توقف معاملات مولیبدن در بورس کالا به دلیل گرانی
متقاضیان سولفور مولیبدن به دلیل رشد بی رویه قیمت این محصول در بورس کالا موفق به خرید نشدند.
به گزارش جهان معدن ؛این محصول در پایان آذرماه با قیمت 950 الی 960 هزار تومان درهر کیلو مبادله شد اما در دی ماه به یک باره با اعلام مبادلات با نرخ ارز توافقی، قیمت پایه سولفور مولیبدن تا یک میلیون و 160 تومان نیز پیش رفت که حاکی از رشد 22 درصدی طی یک هفته بود.
موضوعی که متقاضیان مولیبدن را نگران ساخته روند رو به رشدی بوده که این محصول از ابتدای سال کنون طی کرده ، سولفور مولیبدن که به عنوان یک ماده موثر و آلیاژ کاربرد دارد از ابتدای سال تاکنون بیش از 70 درصد رشد داشته است .
این محصول که توسط شرکت ملی صنایع مس ایران در بورس کالا عرضه میشود بر اساس میانگین قیمت هفتگی اکسید مولیبدن که از سوی نشریه پلتز منتشر می شود و با لحاظ تخفیف یا همان ارزش افزوده 25 درصدی و درصد مولیبدن محتوای سولفور و قیمت ارزهر هفته در بورس کالا قیمت گذاری می شود ، اما به دلیل نوسان قیمت ارز در کشور نرخ این کالا نیز صعودی بوده است.
شرکت ملی صنایع مس ایران رشد قیمت سولفور مولیبدن را به دلیل رشد بهای ارز عنوان کرده اما سایر محصولات این شرکت نظیر مس کاتدی از ابتدای سال تاکنون 33 درصد رشد داشته در حالیکه قیمت پایه سولفور مولیبدن طی یک هفته 22 درصد افزایش یافته است که این موضوع از نظر خریداران این کالا غیر منطقی بوده و باعث متوقف شدن معاملات این محصول در بورس کالا شده است.
نکته ماجرا این است که قیمت سولفور مولیبدن در نشریه پلتزکه به عنوان منبع قیمت گذاری مولیبدن بشمار میرود وجود نداشته بلکه قیمت محصول نهایی که همان اکسید مولیبدن است ، در این نشریه درج می شود لذا شرکت مس حدود 25 درصد را به عنوان ارزش افزوده لحاظ کرده و تحت عنوان تخفیف برای قیمت گذاری محصول سولفور مولیبدن در بورس کالا لحاظ می کند که تولیدکنندگان داخلی امکان صادرات و رقابت در بازار های جهانی را پیدا کنند اما با رشد قیمت ارز و تغییر فاز قیمت گذاری از نیما به نرخ توافقی این فاصله قیمتی را از بین برده و تولیدکنندگان دیگر قادر به تولید با شرایط فعلی نیستند.
این محصول به عنوان آلیاژ در صنعت به کار برده می شود لذا رشد قیمت آن علاوه بر اینکه صادراتش را تحت شعاع قرار خواهد داد بر قیمت تمام شده محصولات فولادی و صنایعی که بکار می رود نیز تاثیر گذار خواهد بود
عملکرد 9 ماهه فولاد خراسان: صعود در فروش داخلی فخاس
فولاد خراسان کارنامه 9 ماه امسال خود را در سامانه کدال بورس منتشر کرد.
به گزارش جهان معدن و به نقل از روابط عمومی فولاد خراسان ، فولاد خراسان با نام بورسی "فخاس" در 9 ماه منتهی به 30 آذر 1403 توانسته 672 هزار و 521 تن محصول را به فروش برساند. در مقایسه با مدت مشابه پارسال، فخاس توانسته حدود 36 درصد محصول بیشتری به فروش برساند.
فولاد خراسان همچنین با ثبت رقم بالغ بر 16 هزار و 300 میلیارد تومان، رشد حدودا 57 درصدی را در درآمد داخلی فروش تجربه کرده است.
"توسعه نیشکر و صنایع جانبی" در صف عرضه اولیه فرابورس
مدیرعامل هلدینگ آینده پویا از عرضه اولیه سهام شرکت "توسعه نیشکر و صنایع جانبی" در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش جهان معدن و به نقل از روابط عمومی شرکت مدیریت طرح و توسعه آینده پویا، دکتر افشار فتحالهی در حاشیه جلسه بررسی بودجه سالیانه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، از عرضه اولیه سهام این شرکت در آینده نزدیک خبر داد.
