توسعه و اشتغال پایدار، ثمره سرمایه گذاری برای تولید است
به گزارش اقتصاد ملت و به نقل از روابط عمومی هلدینگ میلانا؛ امینی اضافه کرد: «این سه کارخانه که برای فعالیت در زمینه صنایع سلولزی و صنایع غذایی احداث شده بودند، بخشی از سرمایه ملی به حساب می آیند و نیمه فعال بودن آنها به صلاح کشور و به ویژه مردم منطقه نبود. از این جهت با توجه به پتانسیل نهفته در آنها، هلدینگ میلانا پس از بررسی های کارشناسی، مصمم شد تا آنها را تمام قد به چرخه تولید بازگرداند و طیف وسیع محصولاتی که قادر به تولید هستند را در اختیار بازار مصرف قرار دهد.»
نائب رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا با اشاره به توان اشتغال زایی این مجموعه گفت: «این واحد ها می توانند برای هزاران نفر امکان اشتغال مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کنند که همین ویژگی اثر بزرگی را بهبود شرایط اقتصادی منطقه فراهم خواهد کرد. ضمن آنکه استان مازندران هم دارای ظرفیت های برجسته ای است که به عنوان مزیت های بالقوه ای مورد توجه قرار دارند.»
احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور، راهحلی عملی برای مقابله با کمبود انرژی است
به گزارش جهان معدن و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان؛ سعید زرندی مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در جلسه ارائه گزارش وضعیت پروژه نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی آفتاب شرق، با اشاره به چالشهای تأمین انرژی در کشور، بر ضرورت تسریع در بهرهبرداری از این پروژه تأکید کرد.
تأکید بر اولویتدهی به پروژه نیروگاه خورشیدی
وی احداث بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور توسط گروه فولاد مبارکه را گامی عملی برای امیدبخشی به مردم دانست و افزود: امسال سال سختی از نظر تولید در پیش داریم و بخش عمده این دشواری ناشی از ناترازی انرژی است.
مدیرعامل فولاد مبارکه با بیان اینکه از روز گذشته با کمبودهایی در تأمین برق مواجه شدهاند، گفت: در حالی که تصور میکردیم در دو ماه نخست سال با تنش انرژی روبهرو نخواهیم شد، اما شرایط کشور در زمینه کمبود انرژی قابل درک است. بنابراین باید تمام تلاش خود را برای به نتیجه رساندن پروژههای نیروگاهی در کوتاهترین زمان ممکن به کار بگیریم.
پیگیری روزانه موانع پروژه توسط صناپ
سعید زرندی از شرکت صناپ، متولی احداث نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی آفتاب شرق، خواست موانع پروژه را بهصورت روزانه اعلام کند تا پیگیریهای لازم برای رفع آنها انجام شود تصریح کرد: این پروژه برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است و پیمانکار باید تعهدات مندرج در قرارداد را بهطور دقیق اجرا کند.
درخواست از مپنا برای اولویتدهی به پروژه فولاد مبارکه
مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به مسئولیتهای گسترده شرکت مپنا در اجرای پروژههای بزرگ کشور، از مدیران ارشد این شرکت خواست پروژه نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه را به دلیل اهمیت ویژه آن در اولویت قرار دهند.
حمایت وزیر صمت و مدیرعامل مپنا از پروژه
وی همچنین با اشاره به حمایت وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل شرکت مپنا از این طرح، گفت: دغدغه این مسئولان برای به ثمر رسیدن پروژه، نشاندهنده اهمیت بالای آن در تأمین انرژی پایدار است.
ضرورت استفاده از تکنولوژی روز جهانی
سعید زرندی در ادامه بر لزوم رصد فناوریهای نوین در حوزه انرژی خورشیدی تأکید کرد و گفت: شرکت صناپ باید بهروزترین تکنولوژیهای جهانی را در احداث نیروگاه خورشیدی به کار گیرد تا از رقابت جهانی عقب نمانیم.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با تأکید بر اهمیت سرمایهگذاری در تولید در سال جاری، از ظرفیتهای این گروه برای جلب مشارکت عمومی در پروژههای کلان خبر داد.
