برقراری عدالت صنعتی با تعریف طرح های جدید در مناطق کم برخوردار
وجیه اله جعفری در نشست بررسی گزارش نهایی طرح جامع آلومینیوم کشور، برقراری عدالت صنعتی به وسیله تعریف طرح های جدید در مناطق کم برخوردار کشور را از جمله نکاتی دانست که در این طرح جامع باید در نظر گرفته شود.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، وجیه اله جعفری، رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: ارائه طرح های جدید یکی از مهمترین خروجی های تدوین طرح جامع آلومینیوم کشور است. این طرح ها باید به گونه ای تعریف شوند تا عدالت صنعتی در کشور با رعایت الزامات کارشناسی و همچنین توجیه اقتصادی برقرار شود.
جعفری خاطر نشان کرد: صنایع کشور نیاز به ساماندهی دارند که تنها بخشی در حیطه وظایف و اختیارات ایمیدرو قرار دارد. ایمیدرو به عنوان نهادی بستر ساز و توسعه ای نقش هدایت سرمایه گذار به منظور توسعه صنعت کشور را برعهده دارد.
رشد هدایت نقدینگی به بخش معدن
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: طی سال های اخیر، هدایت نقدینگی در حوزه معدن نسبت به گذشته روند رو به رشدی را تجربه کرده است. بنابراین با نگاه جامع باید بستر سرمایه گذاری در صنایع پایین دست آلومینیوم فراهم شود. به گفته وی، تعریف طرح های سرمایه گذاری در پایین دست و بالادست صنعت آلومینیوم به ویژه در مناطق کم برخوردار کشور منجر به کاهش نرخ بیکاری و رشد اشتغالزایی در این مناطق خواهد شد.
وی ضمانت اجرایی را از دیگر الزامات طرح مذکور دانست و گفت: بازار سرمایه گذاری مطمئن و پیش بینی شده منجر به تمایل سرمایه گذاران به توسعه فعالیت ها خواهد شد. جعفری در عین حال خواستار تسریع در عملیاتی شدن برنامه های این طرح شد.
در این نشست، شرکت فولادتکنیک گزارشی از نسخه نهایی طرح جامع آلومینیوم کشور ارائه کرد تا نظرات تکمیلی معاونان و مدیران ایمیدرو مطرح شده و مشکلات طرح برطرف شود. نسخه نهایی طرح مذکور شامل 12 فصل است. همچنین معرفی استراتژی کلی صنعت آلومینیوم و سناریوهای خوش بینانه، محتمل و بدبینانه در این طرح در افق های 1404 و 1409 ارائه شد.
بررسی بازار جهانی آلومینیوم، بازار داخلی، تدوین استراتژی صنعت آلومینیوم، شرایط زنجیره آلومینیوم کشور، زیرساخت ها، توسعه زنجیره آلومینیوم و اهداف و نیازهای کمی برنامه توسعه زنجیره آلومینیوم کشور از جمله مباحث ارائه شده توسط شرکت فولاد تکنیک بود.
معاونان و مدیران ایمیدرو در این نشست، ضمن ارائه نظرات نهایی در مورد طرح جامع آلومینیوم کشور، مواردی همچون نبود اطلاعات کافی، توسعه یا بهبود وضعیت موجود صنعت آلومینیوم، مزیت های رقابتی، افزایش نرخ بهره وری، مسائل اجتماعی و زیست محیطی،تکنولوژی، ارزش افزوده، بازیافت آلومینیوم، کمبود بوکسیت، قیمت آلومینیوم را در طرح مذکور مورد بررسی قرار دادند.
از دیگر مباحث و چالش های مطرح شده می توان به سرمایه گذاری، فرصت های صادرات در بازارهای جهانی، تاسیس شرکت های پایین دستی به منظور توسعه صنعت و در نهایت پایش طرح جامع متناسب با شرایط مقتضی اشاره کرد.
تاکید بر احیا و بازسازی معادن با هدف جلوگیری از فرسایش خاک و ذخیره نزولات آسمانی
زارع مدیرعامل شرکت آلومینای ایران گفت: با توجه به اهمیت حفظ محیط زیست ، احیا و بازسازی معادن با هدف جلوگیری از فرسایش خاک و ذخیره نزولات آسمانی تاکید داریم.
به گزارش جهان معدن به نقل از روابط عمومی شرکت آلومینای ایران، این گردهمایی با حضور مدیرعامل شرکت آلومینای ایران جناب آقای مهندس تورج زارع و مدیرکل منابع طبیعی استان جناب آقای مهندس وحید، فرماندار وامام جمعه معزز شهرستان جاجرم و جمعی از مسولان استانی و شهرستانی و کارکنان شرکت آلومینای ایران برگزار شد .
قابل ذکر هست،قبل از شروع همایش شرکت کنندگان در راهپیمایی روز جهانی بیابان زدایی از حاشیه جاده سنخواست تا شرکت آلومینای ایران شرکت کردند .
گردهمایی روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی در خراسان شمالی در شهرستان جاجرم به میزبانی شرکت آلومینای ایران برگزار شد.