وی اظهار کرد: با هماهنگیهای بهعمل آمده با شرکت فرابورس ایران، بانک ملی ایران و شرکت گروه سرمایهگذاری سپهر صادرات بهعنوان سایر سهامداران، در یکسال اخیر اقدامات موثری جهت درج نماد، ارزشگذاری و تعیین قیمت پایه سهام شرکت مذکور صورت پذیرفته است.
مدیرعامل شرکت مدیریت طرح و توسعه آینده پویا ادامه داد: در آینده نزدیک شاهد عرضه اولیه سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خواهیم بود.
لازم به ذکر است شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با مزارعی هوشمند در وسعت حدود 90 هزار هکتار در استان خوزستان، با انجام روشهای نوین در «داشت، کاشت و برداشت» به طور متوسط بالغ بر 700 هزار تن در سال، بخش عمدهای از شکر مورد نیاز کشور را تامین مینماید و از پسماند آن نیز محصولات استراتژیکی نظیر الکل طبی، خمیرمایه، کاغذ، ام. دی. اف، نئوپان، خوراک دام و انواع شکرهای دارویی و طعمدار تولید میشود که با این حجم از تولید، کام بورس شیرین خواهد شد.
آخرین جزئیات عرضه اولیه کربندومین نشست خبری عرضه اولیه سهام شرکت «کانی کربن طبس» با حضور مدیران این شرکت برگزاری شد.
دومین نشست خبری عرضه اولیه سهام شرکت «کانی کربن طبس» با حضور مدیران این شرکت برگزاری شد.
به گزارش جهان معدن ؛ رضا طاهرخانی رئیس هیات مدیره شرکت کانی کربن طبس به معرفی شرکت باما پرداخت و گفت: شرکت باما شرکتی با بیش از ٧ دهه قدمت، مشهور در فعالیت های صنعت سرب و روی است. در سالهای گذشته شرکت باما دارای ریسک تامین مواد معدنی بود که از اواسط دهه گذشته تا کنون موفق به کشف حدود ۲۵ میلیون تن ماده معدنی شده که باعث تضمین فعالیت شرکت برای ۳۰ سال آینده خواهد شد.
وی افزود: در همین راستا شرکت باما تصمیم گرفت با سرمایهگذاری در شرکت جلگه های آسمانی در حوزه مس ورود کند. موفق به کشف مس به میزان ۶٨٧ میلیون تن در شرکت جلگه های آسمانی شده ایم. این گستردگی زنجیره فعالیت برای شرکت باما کافی نبود در نتیجه تصمیم گرفته شد تا در حوزه ذغال سنگ نیز ورود کند.
طاهرخانی تاکید کرد: مذاکراتی انجام شد و شرکت کانی کربن طبس به زنجیره گروه باما اضافه شد و در حال حاضر موضوع عرضه اولیه این شرکت در حال انجام است. سیاست شرکت باما رعایت شفافیت و اصول حاکمیت شرکتی بوده و همیشه سعی شده بین شرکت های گروه رویه های منصفانه رعایت شود.
وی ادامه داد:علاوه بر سرب و روی، باما به حوزه مس و زغال سنگ هم ورود کرده و در حال فعالیت است. گستردگی زنجیره فعالیت باما باعث ورود این مجموعه به حوزه زغال سنگ شد و در این راستا شرکت کانی کربن طبس به زنجیره فعالیت گروه باما افزوده شد که در آستانه عرضه اولیه سهام کانی کربن طبس در فرابورس هستیم.
رئیس هیئتمدیره شرکت کانی کربن طبس در ادامه این نشست خبری با تاکید بر اینکه رعایت شفافیت و اصول حاکمیت شرکتی برای گروه باما همیشه اولویت است، افزود:سرمایه باما در حال حاضر به ۳هزار میلیارد تومان رسیده است که پشتوانه قوی و مستحکمی است. از نظر دلاری سرمایه شرکت ۵ برابر شده است. این شرکت به همراه سایر شرکت های همگروه که شرکت های خصوصی بورسی هستند دارای ۵ هزار نیروی مستقیم است که تمرکز بر بیشتر حمایت از تولید خواهد بود.
طاهرخانی در خصوص جزئیات عرضه اولیه کربن، گفت:کانی کربن طبس بزرگترین معدن زغالسنگ حرارتی کشور است و با توجه به شفافیت این مجموعه، تصمیم بر این شد که این شرکت را در فرابورس پذیرش کنیم.
وی ادامه داد: تعهد سهامداران عمده در عرضه اولیه حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است و روش عرضه هم در ادامه مشخص خواهد شد.
