جدیدترین گزارش پیشرفت طرح های توسعه معادن بر روی پورتال ایمیدرو
گزارش جدیدترین وضعیت طرح های توسعه معادن در پورتال ایمیدرو منتشر شد. این گزارش وضعیت پیشرفت تجمعی طرح ها تا پایان اسفند 1401 را نشان می دهد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، این گزارش به روز شده دربرگیرنده 23 پروژه است که از سوی شرکت های سرمایه گذار (زیرمجموعه، تابعه و بخش خصوصی) در حال اجرا هستند.
این طرح ها زنجیره های فولاد، روی، طلا، مس، زغالسنگ، تیتانیوم، شورابه ها و پتاس، آهک هیدراته و ... را دربر می گیرد.
گزارش فوق شامل سرفصل های سرمایه گذار، نوع محصول و ظرفیت، وضعیت اجرا و میزان پیشرفت را منعکس کرده است.
تولید اطلاعات پایه زمینشناسی در ۸۰ هزار کیلومتر مربع از مناطق کشور
معاون وزیر صمت از فعالیتهای اکتشافی در زمینه عنصر لیتیم خبر داد و گفت: سازمان زمینشناسی امسال برای نخستین بار در تاریخ خود تولید اطلاعات پایه را در پهنههایی در مجموع به وسعت ۸۰ هزار کیلومتر مربع در سطح کشور انجام میدهد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازشاتا، «علیرضا شهیدی» وزیر صمت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، ضمن بیان مطلب فوق گفت: در این راستا، تهیه نقشههای زمینشناسی، نقشههای ژئوشیمی، زمینشناسی اقتصادی و غیره در قالب سلولهای یک پنجاههزارم در کنار عملیات ژئوفیزیک هوابرد در حال انجام است.
وی خاطرنشانکرد: در عملیات ژئوفیزیک هوابرد نیز از سال گذشته کار به صورت جدید آغاز شد و با انجام برداشت حدود ۱۱۰ هزار کیلومتر خطی، رکوردی در این زمینه ثبت شد.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور اضافه کرد: تلاشمان بر این است که با توجه به اینکه عمده عملیات شناسایی در مناطق توسط سازمان زمین شناسی انجام میشود، مناطقی را در اولویت قرار دهیم که بتوانیم در آنها به اکتشاف ذخایر و بهویژه ذخایر پنهان برسیم.
وی افزود: با این کار سیستماتیک که بهتازگی آغاز شده، نظم بسیار خوبی را در موضوع اکتشافات داریم؛ بهطوری که در گذشته اکتشاف به صورت ناحیهای در پهنهها تعریف میشد، اما امروز در قالب سلولهای یک پنجاههزارم که هر سلول ۶۲۵ کیلومتر مربع را شامل میشود، اقدامات در حال انجام است.
شهیدی در ادامه یادآور شد: در هر یک از سلولها بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ نمونه برداشت میشود و در ادامه براساس رخنمونهایی که در هر منطقه وجود دارد، برای هر نمونه ۵۷ عنصر شناسایی میشود؛ به این ترتیب بانک اطلاعاتی خوبی از عناصر موجود در هر منطقه جمعآوری میشود و در این زمینه اقتصادی بودن یا اقتصادی نبودن به هیچ عنوان مطرح نیست.
وی با اشاره به رکوردهای بهدست آمده در این زمینه، تصریحکرد: امضای تفاهمنامه سهجانبه بین ایمیدرو، معاونت معدنی وزارت صمت و سازمان زمینشناسی و مجزا شدن وظایف هر یک از آنها، مانع از زمانبر شدن و هزینهبر شدن کارها شده و از دوبارهکاری جلوگیری میکند.
معاون وزیر صمت در این خصوص اینگونه توضیحداد: بهطور مثال، بر طبق این تفاهمنامه مقرر شده سازمان زمینشناسی فقط در زمینه شناسایی و پیجویی ورود داشته باشد و دیگر به دنبال اکتشاف عمومی و تفصیلی نرود، به این ترتیب با صلاحدید سیاستگذار بخش، اکتشافات عمومی و تفصیلی توسط بخش خصوصی یا ایمیدرو به انجام خواهد رسید.
اکتشاف لیتیم
وی در ادامه با اشاره به فعالیتهای اکتشافی در زمینه عنر لیتیم، اظهار داشت: لیتیم یک عنصر استراتژیک است که البته نمیتوان همچون سنگ آهن ذخیره دقیق آن را بیان کرد.