تلاش مدیران جهادی برای اکتشاف و بهرهبرداری
نائب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به برنامه های خوب ایمیدرو برای معادن استانهای مختلف، از تلاش مدیران جهادی این مجموعه برای اکتشاف و بهره برداری خبر داد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازایلنا، حجت الاسلام و المسلمین سید کاظم موسوی نماینده اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملکرد ایمیدرو اظهار داشت: در دوره جدید مدیریت ایمیدرو در حوزه صنعت و معدن کارهای بسیار خوبی انجام شده و خوشبختانه مدیران این مجموعه برنامه های بسیار خوبی برای اکتشاف و بهره برداری از معادن دارند و در حال اجرای این برنامه ها هستند.
وی با بیان اینکه یکی از اقدامات بسیار مثبت در دوره جدید ایمیدرو فعال کردن معادن غیر فعال، تعطیل و نیمه تعطیل است، افزود: متاسفانه برخی از معادن رها شده بوده و در برخی نیز کارهای خاصی صورت نمی گیرد اما خوشبختانه اخیرا در این زمینه برنامههایی ارائه و کارهایی را در برخی از استانها آغاز شده است.
نائب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس، مدیران ایمیدرو را جزو مدیران جهادی کشور دانست و افزود: اینجانب با توجه به شناختی که از مدیران مجموعه دارم می بینم که شبانه روز برای رفع مشکلات معادن کشور و بهرهبرداری هرچه بیشتر معادن تلاش میکنند.
حجت الاسلام موسوی افزود: به عنوان مثال برای استان اردبیل که به عنوان حوزه انتخابی این جانب است، برنامههایی برای اکتشاف و بهرهبرداری از معادن ارائه شده است که خوشبختانه با اجرای این برنامهها هم شاهد بهرهبرداری از معادن و هم شاهد اشتغال به کار عده زیادی از جوانان خواهیم بود.
وی با تاکید بر وجود رضایتمندی از مدیران این مجموعه تصریح کرد: باید با حمایت های قانونی لازم از بخش معادن کشور، در جهت تقویت آنها و اکتشاف و بهره برداری گام برداشت.
طرح جامع مس کشور، طرحی برای تمام فصول
مدیر صنایع معدنی ایمیدرو گفت: یکی از طرحهای جامعی که هماکنون در دستور کار ایمیدرو قرار دارد و مراحل نهایی تدوین را سپری میکند، طرح جامع مس است که با توجه به موقعیت ممتاز ایران در حوزه معدن و صنایع معدنی مس در منطقه و آسیا، اهمیتی ویژه برای این سازمان دارد.
به گزارش جهان معدن به نقل از اخبار فلزات، از دیرباز در عموم کشورهای توسعهیافته و یا درحال توسعه دنیا مانند ایالات متحده آمریکا، چین، استرالیا، کانادا، روسیه، هندوستان، ژاپن و نیز مجموعههایی همچون اتحادیه اروپا، سازمان ملل متحد و کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، مطالعاتی بسیار منسجم، نظاممند، همگرا، هدفدار، جهتدار، باسابقه و دورهای در زمینه مواد معدنی و صنایع معدنی با حساسیت فراوان و صرف هزینههای بالا صورت میگرفته است. به طور طبیعی، همنوا با اقدامات مطالعاتی حسابشده و برنامهریزیشده، تمامی بازیگران و نقشآفرینان بینالمللی مطرح در حوزه مواد و صنایع معدنی نه تنها به شکلی روشمند به ارزیابی منظم وضعیت خود در این حوزه میپردازند، بلکه حتی رصد پیوسته وضعیت سایر مناطق و کشورهای جهان را نیز از نظر دور نمیدارند. بنابراین باید رویکردهای مشابهی در دستور کار ما نیز قرار بگیرد.
طرحهای جامع، فرصتی برای بالفعل کردن ظرفیتها
ایران، بر اساس آمار و اطلاعات متقن، کشوری مطرح در حوزه معدن و ذخایر زمینشناسی قلمداد میشود. علاوه بر بهرهمندی درخور توجه صنعت و اقتصاد کشور از درآمدها و فعالیتهای اقتصادی مرتبط با معدن و صنایع معدنی، امکان جایگزینی درآمدهای نفتی با درآمدهای ناشی از زنجیره معدن و صنایع معدنی را میتوان در ادبیات دولتمردان و سیاستگذاران کلان کشور مشاهده کرد.
دستیابی به چنین هدف ارزشمندی جز با بالفعل کردن ظرفیتهای موجود و افزایش بهرهوری فعالیتها در زمینههایی نظیر اکتشافات، معدنکاری، استخراج و فرآوری امکانپذیر نیست. برای انجام این مهم، باید مطالعات و سیاستگذاریهایی کلان در چارچوبی حسابشده و همگرا در حوزه معدن و صنایع معدنی، پیگیری و هدایت شوند تا از این رهگذر و با طراحی استراتژیهای معقول و مقبول، مسیر بهرهبرداری علمی و پایدار کشور از مزیتهای نسبی موجود یا ممکن در این حوزه هموارتر شود.