طاهرخانی به معرفی شرکت کانی کربن طبس پرداخت و گفت: شرکت کانی کربن طبس اشتغال آفرینی در منطقه را ایفا کرده و حدود ۵٠٠ نیرو به صورت مستقیم در حال فعالیت هستند. با توجه به اینکه برآورد بر این اساس است که شرکت با ۴ P/E عرضه میشود، به نظرمیرسد سرمایه گذاری در شرکت و خرید سهام این شرکت میتواند یک سرمایه گذاری منطقی و اقتصادی باشد در نتیجه در شرکت باما سعی شده تا پس از عرضه اقدامات مدیریت شده انجام شود.
وی ادامه داد: استراتژی شرکت پس از عرضه و منابع آن مشخص است. مجموعه باما همیشه به دنبال سرمایهگذاری بوده و دو هدف دارد که یکی حمایت از سهام و دیگری سرمایه گذاری های جدید در قالب گروه است.
رئیس هیات مدیره شرکت کانی کربن طبس در پایان به دلایل نبود و زیان صادرات اشاره کرد و گفت: با توجه به تحولات جهانی زمانی که جنگ اوکراین شروع شد افزایش قیمت جهانی ذغال سنگ را شاهد بوده ایم و بعد از رفع موضوعات قیمت جهانی آن افت کرد و همین امر باعث شد تا برای صادرات تصمیم گرفته نشود و دلیل آن زیان صادرات کاهش قیمت جهانی ذغال سنگ بوده است. ذخیره احتمالی به میزان ۴ میلیون و ٨٠٠ تن است. همچنین بخش بزرگی از مجموعه هنوز کشف نشده است.
تکرار رکوردشکنی فولاد خراسان در هفتههای پیاپی/ فولاد خراسان، صدرنشین جدول عرضه و تقاضا
علیرغم کاهش تقاضا در بورس کالای ایران، قیمت محصولات نهایی فولاد خراسان رکورد شکست.
به گزارش جهان معدن ؛ گزارشهای روز چهارشنبه ۲۵ مهر ماه ۱۴۰۳ از عرضهی ۱۴۹ هزار تُن میلگرد پُرمصرف ساختمانی (سایز ۱۲ تا ۲۰) در بورس کالا خبر میدهند که از این میزان، ۱۰ درصد به فروش رسید.
در آخرین روز معاملاتی هفته در بازار کالایی ایران، با احتساب معاملات مچینگ، ۱۴ هزار تُن از ۱۴۹ هزار تُن میلگرد عرضه شده، مورد معامله قرار گرفت.
بیشترین قیمت معاملاتی در این بازار در حالی به عرضه اعتباری فولاد خراسان قیمت ۲۸۲۰۰ تومان تعلق گرفت که میانگین موزون میلگرد مرسوم بازار (۱۲ تا ۲۰) در معاملات روز چهارشنبه به ۲۷۲۰۰ تومان در هر کیلو به ثبت رسید.
این میانگین قیمت، حاکی از افزایش حدود ۳.۸ درصد نسبت به قیمت معاملاتی هفته پیش نیز هست.
معاملات آخر هفته بورس کالا در مورد میلگرد مرسوم بازار روی قیمت ۲۴۹۵۰ تا ۲۶۱۵۰ تومان انجام شد اما بیشترین قیمت معاملاتی مربوط به عرضه اعتباری فولاد خراسان با ۲۸۲۰۰ تومان بود.
وبسایت مجله انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در تحلیل معاملات آخر هفته نوشت: عرضه ۱۱ هزار تُنی میلگرد فولاد خراسان نزدیک به ۴۰ هزار تن تقاضا روی تابلو بورس کالا ثبت شد که در نهایت قیمت معاملاتی میلگرد این شرکت را در صدر جدول و با اختلاف بیش از ۲ هزار تومانی نسبت به سایر واحدها در سطح ۲۸۲۰۰ تومان تعیین کرد.
این در حالی است که بیشترین حجم عرضه میلگرد امروز را هم فولاد خراسان انجام داده بود!
سرمایهگذاری های بورسی “ومعادن” در ریل رشد
“ومعادن” در این ماه با رشد ۱۵ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشت، بهای تمام شده سرمایه گذاری های بورسی، سهم سرمایهگذاریهای خود را در بازار سرمایه افزایش داده است.
به گزارش جهان معدن، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با سرمایه ثبتشده ۳۰ هزار میلیارد تومانی، در آخرین گزارش عملکرد ماهانه منتهی به شهریورماه، از رشد ۶.۵ درصدی سرمایهگذاریهای بورسی خود خبر داده است.