تأکید بر نقش شرکتهای بزرگ در جذب سرمایه مردمی
وی با اشاره به شعار سال تحت عنوان «سرمایهگذاری برای تولید»، اظهار داشت: شرکتهای بزرگ کشور موظفند پروژههایی تعریف کنند که مردم را در فرآیند تولید مشارکت دهند. پروژه نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه یک فرصت استثنایی برای این منظور است و باید از آن بهدرستی استفاده کنیم تا مردم از طریق خرید سهام پروژهها، در سرمایهگذاری تولیدی سهیم شوند.
ویژگی منحصربهفرد پروژه نیروگاه خورشیدی
زرندی، «استفاده از ظرفیت مردمی در سرمایهگذاری» را یکی از ویژگیهای کلیدی پروژه احداث بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور دانست و افزود: بهکارگیری توان داخلی در اجرای پروژههای کلان از اولویتهای ماست و نیروگاه خورشیدی نمونه بارز این رویکرد است. با این حال، عامل زمان در این پروژه حیاتی است، چراکه صنعت انرژی خورشیدی بهسرعت در حال تحول تکنولوژیک است.
کاهش وابستگی به شبکه سراسری برق
وی با اشاره به برنامههای گروه فولاد مبارکه برای خودکفایی در تأمین برق، گفت: در حال حاضر حدود ۶۵۰ مگاوات از برق مورد نیاز شرکت از نیروگاههای داخلی تأمین میشود و پیشبینی میکنیم این رقم تا تیرماه به ۸۵۰ مگاوات افزایش یابد.
ضرورت تأمین پایدار برق برای حفظ سودآوری
مدیرعامل فولاد مبارکه در پایان خاطرنشان کرد: پروژههای نیروگاهی این گروه بهمنظور پوشش نیاز تمام شرکتهای زیرمجموعه طراحی شدهاند، زیرا هرگونه اختلال در تأمین برق و کاهش تولید، مستقیماً بر سودآوری و درآمد کل مجموعه تأثیرگذار خواهد بود.
نرخ تأمین مالی بیش از بازدهی؛ چالش مهم پروژههای صنعتی
دکتر کیارش مهرانی، بیان کرد: یکی از چالشهای اصلی که امروزه صنایع با آن مواجه هستند، مسئله کمبود نقدینگی برای تامین مالی پروژههاست؛ بالابودن نرخ سود بانکی و نیز نرخ تامین مالی از مسائل اصلی است که تامین مالی را دچار مشکل کرده است.
به گزارش جهان معدن ؛ وی اظهار داشت: ما انتظار داریم که نرخ تامین مالی و نرخ سود صنایع ارتباط منطقی با یکدیگر داشته باشد تا پروژهها با سرعت مناسبی پیش بروند؛ بیمعنی است که صنایع بین ۳۰ تا ۳۵ درصد بازدهی داشته باشند اما نرخ تامین مالی بیش از ۴۰ درصد باشد. این مسئله رغبت به سرمایهگذاری و نیز اقتصادیبودن پروژهها را کاهش میدهد.
دکتر مهرانی در بخشی از صحبتهایش بیان کرد: امیدواریم دولت محترم و سایر متولیان امر، خط سبزی را برای تامین مالی پروژههای بزرگ معدنی و فولادی، خصوصاً پروژههای پیشران، ایجاد نمایند و تمهیداتی در خصوص تامین مالی به موقع و تخصیص منابع ارزی به این پروژهها اتخاذ شود.