یک نمونه از چنین مواردی، اجرای طرحهای جامع در بخش معدن و صنایع معدنی است. خوشبختانه ایمیدرو، با پیگیری وزارت صنعت، معدن و تجارت و حمایتهای همهجانبه مدیران ارشد خود و هیئت محترم عامل، اقدامات ارزشمندی در راستای تدوین نقشه راه معدن کشور، تدوین و پایش طرح جامع فولاد، تدوین طرحهای جامع سرب، روی، طلا و زغالسنگ و تدوین طرحهای جامع مس و آلومینیوم انجام داده است که دو طرح اخیر، مراحل پایانی مطالعه و تدوین استراتژیها و برنامههای عملیاتی خود را سپری میکنند تا پس از جمعبندیهای لازم، وارد مرحله اجرا و پایش شوند.
شایان ذکر است که تدوین طرحهای جامع کشوری در حوزه معدن و صنایع معدنی، مبتنی بر ابلاغ برنامه اجرایی نقشه راه معدن و صنایع معدنی و مکلف بودن ایمیدرو به انجام این مهم و نیز بر اساس بند 38 تصویبنامه ستاد اقتصاد مقاومتی بوده است.
طرح جامع مس و رویکردهای اجرای آن
همانطور که اشاره شد، یکی از طرحهای جامعی که هماکنون در دستور کار ایمیدرو قرار دارد و مراحل نهایی تدوین را سپری میکند، طرح جامع مس است که با توجه به موقعیت ممتاز ایران در حوزه معدن و صنایع معدنی مس در منطقه و آسیا، اهمیتی ویژه برای ایمیدرو دارد. امید است که با اجرای این طرح، صنعت مس ایران با ارتقای پایدار جایگاه خود، به یکی از بازیگران اصلی صنعت مس دنیا بدل شود. گفتنی است که ایران، از حیث ذخایر معدنی، در جایگاه هفتم در میان کشورهای مطرح صنعت مس قرار دارد و در حالی که انتظار میرود با توسعه اکتشافات، این جایگاه کماکان بهبود پیدا کند، تولید معدنی و دیگر محصولات زنجیره صنعت مس کشور متناسب با میزان ذخایر نیست.
تهیه طرحی درخور شان، عملی و جامع برای چنین صنعتی، پیچیدگیهای ویژهای داشت و باید با ظرافتهای خاصی انجام میشد تا علاوه بر رعایت اصول علمی و موجه، دربرگیرنده تمامی جوانب صنعت و دغدغههای خبرگان این حوزه باشد. از سوی دیگر، تجربه ارزشمند تدوین طرحهای جامع قبلی و ضعفهای مرتبط با آنها، چشمانداز مناسبتری از الزامها و چالشهای پیش روی چنین طرحهایی را برای سازمان ایمیدرو روشن میساخت.
برای این منظور و با توجه به سطح اهمیت طرح جامع مس و تاثیرگذاری همهجانبه آن بر صنعت مس کشور، جلسههای خبرگی متعدد و منظمی برای ارزیابی جوانب مختلف و تمهید مقدمات انجام آن به میزبانی دفتر صنایع معدنی ایمیدرو و با مشارکت نمایندگانی از ذینفعان، دستاندرکاران و نقشآفرینان، از جمله سازمان برنامه و بودجه، سازمان زمینشناسی، مرکز پژوهشهای مجلس، شرکت ملی صنایع مس ایران، معاونت معدنی وزارتخانه، هلدینگ سرمایهگذاری خاورمیانه (میدکو)، انجمن تولیدکنندگان سیم و کابل و انجمن مس در بازه زمانی تیر و مرداد 1398 در ایمیدرو تشکیل شد. هدف از تشکیل این جلسات، حصول همگرایی در دیدگاههای متنوع کارشناسانه از منظرهای گوناگون و اطمینان از لحاظ کردن دغدغههای همه نقشآفرینان مهم صنعت در انجام مطالعات بود که خوشبختانه نتایج بسیار مثبتی نیز به همراه داشت.
در این جلسات، اخذ دیدگاهها و پیشنهادهای کارشناسانه ذینفعان منجر به طراحی فهرست کاملی از مولفههای لازم برای انجام مطالعات این طرح و همچنین تهیه شرح خدمات آن شد که هم از حیث جامعیت و هم از منظر روششناسی بسیار چشمگیر است. در این راستا، به طور خلاصه، این موارد (به همراه جزئیات) به تفکیک 6 سناریو در شرح خدمات مورد توجه قرار گرفت: مرور پیشینه مطالعات طرحهای جامع و طرحهای مشابه و نتایج آنها (با هدف ارزیابی و عارضهیابی مطالعات قبلی)؛ شناخت زنجیره صنعت، صنایع پشتیبان و صنایع مصرفکننده (با هدف مشخص کردن محدوده صنعت و اثرپذیری و اثرگذاری آن)؛ بررسی وضعیت صنعت مس در دنیا؛ بررسی وضعیت صنعت در کشورهای منتخب (کشورهای پیشرو، منطقه، رقبای تجاری و... مشتمل بر 14 کشور با هدف ارزیابی وضعیت بازاری، فنی و اقتصادی زنجیره صنعت مس آنها با در نظر گرفتن عوامل محیط کلان این کشورها)؛ بررسی دقیق وضعیت محیط کلان و محیط صنعت مس در ایران با هدف ارزیابی جایگاه صنعت مس کشور از حیث عوامل بازاری، فنی و اقتصادی؛ شناسایی چالشهای این صنعت؛ عارضهیابی آنها و ارائه راهکارهای برونرفت از این چالشها؛ معرفی سناریوهای عمده تاثیرگذار بر صنعت مس و تحلیل آنها (مشتمل بر 6 سناریوی مهم و تاثیرگذار)؛ ارزیابی اهداف و اولویتهای صنعت با توجه به اسناد بالادست و دیدگاههای کارشناسانه به تفکیک سناریوهای مورد بررسی؛ طراحی مدلهای مناسب برای دستیابی بهینه به اهداف صنعت؛ طراحی استراتژیهای متنوع بر مبنای سناریوهای محتمل برای دستیابی به اهداف؛ ارائه برنامههای لازم برای اجرای استراتژیهای تدوینشده به منظور بررسی در افقهای 1405 و 1409.