شهیدی با بیان اینکه اکنون اکتشافات سیستماتیک و نمونهبرداریها برای این عنصر در اقصی نقاط کشور در حال انجام است، با این حال تاکنون نتوانستهایم سطحی از لیتیم که برداشت آن اقتصادی باشد را اکتشاف کنیم، گفت: بخش خصوصی در این زمینه ورود کرده و در اقصی نقاط کشور مشغول به فعالیت اکتشافی است.
ایجاد بیش از 17 هزار شغل با اجرای طرح احیای معادن کوچک
مدیر اجرایی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس اعلام کرد: با اجرای این طرح، تاکنون بیش از 17 هزار شغل در بخش معدن و صنایع معدنی ایجاد شده است.
به گزارش جهان معدن به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، «عباس جرجانی» مدیر اجرایی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس با بیان این مطلب گفت: طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس به عنوان یک طرح اقتصاد مقاومتی و با هدف برپایی نهضت فرآوری و بهرهوری و با همکاری و مشارکت وزارت صمت، ایمیدرو و شرکتهای بزرگ معدن و صنایع معدنی، از زمان اجرا (سال 98) تاکنون، حدود ۱۳۰۰ معدن را احیا کرده یا توسعه داده است.
وی افزود: همچنین، با احیا و توسعه معادن کوچک مقیاس، بیش از 50 میلیون تن مواد معدنی تولید شده است.
ورود شرکتهای بزرگ معدنی و بورسی در اجرای طرح احیا
مدیر اجرایی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس درباره عملکرد طرح احیا در سال ۱۴۰۱ تصریح کرد: در سال گذشته، همکاری قابل توجهی با اداره کل صمت استانها داشتیم که این تعامل ها، منجر به فعالسازی و توسعه ۴۳۴ معدن در استانهای مختلف شد.
وی ادامه داد: یکی از اهداف این طرح در سال 1401، واگذاری معادنِ در اختیار سازمانها به صورت بسته سرمایهگذاری بود. به طوری که در سال گذشته، این طرح ۴۶ بسته سرمایهگذاری برای اجرا به وزارت صمت معرفی کرد. از این میزان، ۱۱ بسته شامل ۵۰ مجوز معدنی دارای برنده مزایده بود.
به گفته جرجانی، از مهمترین مزایای واگذاری معادن با این روند، ورود شرکتهای بزرگ معدنی و بورسی کشور در بخش معدن بوده است.
مدیر اجرایی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس خاطرنشان کرد: معرفی بستههای سرمایهگذاری در استانهای زنجان، سیستان و بلوچستان، سمنان، کردستان، هرمزگان و مازندران قابل توجه بود که پس از طی مراحل قانونی فرآیند مزایده، برای انجام عملیات تکمیلی اکتشاف، بهرهبرداری و تاسیس کارخانههای فرآوری به شرکتهای دارای صلاحیت فنی و مالی واگذار شده است.
چشم انداز پیشرفت پروژه های آهن اسفنجی بیجار و فولاد سازی قروه در سال ۱۴۰۲
مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان از برنامه های اجرایی برای پیشرفت پروژه های آهن اسفنجی بیجار و واحد فولادسازی قروه در جهت تکمیل زنجیره فولاد استان کردستان در سال جاری خبر داد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی شرکت صنایع فولاد کردستان، محمدرضا احمدی در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام شرکت صنایع فولاد کردستان ضمن بیان این مطلب و با اشاره به جزئیات پیشرفت طرح تکمیل زنجیره فولاد کردستان گفت: در پروژه آهن اسفنجی بیجار، پیشرفت مهندسی پایه حدود 85 درصد و مهندسی تفصیلی30 درصد است.
وی افزود: در این پروژه، تجهیز کارگاه تکمیل و عملیات خاکبرداری و خاکریزی (به میزان 950 هزار متر مکعب)، تسطیح محوطه کارخانه و تهیه چیدمان کارخانه (Layout) به اتمام رسیده و ساخت دیوار و رینگ پیرامونی بالغ بر ۸2 درصد تکمیل گردیده. همچنین، اجرای بخش های مختلف شامل سازه ها و فونداسیون های صنعتی و نیمه صنعتی و انبارهای قطعات یدکی آغاز شده است.
وی ادامه داد: انعقاد قرار داد تامین برای اغلب تجهیزات ساخت داخل و خارج انجام شده است.
جزئیات پیشرفت فولادسازی و نورد ورق گرم فولادی قروه
احمدی درباره جزئیات پیشرفت پروژه فولادسازی و نورد ورق گرم فولادی قروه تصریح کرد: از مهمترین اقدامات انجام شده در این واحد، تجهیز کارگاه، انجام عملیات خاکبرداری (به میزان 635 هزار متر مکعب)، شروع فرآیند مهندسی برای ساختمان های غیر صنعتی و اجرای آنها است و ساخت دیوار و رینگ پیرامونی به طور کامل تکمیل شده است.