افزایش 2 درصدی تولید گندله آهن شرکت های بزرگ
تولید گندله سنگ آهن شرکت های بزرگ کشور در ماه اردیبهشت، بیش از 2 درصد افزایش یافت.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، 9 شرکت تولیدکننده گندله سنگ آهن در ماه اردیبهشت، 3 میلیون و 954 هزار و 463 تن محصول تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، 3 میلیون و 861 هزار و 243 تن بود.
از این میزان، شرکت های گل گهر 972 هزار و 790 تن، گهرزمین 520 هزار و 133 تن، توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه 515 هزار و 390 تن، مرکزی 505 هزار و 9 تن، چادرملو 382 هزار و 378 تن، صنایع معدنی فولاد سنگان 453 هزار و 394 تن، اُپال پارسیان 390 هزار و 94 تن، صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد 182 هزار و 669 تن و صبانور 32 هزار و 606 تن گندله آهن تولید کردند.
همچنین، شرکت های یاد شده در ماه اردیبهشت، یک میلیون و 876 هزار و 982 تن گندله ارسال کردند که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته (یک میلیون و 526 هزار و 346 تن)، 23 درصد رشد نشان می دهد.
افزایش 2 درصدی تولید گندله آهن شرکت های بزرگ
تولید گندله سنگ آهن شرکت های بزرگ کشور در ماه اردیبهشت، بیش از 2 درصد افزایش یافت.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، 9 شرکت تولیدکننده گندله سنگ آهن در ماه اردیبهشت، 3 میلیون و 954 هزار و 463 تن محصول تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، 3 میلیون و 861 هزار و 243 تن بود.
از این میزان، شرکت های گل گهر 972 هزار و 790 تن، گهرزمین 520 هزار و 133 تن، توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه 515 هزار و 390 تن، مرکزی 505 هزار و 9 تن، چادرملو 382 هزار و 378 تن، صنایع معدنی فولاد سنگان 453 هزار و 394 تن، اُپال پارسیان 390 هزار و 94 تن، صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد 182 هزار و 669 تن و صبانور 32 هزار و 606 تن گندله آهن تولید کردند.
همچنین، شرکت های یاد شده در ماه اردیبهشت، یک میلیون و 876 هزار و 982 تن گندله ارسال کردند که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته (یک میلیون و 526 هزار و 346 تن)، 23 درصد رشد نشان می دهد.
۱۱۲ هزار تن شمش آلومینیوم تا پایان اردیبهشت تولید شد
جدیدترین آمار شرکت های بزرگ آلومینیوم اعلام شد که بر مبنای آن در ۲ ماه نخست ۱۴۰۲، بیش از ۱۱۲ هزار تن شمش در کشور تولید شد.
به گزارش جهان معدن به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، چهار شرکت تولیدکننده شمش آلومینیوم از ابتدای فروردین تا پایان اردیبهشت امسال، ۱۱۲ هزار و ۷۶۷ تن شمش آلومینیوم تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، ۱۱۴ هزار و ۸۵۰ تن بود که کمتر از ۲ درصد کاهش نشان می دهد.
از این میزان، شرکتهای «آلومینیوم جنوب (سالکو)» ۴۹ هزار و ۲۲۰ تن، «ایرالکو» ۳۱ هزار و ۶۷ تن، «المهدی» ۲۶ هزار و ۱۵۵ تن و «آلومینای ایران» ۶ هزار و ۳۲۵ تن تولید کردند.
تولید بیش از ۴۰ هزار تن پودر آلومینا
برپایه این گزارش، شرکت آلومینای ایران در ۲ ماه اخیر، ۴۰ هزار و ۲۸۲ تن پودر آلومینا تولید کرد که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته (۴۲ هزار و ۴۰۶ تن)، حاکی از کاهش حدود پنج درصدی است.
تولید بیش از ۸۳ هزار تن بوکسیت
همچنین، شرکت آلومینای ایران در سال ۱۴۰۱ حدود ۸۳ هزار و ۲۶۸ تن بوکسیت (ماده اولیه تولید پودر آلومینا) تولید کرد که نسبت به آمار تولید مدت مشابه سال گذشته (۸۲ هزار و ۹۸۹ تن)، ۲۷۹ تن افزایش نشان میدهد.