سناریوپردازی و امکان ارائه راهکار برای شرایط مختلف
شرح خدمات تهیهشده برای تدوین طرح جامع مس و همینطور طرح جامع آلومینیوم، یکی از دستاوردهای بارز و ارزشمند تیم متولی تهیه این طرحها مشتمل بر صدها بخش و زیربخش بوده است که با جمعآوری طیف وسیعی از آمار و اطلاعات از وضعیت صنعت در دنیا، وضعیت تعداد بسیاری از کشورهای منتخب و موقعیت صنعت مس و ارزیابی استراتژی آنها در توسعه صنعت مس، وضعیت دقیق صنعت مس کشور و جوانب تاثیرگذار حاکم بر این صنعت، ضمن بررسی چالشهای مختلف و ارائه راهکارهای عملیاتی، با در نظر گرفتن مقولات مهمی همچون تولید، ارزش افزوده، اشتغال، مسائل زیستمحیطی و محدودیت دسترسی به آب و انرژی، اهداف بهینهای را برای صنعت مس کشور تعیین و با تدوین استراتژی های متناسب، برنامههای عملیاتی مختلفی را برای دستیابی به این اهداف ارائه کرده است. در ضمن، این فرایند در سایه سناریوهایی مختلف انجام شده است تا حتی با تغییر عوامل کلان تاثیرگذار نظیر تحریم، جنگ و بیماریهای همهگیر، طرح تدوینشده بر اساس شرح خدمات، امکان ارائه راهکارهای سریع و عملیاتی را برای شرایط جدید داشته باشد.
نکته دیگر در این راستا، انتخاب مشاور برای انجام این مطالعات بود. با ارزیابیهای مفصل کیفی و فنی گزینههای موجود، به آن مبادرت و در نتیجه، یکی از مجموعههای باسابقه در مطالعات حوزه مس متولی انجام آن شد. همانطور که ذکر شد، این مطالعات در مراحل پایانی قرار دارد. شرکت مذکور، علاوه بر سابقه طولانی فعالیت در ارائه خدمات مشاوره به صنایع معدنی کشور و به طور ویژه صنعت مس، خدمات مشاورهای خود را متمرکز بر خدمات مشاوره کلان اقتصادی و مدیریتی کرده است که این امر از توانمندیهای خاص این شرکت به شمار میرود.
یک بحث مهم دیگر، نظارت بر حسن انجام مطالعات است که این مهم نیز از طریق رصد مداوم و کارشناسانه مطالعات، تاکنون به نحو مطلوبی به انجام رسیده است و علاوه بر جلسات مستمر پایش، جلسات متعددی نیز در سطوح مختلف سازمانی برای ارزیابی نتایج مراحل مختلف تشکیل شده و همچنان در دستور کار است.
در حال حاضر، صنعت مس کشور یکی از صنایع معدنی اثرگذار محسوب میشود که سالانه حدود سه میلیارد دلار ارزش افزوده نصیب کشور میکند. این صنعت پتانسیل آن را دارد که با جهش سه یا چهار برابری در حوزه تولید معدنی و حتی در حوزههای دیگر صنعت، نقش بارزتری در تحقق اقتصاد معدنی کشور و کاهش وابستگی به اقتصاد نفتی ایفا کند و تدوین طرحی جامع، علمی و متناسب، نقشی پررنگ در دستیابی به چنین هدفی ایفا خواهد کرد.
انتظار میرود که نتایج این مطالعات که بنا است به طور سالانه پایش نیز شوند، به شناسایی اهداف بهینه صنعت مس و تجویز استراتژیهای مناسب و ریلگذاری مطلوب برای دستیابی به این اهداف بینجامد و مصالح کشور در این حوزه را به شایستهترین وجه تامین کند.
دلاورمردانی که ثانیهها را به طلا تبدیل میکنند
رکورد تولید ماهیانه فولاد مبارکه در سال جاری، برای دومین بار متوالی در حالی تکرار شد که نسبت به ماه مشابه سال گذشته نیز افزایش چشمگیری داشت و نشان داد که فولادمردان برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در جهت منافع ملی، از تکتک ثانیهها به بهترین نحو استفاده میکنند و با تلاشهای شبانهروزی خود، در مسیر پیشرفت ایران اسلامی گام برمیدارند.