وی ادامه داد: اکنون نهایی کردن قرارداد با تکنولوگ خارجی در دستور کار شرکت ایریتک قرار دارد. پس از نهایی شدن قرارداد با تکنولوگ، فرآیند طراحی و تامین تجهیزات خارجی آغاز خواهد شد.
تکمیل طراحی پروژه های زیرساخت
مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان با اشاره به تکمیل طراحی پروژه های زیرساخت گفت: در هر دو پروژه شرکت فولاد کردستان، قرار دادهای تامین برق و آب دوران بهره برداری پروژه ها با شرکت های ذیربط منعقد شده و اجرای خطوط انتقال در مرحله برگزاری مناقصه و اجرا است. در زمینه تامین گاز مورد نیاز پروژه آهن اسفنجی، مجوزهای لازم از سوی مراجع ذیربط صادر و ابلاغ شده و درحال مذاکره با شرکت گاز استان برای عقد قرارداد و شروع عملیات احداث ایستگاه تقلیل فشار واجرای خط انتقال است.
وی افزود: آب و برق دوران ساخت پروژه های آهن اسفنجی و فولادسازی، تامین شده و در کارگاه دایر است. آب دوران بهره برداری پروژه های یاد شده از محل پساب تصفیه خانه های فاضلاب شهرستان های بیجار و قروه تامین خواهد شد.
احمدی اذعان کرد: کسب عنوان طرح صنعتی نمونه استان کردستان و نیز بهترین مدیریت استانی در رعایت اصول ایمنی و بهداشت حرفه ای (HSE) از دستاوردهای سال گذشته شرکت صنایع فولاد کردستان است.
تایید گزارش حسابرس قانونی از سوی سهامداران
در ادامه جلسه مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام شرکت صنایع فولاد کردستان، گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی قرائت شد و مورد تایید سهامداران قرار گرفت.
کارخانه تولید آهن اسفنجی بیجار به روش پرد با ظرفیت سالانه 1.6 میلیون تن و کارخانه فولاد سازی و نورد ورق گرم فولادی قروه به روش CSP با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن ورق فولادی 2 طرح از ۴۸ طرح بزرگ پیشران ملی است که توسط شرکت صنایع فولاد کردستان برای تکمیل زنجیره ارزش فولاد در استان کردستان در حال اجرا است.
بازنگری راهبردهای توسعه ای مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران در دوره جدید
سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران اعلام کرد: راهبردهای توسعه ای مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران در دوره جدید بازنگری شد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، مرتضی هاشم پور با بیان این مطلب گفت: مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران پس از 2 دهه فعالیت علاوه بر ضرورت تعمیرات اساسی در ساختمان ها، نیاز به تغییرات اساسی در رویکرد آن داشت از این رو، در ماه های منتهی به سال جدید، راهبردهای توسعه ای مرکز بازنگری شد.
وی افزود: برای این منظور، تلاش برای تعریف طرح های مرتبط با راهبردهای مذکور صورت گرفته و در مرحله عملیاتی نیز پایش های مداوم توسط کمیته های تخصصی در مرکز در حال انجام است.
فرآوری کانی های کم عیار
سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران با اشاره به فرآوری کانی های کم عیار به عنوان نخستین محور راهبردهای جدید - که در سال های اخیر هم مورد توجه بوده-، تصریح کرد: در این راستا، طرح های متعددی با بخش های دولتی و خصوصی به انجام رسیده یا در حال انجام است.
وی ادامه داد: از جمله این طرح ها، فرآوری نمونه های هماتیتی فولاد سنگان، نمونه های کم عیار معادن فولاد مبارکه، فرآوری سنگ آهن پلاسری مروست (شرکت کویر سروش)، نمونه های مس و طلای کم عیار معدن جانجا مربوط به هلدینگ توسعه معادن و فلزات (ومعادن) است.
بازفرآوری پسماند ها
هاشم پور با بیان اینکه از دیگر رویکردهای مرکز، بازفرآوری پسماند ها به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه پایدار و اقتصاد سبز است، گفت: این مرکز روی سرباره های 3 شاخه شامل باطله های معدن، کارخانه فرآوری و صنایع معدنی در سال های اخیر و به ویژه در سال جاری فعالیت دارد و در این زمینه، یک طرح پژوهشی را برای حل مساله صنعت به انجام می رساند.