“ومعادن” در این ماه با رشد ۱۵ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشت، بهای تمام شده سرمایه گذاری های بورسی، سهم سرمایهگذاریهای خود را در بازار سرمایه افزایش داده است.
در همین راستا گفتنی است جمع بهای تمام شده سرمایهگذاریهای این شرکت نیز با رشد ۴ درصدی نسبت به مردادماه سال جاری، به ۳۵.۱ همت رسیده است.
همچون ماه گذشته، سرمایهگذاریهای بورسی “ومعادن” بیشترین سهم را از کیک سرمایهگذرایهای ان تصاحب کرده است که گفتنی است این مقدار برابر با ۶۴ درصد بوده که در مقایسه با مردادماه حدود ۲ درصد رشد داشته است که در نهایت منجر به سهم ۳۶ درصدی سرمایهگذاریهای غیربورسی آن شده است.
بیشترین سهم سرمایهگذاری این شرکت در صنعت استخراج کانههای فلزی بوده که با تصاحب سهم ۷۰ درصدی از پورتفوی این شرکت و بهای تمامشده ۲۴.۶ هزار میلیارد تومان، بیشترین سهم را دارد. جایگاه دوم بخش سرمایهگذاریهای “ومعادن” به مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان بوده.
در نهایت بخش (سایر صنایع) و (فلزات اساسی) اصلیترین بخشها یی هستند که شرکت توسعه صنایع و معادن در آنها اقدام به سرمایهگذاری کرده است.
پیشتازی ارزش بازار سهام «فملی» در 5 ماه اخیر
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری آتیه اندیشان مس گفت: برآوردها نشان میدهد که شرکت ملی مس ایران در پنج ماهه اخیر به طور میانگین بیشترین ارزش بازار بورس اوراق بهادار را از آن خود کرده است.
به گزارش جهان معدن و به نقل از مسپرس، مصطفی زهتابیان با بیان این مطلب اظهار کرد: شرکت ملی مس ایران در پنج ماهه اخیر به طور میانگین ارزش بازاری معادل 549 همت داشته و در این مدت رتبه نخست را کسب کرده است. این رقم از رتبه دیگر شرکتهای بزرگ بازار سهام شامل شرکتهای هلدینگ خلیج فارس و فولاد مبارکه پیشی گرفته است. همچنین بررسی میانگین ارزش بازار فملی طی سه ماهه و چهار ماهه اخیر نیز حاکی از پیشتازی این شرکت در بازار سهام دارد و فقط در یک ماه اخیر، رتبه این شرکت در بازار سهام با اختلاف اندکی با هلدینگ خلیج فارس جابهجا شده است.
وی گفت: میانگین ارزش بازار فملی، فولاد مبارکه و هلدینگ خلیج فارس در پنج ماهه منتهی به 17 شهریور امسال به ترتیب 549، 521 و 544 همت بوده، در حالی که این رقم در چهار ماهه منتهی به این زمان به ترتیب 541، 510 و 530 همت برآورد شده است.وی افزود: میانگین ارزش بازار فملی، فولاد مبارکه و هلدینگ خلیج فارس در سه ماهه منتهی به 17 شهریور 1403 به ترتیب 539، 503 و 526 بوده و در دو ماهه منتهی به این زمان فملی و هلدینگ خلیج فارس دارای میانگین ارزش بازار تقریبا مساوی و به ارزش 532 همت بودند و فقط در یک ماهه منتهی به این زمان این رتبه جابه جا شده است.
مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری آتیه اندیشان مس تصریح کرد: در حال حاضر شرکت ملی صنایع مس ایران یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در بازار سرمایه ایران با تولید سالانه 300 هزار تن کاتد است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مهمترین طرحهای توسعه شرکت اشاره کرد و گفت: ساخت کارخانه تغلیظ دره زار با تولید سالانه 143 هزار تن کنسانتره مس با عیار 26 درصد در مجتمع مس سرچشمه که تا پایان سال گذشته بیش از 95 درصد پیشرفت داشته و فازهای 3 و 4 کارخانه تغلیظ سرچشمه با تولید سالانه 676 هزار تن کنسانتره مس(هر فاز 338 هزار تن در سال) با عیار متوسط 22 درصد و 12 هزار و 100 تن کنسانتره مولیبدن( هر فاز 6050 تن در سال) با عیار 54 درصد از جمله این طرح هاست.