به گزارش جهان معدن به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، دلاورمردانی از دیار فولاد مبارکه، به فصل تازهای از تولید گام نهادند و با استفاده از تمامی قوا برای رسیدن به حداکثر توان تولید، ثانیهها را به طلا مبدل ساختند. آری، سالی که نکوست از بهارش پیداست و گروه فولاد مبارکه نهتنها ساعتها و روزها، بلکه ثانیهها و دقایق را هم قدر دانست و ۳۰ روز آغازین سال ۱۴۰۱ را به روزهای افتخارآفرینی تبدیل کرد.
ثبت رکوردهای تولید ماهیانه فولاد مبارکه در فروردین و اردیبهشت سال جاری، بهسادگی به ثمر نرسید و برنامهریزیهای منظم و دقیقی برای تحقق آنها صورت گرفت، برنامهریزیهایی که تجربهای گرانسنگ پشت آنها نهفته بود، چراکه این میزان تولید، اختلاف زیادی با میزان تولید ماههای گذشته داشت و این فاصله قابلتوجه، نشاندهنده عزمی پولادین در عرصه تولید کشور است.
جهادگران عرصه تولید فولاد مبارکه با تکیهبر خودباوری و ظرفیتهای موجود توانستند میزان تولید ماهیانه آهن اسفنجی را در اردیبهشتماه 1401 به ۷۸۳ هزار و ۲۸۰ تن برسانند که نسبت به ماه مشابه سال گذشته از افزایش 50 هزار تنی تولید این محصول حکایت دارد. این در حالی است که علیرغم افزایش کمیت این محصول، کیفیت آن را نیز حفظ کردند و در کنار آن با تولید ۷۸۲ هزار و ۷۵۲ تن تختال، شرایطی را فراهم آوردند تا نیاز داخل به این محصول را تأمین کنند و با افزایش تولید 80 هزار تنی این محصول نسبت به ماه مشابه سال قبل، بدون افزایش نیروی انسانی و تجهیزات، جهاد تولید را محقق سازند. افزایش بیش از ۳۰ هزار تنی تولید ماهیانه تختال در فولاد مبارکه نسبت به فروردینماه نیز از افتخارات بزرگی است که در دومین ماه سال «تولید، دانشبنیان؛ اشتغالآفرین» توسط غیورمردانی خلق شد که از هیچ تلاشی برای اعتلای میهنشان دریغ نخواهند کرد.
این رکوردهای ماهیانه آخرین موفقیتهای فولاد مبارکه در اردیبهشتماه نبود؛ کمی آنطرفتر، تلاشگران ناحیه نورد گرم این بنگاه صنعتی، عزم خود را برای تأمین نیاز داخلی بازار جزم کردند تا خودروسازان و تولیدکنندگان لوازمخانگی بتوانند پاسخگوی نیاز مردم باشند. تولید ۵۰۶ هزار و ۳۹۵ تن کلاف گرم، یعنی گذر از تولید نیم میلیون تن محصول باکیفیت و ارزشمندی که نقش مهمی در رشد اقتصادی کشور خواهد داشت و نباید بهراحتی از کنار آن گذشت. فولاد مبارکه در اردیبهشتماه ثابت کرد که همچنان عنوان تأمینکننده ۷۰ درصدی نیاز کشور به کلاف گرم را حفظ کرده و نسبت به ماه گذشته افزایش بیش از 2 هزار تنی کلاف گرم را به نام خود ثبت کرده است.
گروه فولاد مبارکه گام دیگر خود در عرصه تولید را این بار در مجتمع فولاد سبا برداشت و موفق شد با تولید ماهیانه ۱۳۴ هزار و ۵۰۰ تن آهن اسفنجی در اردیبهشتماه سال جاری، برگ زرین دیگری را به نام خود ثبت کند. این در حالی است که در ماه گذشته هم شاهد رکوردزنی غیورمردان خطه سبا در جبهه صنعت کشور بودیم که با تلاشهایشان موفق به تولید ۱۳۳ هزار و ۶۹ تن آهن اسفنجی شده بودند.
فولاد هرمزگان نیز پس از کسب رکورد کیفی تختال، توانست رشد 7.1 درصدی تولید این محصول در دوماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل را تحقق بخشد و نشان داد کیفیت و کمیت را با هم پیش میبرد. این شرکت در فروردین و اردیبهشت سال جاری موفق به تولید 295 هزار و 198 تن تختال شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که به میزان 275 هزار و 585 تن بود، رشد 7 درصدی داشته است.
تلاشگران فولاد امیرکبیر کاشان با استعانت از خداوند متعال و تکیهبر توان داخلی، موفق شدند با تولید ۲۱ هزار و ۹۰۳ تن ورق فولادی در اردیبهشتماه، برای دومین بار در سال ۱۴۰۱ به رکورد تولید ماهیانه دست یابند. این در حالی است که رکورد قبلی تولید ورق فولادی در این واحد ۲۱ هزار و ۳۱۹ تن بود که در فروردینماه ۱۴۰۱ محقق شده بود.
سخن پایانی...
ایجاد جریان مدیریت دانشی، ورود به حوزههای نوآوری، ارتباط با شرکتهای دانشبنیان و... گوشهای از اقداماتی است که گروه فولاد مبارکه با جدیت پیگیری کرده و این استراتژیها باعث شده روزبهروز در حوزه تولید، خبرهای خوشی به گوش مردم برسد و امید به جامعه تزریق شود.