تولید بیش از 112 هزار تن شمش آلومینیوم طی 2 ماه
طی 2 ماه نخست 1402، بیش از 112 هزار تن شمش آلومینیوم در کشور تولید شد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، 4 شرکت تولیدکننده شمش آلومینیوم از ابتدای فروردین تا پایان اردیبهشت امسال، 112 هزار و 767 تن شمش آلومینیوم تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، 114 هزار و 850 تن بود که کمتر از 2 درصد کاهش نشان می دهد.
از این میزان، شرکتهای «آلومینیوم جنوب (سالکو)» 49 هزار و 220 تن، «ایرالکو» 31 هزار و 67 تن، «المهدی» 26 هزار و 155 تن و «آلومینای ایران» 6 هزار و 325 تن تولید کردند.
تولید بیش از 40 هزار تن پودر آلومینا
شرکت آلومینای ایران طی 2 ماه اخیر، 40 هزار و 282 تن پودر آلومینا تولید کرد که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته (42 هزار و 406 تن)، حاکی از کاهش حدود 5 درصدی است.
تولید بیش از 83 هزار تن بوکسیت
همچنین، شرکت آلومینای ایران طی سال 1401، حدود 83 هزار و 268 تن بوکسیت (ماده اولیه تولید پودر آلومینا) تولید کرد که نسبت به آمار تولید مدت مشابه سال گذشته (82 هزار و 989 تن)، 279 تن افزایش نشان می دهد.
کارنامه 72 سال گذشته فولاد نمایانگر رشد 100 برابری تولید فولاد خام جهان
انجمن جهانی فولاد در تازه ترین گزارش خود از رشد 100 برابری تولید جهانی فولاد خام طی 72 سال اخیر خبر داد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، انجمن جهانی فولاد World Steel Association در تازه ترین گزارش خود از رشد 100 برابری تولید جهانی فولاد طی 72 سال گذشته خبر داد. این گزارش حاکی است که تولید جهانی فولاد از 189 میلیون تن در سال 1950 میلادی به یک میلیارد و 885 میلیون تن در سال 2022 میلادی افزایش یافته است.
ایمیدرو و شرکت های تابعه و زیرمجموعه بر سکوی بیستم جهان
ایمیدرو و شرکت های تابعه و زیرمجموعه(شرکت فولاد مبارکه اصفهان، ذوب آهن اصفهان، فولاد خوزستان و شرکت ملی فولاد ایران) با تولید 18 میلیون تن فولاد خام طی سال 2022 میلادی توانستند بر سکوی بیستم شرکت های فولادساز برتر جهان بایستند.
این در حالی است که ایران با تولید 30 میلیون و 600 هزار تن فولاد خام طی سال گذشته میلادی توانست همچنان دهمین کشور فولادساز جهان به ثبت رسد.
ایران دومین تولید کننده آهن اسفنجی جهان
مجموع تولید آهن اسفنجی جهان طی سال 2022 میلادی 125 میلیون و 100 هزار تن اعلام شده است که از این میزان هند با تولید 42 میلیون و 300 هزار تن محصول در صدر جهان قرار دارد.
این در حالی است که طی مدت یادشده، ایران با تولید 32 میلیون و 900 هزار تن آهن اسفنجی توانست به مقام نخست تولید در آسیا و رتبه دوم تولید این محصول در جهان دست یابد.
همچنین تولید آهن خام ایران طی سال 2022 میلادی 2 میلیون و 500 هزار تن، مصرف این محصول 2 میلیون و 400 هزار تن و صادرات آن نیز 100 هزار تن گزارش شده است. گفتنی است میزان واردات آهن خام ایران طی سال گذشته میلادی صفر بوده است.