وی افزود: بررسی امکان فرآوری عناصر با ارزش و حیاتی از باطله های البرز مرکزی با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، استحصال تیتانیوم و عناصر نادر خاکی، باطله های گل قرمز جاجرم، فرآوری سرباره های فولاد مبارکه برای استحصال وانادیم از سرباره ها، فرآوری آهن و استحصال عناصر با ارزش از غبارهای FTP کوره های فولاد مبارکه، فرآوری سیدریت و هماتیت از نمونه های آنومالی C سنگان و غیره، از جمله این اقدامات است.
بسته های آماده سرمایه گذاری در حوزه عناصر نادر خاکی
سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران، توجه به عناصر حیاتی و استرتژیک را یکی دیگر از محورهای مورد توجه مرکز مذکور در دوره اخیر برشمرد و گفت: در این راستا، همکاری دوسویه ای با طرح عناصر نادر خاکی و مواد معدنی حیاتی وجود دارد. تاکنون طرح های متعددی بر روی عناصر نادر خاکی متعددی نظیر لیتیوم، وانادیوم، نیکل، تیتانیوم و غیره، به انجام رسیده و دانش فنی مناسبی به دست آمده است. به گونه ای که چندین بسته سرمایه گذاری در این حوزه آماده شده است.
وی ادامه داد: در بخش محیط زیست و نیز پایش های مرسوم بهداشت کار، در سال های اخیر طرح های ارزشمندی در این حوزه انجام شده و امروز در بخش محیط زیست مرکز به عنوان یکی از معتبرترین آزمایشگاه های تخصصی مرجع کشور بسیار پرکار و درآمدزا بوده و طرح های مطلوبی را با مجموعه های شناخته شده و قدرتمند کشور همانند فولاد مبارکه تعریف کرده است.
ایجاد بستر همکاری با دانش بنیان ها
هاشم پور بیان داشت: فرآوری ذرات نرمه و درشت با استفاده از روش های نوین از جمله به کار بردن نانو و میکرو حباب در فلوتاسیون، ساخت تجهیزات ثقلی سیار، ساخت تجهیزات متعدد نظیر جداکننده های مغناطیسی، سلول های فلوتاسیون و سنگ شکن های مختلف، از جمله تجربیات مرکز در سال های گذشته است.
وی افزود: حال پس از حدود 2 دهه تلاش و تجربه در این عرصه، با توجه به نقش توسعه ای این مرکز، فرصت مناسبی برای شرکت های دانش بنیان در این شاخه فراهم شده و با چند مجموعه جوان و دانش بنیان در این بخش همکاری مناسبی، طراحی و آغاز شده است.
تایید گزارش مجمع شرکت تلاشگران لامرد بدون بند مشروط
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت صنعتی معدنی لامرد با حضور اعضا، نمایندگان و سهامداران، مدیر کل مجامع ایمیدرو و حسابرسان سازمان حسابرسی کشور در محل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران برگزار شد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، این نشست با هدف بررسی عملکرد و گزارش حسابرسی این شرکت در سال ۱۴۰۱ و اتخاذ تصمیم در خصوص صورت های مالی منتهی به سال ۱۴۰۱ و همچنین انتخاب بازرس قانونی و حسابرس شرکت برای سال مالی منتهی به 1402 برگزار شد.
این مجمع پس از ارایه گزارش حسابرسان و عملکرد شرکت تلاشگران صنعتی و معدنی لامرد، بدون هیچ گونه بند مشروط و به صورت مطلوب مورد تایید و تصویب قرار گرفت.
رفتار جهادی شرکت مس، الگوی سایر مجموعهها شد
امیدواریم با الگوی جهادی که در شرکت مس شکل گرفته و به یک الگو برای دیگر مجموعهها تبدیل شده، شاهد رشد مضاعف تولید و توسعه در مجتمع مس سونگون باشیم.
به گزارش جهان معدن به نقل ازمس پرس، عابدین خرم استاندار آذربایجان شرقی با بیان این مطلب در گردهمایی مدیران و فعالان بازار سرمایه درخصوص ظرفیتهای شرکت مس در آذربایجان شرقی گفت: ما یک عقبماندگی دو دههای در مس سونگون داشتیم، در دولت سیزدهم گامهای اساسی برای جبران این عقبماندگی برداشته شده و با توجه به اینکه مس سونگون رتبه اول اشتغالزایی را در استان آذربایجانشرقی دارد، مس باید پیشران توسعه استان باشد.