تولید با استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود، یکی از اولویتهای گروه فولاد مبارکه در سال جاری است که این موضوع با آمادهسازی و بهروزرسانی قطعات و تجهیزات، برنامهریزیهای منظم و تدابیر مهندسی محقق شده است. فولاد مبارکه نشان داده که بسیاری از مشکلات کشور تنها با فعالسازی همین ظرفیتها قابلحل است و عملکرد این شرکت طی سالهای گذشته و حتی در زمان اعمال شدیدترین تحریمها، گواهی بر این مدعاست.
ورود به عرصههای نوآورانه و فناورانه شرایط رقابتپذیری را فراهم میسازد
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: ورود به عرصههای نوآورانه و فناورانه باید در گروه فولاد مبارکه تحقق یابد، چراکه شرایط رقابتپذیری را برای ما فراهم میآورد. برای انجام این کار، نیاز به مجموعهای از تواناییها و برنامهریزیها احساس میشود. در کنار هم بودن شرکتهای توانمند زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه یک مزیت رقابتی محسوب میشود و باید از این مزیت به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
به گزارش جهان معدن، محمدیاسر طیبنیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، در کارگاه طراحی مدل کسبوکار شرکتهای گروه فولاد مبارکه اظهار کرد: در راستای بهبود جایگاه ویژه گروه فولاد مبارکه در اقتصاد کشور، رویکردهایی تعریف شده که امیدواریم با برنامهریزی در این زمینه و تحقق آنها به جایگاهی جهانتراز برسیم و اقتصاد بدون نفت را در کشور محقق کنیم. استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود از مهمترین راهبردهایی است که برای رسیدن به این هدف باید اتخاذ شود.
وی در ادامه با بیان اینکه شرکتهای زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه باید بیشترین بهره را از ظرفیتهای موجود ببرند تا شاهد شکوفایی اقتصاد کشور باشیم، افزود: امروز راهبردهای مهم دیگری در راستای توسعه سرمایه انسانی، توسعه کمّی، کیفی و متوازن و استفاده از نوآوری و فناوریهای جدید و رویکرد صنعت سبز در دستور کار فولاد مبارکه قرار گرفته تا بتوانیم بیشتر از گذشته در پیشرفت اقتصادی کشور نقشآفرینی کنیم و در تحقق اقتصاد غیرنفتی مانند سایر عرصهها، پیشگام باشیم.
شرکتهای زیرمجموعه باید جایگاه خود را تقویت کنند
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: ورود به عرصههای نوآورانه و فناورانه باید در گروه فولاد مبارکه تحقق یابد، چراکه شرایط رقابتپذیری را برای ما فراهم میآورد. برای انجام این کار، نیاز به مجموعهای از تواناییها و برنامهریزیها احساس میشود. در کنار هم بودن شرکتهای توانمند زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه یک مزیت رقابتی محسوب میشود و باید از این مزیت به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
ورود به عرصههای نوآورانه و فناورانه شرایط رقابتپذیری را فراهم میسازد
وی با اشاره به اهمیت کسبوکارهای نوین، بهویژه فناوری اطلاعات در دهههای اخیر، اذعان داشت: برخی از شرکتهای زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه از پیشتازان حوزه کسبوکار در کشور هستند و باید تلاش کنند جایگاه اصلی خود را بیشازپیش تقویت کنند تا در عرصه رقابت نیز پیشتاز باشند. شرایط مناسبی برای فعالیت در عرصه اقتصادی کشور برای شرکتهای زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه فراهم است و این شرکتها با نوآوری و تلاش بیشتر میتوانند به اهداف از پیش تعیینشده برسند.
ارتباط با صاحبان تکنولوژی با ایجاد منابع دانشی و تخصصی
طیبنیا با تأکید بر ضرورت ارائه پیشنهاد جهت ایجاد کسبوکارهای جدید در گروه فولاد مبارکه تصریح کرد: باید منابع دانشی و تخصصی در شرکتهای زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه ایجاد شود و با استفاده از سرمایههای انسانی موجود، ارتباط با صاحبان تکنولوژی بیش از گذشته محقق شود.
وی در پایان عنوان داشت: مباحث بازرگانی و تمرکز بر فعالیتهای بازرگانی در شرکتها و اقتصادهای برتر دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته و بهسرعت در حال رشد است. همین موضوع نشان میدهد با توجه به فعالیتهای پیش رو، فولاد مبارکه میتواند در این زمینه تمرکز بیشتری داشته باشد. برای رسیدن به اهداف متعالی باید با اعمال تغییرات در ساختار برخی از شرکتها، نقشآفرینی آنها را متفاوت با قبل تعریف کنیم تا تأثیرگذارتر و سریعتر از گذشته در مسیر سودآوری حرکت کنند.
فولاد مبارکه درصدد بهرهگیری از بهترین الگوهای کسبوکار دنیاست
محمد ناظمی هرندی، معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه نیز در کارگاه طراحی مدل کسبوکار شرکتهای گروه فولاد مبارکه اظهار کرد: فولاد مبارکه صنعت مهمی در کشور است. با نگاهی به گذشته فولاد مبارکه متوجه میشویم که این شرکت با حمایتهای زیادی در زمان جنگ و پس از آن ساخته شد تا علاوه بر تولید ورقهای فولادی و ایجاد ارزشافزوده از این طریق، به مأموریتی مهمتر یعنی توسعه کشور بپردازد.
وی افزود: روزی فولاد مبارکه قرار بود ۲ میلیون تن فولاد تولید کند، ولی امروز حدود ۱۰ میلیون تن از محصولات مختلف را تولید میکند و به گروهی تبدیل شده که مجموعهای از شرکتهای متنوع را در زیرمجموعه خود دارد و به همین دلیل با توجه به شرایط امروز جهان، اداره آن نیز با گذشته متفاوت است.
تربیت سرمایههای انسانی ماهر برای ایجاد زنجیره کامل فولاد
معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه برای ایجاد زنجیره کامل فولاد از بهترین سختافزارها و نرمافزارها استفاده کرده و سرمایههای انسانی ماهری نیز تربیت کرده است. علاوهبراین، در تأمین انرژی، مواد اولیه، بازار و… مزیتهای رقابتی داشته و به همین دلیل، نیروهایی کارآمد به پیشرفت سریعتر آن کمک کردهاند.
وی اذعان داشت: برخی از مزیتها کمرنگتر از قبل شده، برخی از بین رفته و برخی نیز بهزودی از بین میرود، چراکه بهطور مثال، مزیت مربوط به مواد اولیه دچار تغییر شده، تعداد رقبا در قسمت تولید زیاد شده و نیروهای انسانی نیز در بسیاری از شرکتها در حال رشد کمی و کیفی هستند. علاوهبراین، نگرشهای نوآورانه نیز در همه دنیا در حال پیشرفت است و بهصورت یکسانی در دسترس همه قرار دارد.
شرکتهای زیرمجموعه بازوی مشترک فولاد مبارکه
ناظمی ادامه داد: یکی از مزیتهایی که امروز در اختیار داریم و باید از آن استفاده کنیم، شرکتهای زیرمجموعه فعالی هستند که میتوان از ظرفیت آنها بیشتر بهرهبرداری کرد تا سریعتر در جهت پیشرفت اهداف گروه فولاد مبارکه حرکت کنیم.
وی در پایان اضافه کرد: باید از مجموعه این شرکتها بهعنوان یک بازوی مشترک استفاده کنیم و برای تحقق این مهم، در حال استفاده از بهترین الگوهای دنیا هستیم تا مدل کسبوکار مجموعهها را در تصویری بسیار ساده با اجزای تعریفشده استخراج کنیم.
گفتنی است کارگاه طراحی مدل کسبوکار شرکتهای گروه فولاد مبارکه با حضور مدیران عامل و جمعی از مدیران شرکتهای گروه فولاد مبارکه در روزهای ۱۱ و ۱۲ خردادماه طی ۲ روز متوالی برگزار شد. هدف از برگزاری این کارگاه، طراحی مدل کسبوکار شرکتهای فولاد مبارکه براساس بهروزترین مدلهای کسبوکار دنیا بود. در این میان، مدیران شرکتهای زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه به ارائه نظرات خود و همفکری با یکدیگر پرداختند.
توسعه ریلی و بندری، عامل ارتقا و پیشرفت سریع اقتصادی کشور است
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی شرکت هیمکو، مهندس محسن نادری در حاشیه نهمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته ضمن قدردانی از برگزاری این رویداد در تشریح فعالیتهای شرکت هیمکو گفت: شرکت مدیریت بینالمللی همراه به منظور پاسخ به نیازهای حوزه معدن در حوزه حمل و نقل ترکیبی و با سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ معدنی تاسیس شد و در حال حاضر مجری پروژههای ملی مختلفی در این حوزه است.
مدیرعامل هیمکو از اجرای طرح بزرگ احداث اسکله و پایانه مکانیزه تخلیه و بارگیری مواد فله معدنی در بندر شهید رجایی به عنوان یکی از ماموریتهای ملی این شرکت نام برد و اظهار داشت: در این طرح علاوه بر تخلیه و بارگیری، ظرفیت بزرگی هم در حوزه انبارش درنظر گرفته شده است و در حال حاضر فاز مطالعاتی پروژه به پایان رسیده و بزودی عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
بر اساس توضیحات مهندس نادری، جذب سرمایه خارجی در کنار سرمایه گذاری داخلی استفاده از آخرین دستاوردهای فنی و علمی، استفاده از نیروهای متخصص و همچنین رعایت استانداردهای بین المللی در بخشهای مختلف فنی زیست محیطی و... از جمله مواردی است که در این پروژه بر آن تاکید شده است.
مدیرعامل هیمکو در بخش دیگر صحبتهای خود به ضعف ها و چالش های موجود در این حوزه اشاره کرد و با انتقاد از عدم توجه کافی به بخش حمل و نقل ریلی، آن را یکی از دلایل افزایش هزینه های اقتصادی در کشور دانست و تصریح کرد: اهمیت حوزه معدن در اقتصاد کشور تا حدی است که مقام معظم رهبری آن را بهترین جایگزین برای اقتصاد نفتی معرفی دانستند؛ اما برای تحقق اهداف معدنی و توسعه بخش معدن کشور باید زیرساختهای آن فراهم شود که در حال حاضر یکی از مهمترین چالش ها در بخش زیرساختهای لجستیکی است.