وی افزود: حق مردم استان و جایگاه آن برای برخورداری از دستاوردهای مجتمع مس سونگون خیلی بالاست و همه باید دست به دست دهیم تا با یک نگاه و برنامهریزی علمی، مسأله مس را در استان پیش ببریم.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به حجم بالای سرمایهگذاریهای انجامشده در مجتمع مس سونگون در دولت سیزدهم اضافه کرد: ارزش افزوده مس سونگون در دولت قبلی 2 درصد بود که این رقم باید به 8 درصد برسد.
وی گفت: مجتمع مس سونگون به دنبال آن است که بیش از 300 مگاوات برق تولید کند و شرکتهای صنعتی و تولیدی دیگر استان نیز برنامههای مهمی در زمینه تولید انرژی برق در دست اجرا دارند.
خرم با ابراز خرسندی از میزبانی برندهای سرمایهگذاران در استان آذربایجان شرقی گفت: توسعه جایگاه مجتمع مس سونگون در حالی که در دو دهه اخیر رشدی نداشته، بسیار موضوع قابل اهمیتی است و امید که این برنامهریزی ها عامل توسعه شده و به جایگاه واقعی خود برسد.
وی ادامه داد: آذربایجان شرقی، استان تولید، تجارت و صادرات است و دولت سیزدهم ما را مکلف کرده که آن را به جایگاه واقعیاش برسانیم.
خرم بیان کرد: امروز مرکز خدمات سرمایهگذاری در استان بدون وقفه فعالیت میکند تا هرگونه موانع احتمالی پیش روی سرمایهگذاران را برطرف کند.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: بخشهای خصوصی، دولتی و مردم را سه ضلع توسعه استان میدانیم و بر این مبنا همه توان خود را برای حمایت از سرمایهگذاران به کار میبندیم.
خرم گفت: آذربایجان شرقی از نظر موقعیت جغرافیایی نیز منحصربهفرد بوده و باید جایگاه تاریخی آن احیا شود؛ بخش خصوصی در دولت سیزدهم 250 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در استان در دست اجرا دارد که در تاریخ این خطه بیمانند است.
وی تاکید کرد: اعتماد خوبی بین بخش دولتی و بخش خصوصی در استان برقرار بوده و مزیتهای نسبی استان از قبیل منطقه آزاد ارس، منطقه ویژه اقتصادی سهلان و همسایگی با قفقاز و ترکیه در خدمت سرمایهگذاران و توسعه است.
استاندار آذربایجان شرقی توضیح داد: ما بیش از 50 شهرک صنعتی در آذربایجان شرقی داریم، اما زنجیره تولید کامل نیست که به جد برای تحقق آن میکوشیم.
وی افزود: به عنوان نمونه ما واحدهای تولید قطعات مختلف خودرو را در استان داریم و به همین دلیل نیز تولید خودرو در استان به طور جدی دنبال میشود و با شرکتهای بزرگ خودروسازی در این باره گفتوگو داریم.
وی اضافه کرد: در هر حوزه ای که کسی بخواهد در استان سرمایه گذاری کند، فرصت ها و بسترهای لازم ایجاد شده است.
خرم با اشاره به روند رو به جلوی تولید صنعتی در آذربایجان شرقی در دولت سیزدهم افزود: به عنوان نمونه تولید تراکتور از 22 هزار دستگاه به بیش از 34 هزار دستگاه در یک سال افزایش یافته و چهار محصول جدید در آن تولید شده است.
استاندار آذربایجان شرقی یادآوری کرد: در زمینه تسهیل و رفع موانع تولید در خدمت سرمایهگذاران عزیز در آذربایجان شرقی هستیم؛ در حوزه سرمایه ثابت و سرمایه در گردش دستاوردهای خوبی در حوزه تولید و صنعت داشتیم که البته به آن قانع نیستیم.
تجلیل از مدیرعامل شرکت مس به خاطر خدمات ارزنده در حوزه مسئولیت اجتماعی
این همایش در سالن همایش های صدا و سیما با حضور شهباز حسن پور نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی، هادی قوامی معاون وزیر اقتصاد و دارایی، مدیرانعامل شرکتهای برتر معدنی، صنعتی، تولیدی و فعالان اقتصادی یکشنبه 31 اردیبهشت ماه برگزار شد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازمس پرس، در این همایش از مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به پاس خدمات ارزنده و شایسته در حوزه مسئولیت های اجتماعی تقدیر و قدردانی شد.
گفتنی است در این رویداد شرکتهای مطرح در عرصه صنعت معدن همچون شرکت گل گهر، شرکت معدنی سمنگان، پتروشیمی جم، پتروشیمی بندر امام، و ... حضور داشتند.