وی اجرای طرح های توسعه ای در بخش لجستیک و به ویژه حمل و نقل ریلی و بندری را کند و نامناسب توصیف کرد ورا ضامن پیشرفت سریعتر اقتصادی کشور دانست .
مهندس نادری در پایان ضمن ابراز امیدواری نسبت به حل چالشهای موجود، ارتقاء و بهبود شبکه حمل و نقل ریلی کشور به ویژه در بخش صنعت، برگزاری چنین رویدادهایی را بستری مناسب برای هماندیشی فعالان این حوزه، معرفی دستاوردهای داخلی، تعامل بخش دولتی و خصوصی و فرصتی برای گفتمان با سیاستگذاران و مسئولان دولتی دانست و گفت: نهمین نمایشگاه حمل و نقل ریلی صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته از سطح علمی و فنی بالایی برخوردار بود و شرکتهای داخلی و خارجی معتبری در آن شرکت دارند که فرصتی برای اشتراکگذاری تجارب و توان شرکتها و همچنین ایجاد رقابت و در نهایت پیشرفت در حوزه حمل و نقل ریلی کشور شود.
گفتنی است شرکت مدیریت بینالمللی همراه جاده، ریل، دریا (هیمکو) یک شرکت تخصصی در حوزه لجستیکی معدن است که با سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ معدنی شامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات ، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ، شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، شرکت گروه مدیریت سرمایه گذاری امید، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر ، شرکت سنگ آهن گهر زمین ماموریتهای مختلفی را در حوزه حمل و نقل از جمله تکمیل ناوگان ریلی و سرمایه گذاری و ایجاد پایانه و اسکله مکانیزه تخلیه و بارگیری مواد معدنی و فلزی در دست اجرا دارد.
اقدامات ذوبآهن اصفهان در حوزه تنوع زیستی
همایش روز جهانی تنوع زیستی، همزمان با روز جهانی تنوع زیستی با حضور مدیران صنعتی و فعالان اقتصادی زیست محیطی استان، اعضاء هیأت علمی دانشگاه، نمایندگان سازمان های مردم نهاد و کارشناسان حفاظت محیط زیست استان، در تالار اجتماعات محیطبان اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان برگزار شد.
به گزارش جهان معدن به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان؛ مهدی بهرامی معاون پشتیبانی و خدمات اجتماعی ذوبآهن اصفهان در این همایش که سید حمید حسینی مدیر بهداشت و محیط زیست نیز حضور داشت به بیان اقدامات این شرکت در حوزه محیط زیست با رویکرد محیط زیست طبیعی و حفاظت از گونههای جانوری و گیاهی پرداخت و گفت: ایجاد و نگهداری ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار فضای سبز منحصر به فرد توسط شرکت ذوبآهن اصفهان علاوه بر دارا بودن کارکردهایی نظیر کاهش عوامل آلاینده هوا ناشی از منابع آلاینده مستقر در منطقه و ایجاد محیط با طراوت برای کارکنان، دارای نقشی بی بدیل در استقرار گونههای گیاهی و جانوری به عنوان یک آشیان زیستی در جهت حمایت از تنوع زیستی است.
معاون پشتیبانی و خدمات اجتماعی شرکت همچنین وجود دریاچه قایقرانی و حوضچههای نگهداری پساب شرکت را که بعضاً پذیرای بسیاری از گونههای جانوری و از جمله پرندگان مهاجر میباشد را نیز از امکانات شرکت در حوزه حمایت از تنوع زیستی دانست و به حمایت معنوی باشگاه فرهنگی ورزشی ذوبآهن از تمساح پوزه کوتاه ایرانی(گاندو) اشاره و بر آمادگی این شرکت در حمایت و مشارکت در برنامه های مرتبط با محیط زیست طبیعی و حمایت از تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تاکید نمود.
ایرج حشمتی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان نیز با اشاره به شعار روز جهانی تنوع زیستی سال جاری «ساخت آیندهای مشترک برای همه اشکال زندگی» گفت: ما برای اینکه حق حیات را برای همه اشکال زندگی و نه فقط انسان ایجاد کنیم باید نگرش خود را تغییر دهیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان به نقش صنایع در حوزه تنوع زیستی و حمایت از گونههای جانوری و گیاهی پرداخت و مشارکت صنایع در حوزه محیط زیست طبیعی و حمایت از برنامههای تنوع زیستی را خواستار شد.
وی افزود: امید است با اشاعه فرهنگ حفظ تنوع زیستی و محیط زیست بتوانیم وظیفهای که نسبت به نسلهای آتی داریم را به سرانجام برسانیم.
این مراسم با سخنرانی علمی محمدرضا همامی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و مسعود برهانی عضو هیأت علمی و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان و نیز پخش کلیپ تنوع زیستی استان تهیه شده توسط پیمان شاکرینی همراه بود.
در این همایش همچنین از یادمان روز جهانی تنوع زیستی رونمایی گردید و از محیط بانان فعال در حوزه مستندسازی حیات وحش استان نیز تقدیر شد.