زهتابیان، پروژههای دیگر از جمله پروژه ریختهگری با تولید سالانه 130 هزار تن مفتول مسی 8 میلیمتری، احداث کارخانه تغلیظ مس چاه فیروزه با تولید سالانه 100 هزار تن کنسانتره مس، احداث کارخانه فلوتاسیون سرباره خاتونآباد با تولید سالانه 36 هزار تن کنسانتره مس، احداث کارخانه تغلیظ فاز 2 و پایلوت پلنت مجتمع مس میدوک با تولید سالانه 155 هزارتن کنسانتره مس و ساخت کارخانه تغلیظ فاز 3 مجتمع مس میدوک با تولید سالانه 300 هزار تن کنسانتره مس با عیار 22 درصد را یادآور شد و اظهار کرد: احداث کارخانه آهک خاتون آباد با تولید سالانه 147 هزار تن آهک پخته و تولید سالانه 28 هزار تن آهک هیدراته، احداث کارخانجات کاتد سونگون با تولید سالانه 200 هزار تن مس کاتدی، احداث کارخانه تغلیظ فاز 3 سونگون با تولید سالانه کنسانتره مس به میزان 450 هزار تن با عیار 24.8 درصد و کنسانتره مولیبدن به میزان 3500 تن در سال و همچنین احداث کارخانه تولید اسید فسفریک بندرعباس با تولید سالانه360 هزار تن اسید فسفریک از دیگر طرح ها و پروژهها به شمار میرود.
رونق سرمایهگذاری غیرمستقیم در بازارهای فرابورس ایران
ارزش معاملات صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در فرابورس ایران (ETF) طی آخرین ماه تابستان جاری نسبت به شهریورماه سال گذشته 47 درصد رشد را تجربه کرد.
به گزارش جهان معدن و به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، پرونده شهریورماه در بازارهای فرابورس در حالی بسته شد که طی این مدت شاخص کل با رشد 5 درصدی توانست در کانال 21 هزار واحد تثبیت شود. به این ترتیب آیفکس طی 17 روز کاری شهریورماه با بیش از هزار واحد افزایش، در سطح 21 هزار و 848 واحدی قرار گرفت.
در این مدت ارزش بازار فرابورس هم نزدیک به 5 درصد (4.7) رشد را تجربه کرد و به بیش از 2.3 میلیون میلیارد تومان رسید.
روند حجم و ارزش معاملات به طور میانگین روزانه
نگاهی به روند ارزش و حجم کل معاملات در ماه گذشته نشان میدهد به طور میانگین روزانه 7.1 میلیارد برگه انواع دارایی مالی به ارزش بیش از 41 هزار میلیارد تومان دادوستد شده است.
بررسی میانگین روزانه معاملات به تفکیک نیز حاکی از دادوستد روزانه 2.8 میلیارد برگه سهم به ارزش بیش از یک هزار میلیارد تومان است. همچنین به طور میانگین روزانه 412 میلیون اوراق مالی اسلامی به ارزش 35 هزار میلیارد تومان طی این مدت جابهجا شده است.
طی مدت مورد بررسی به صورت روزانه 3.8 میلیارد واحد صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله به ارزش نزدیک به 5 هزار میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفتند. متقاضیان و فروشندگان اوراق تسهیلات مسکن هم در این مدت به صورت روزانه حدود 302 هزار ورقه را به ارزش 34 میلیارد و 800 میلیون تومان دست به دست کردند.
آمار معاملات شهریور در یک نگاه
بازارهای فرابورس طی 17 روز معاملاتی شهریورماه میزبان دادوستد بیش از 121 میلیارد و 835 میلیون برگه انواع دارایی مالی به ارزشی بالغ بر 711 هزار میلیارد تومان طی 2.3 میلیون نوبت مبادلاتی بودند.
رتبهبندی ارزش معاملات در بازارهای سهامی فرابورس نشان میدهد طی این مدت بیشترین ارزش معاملات متعلق به بازار دوم با دادوستد بیش از 7 هزار میلیارد تومان سهام بوده است. پس از آن بازار اول با معاملات 5 هزار میلیارد تومانی قرار دارد.
همچنین بازار نوآفرین در این مدت با ارزش معاملاتی 84 میلیارد تومانی رشد 163 درصدی را نسبت به شهریور پارسال ثبت کرده است.
ارزش معاملات بازار ابزارهای مشتقه هم با 107 درصد رشد نسبت به شهریور 1402 به بیش از 255 میلیارد تومان رسید.
گفتنی است طی این مدت در بازار پایه فرابورس بیش از 4 هزار و 400 میلیارد تومان سهام دست به دست شد. همچنین ارزش معاملات بازار توافقی 79 میلیارد تومان بود.
معاملات بازار ابزارهای نوین مالی زیر ذرهبین
ارزش معاملات در بازار ابزارهای نوین مالی در ماه گذشته بیش از 694 هزار میلیارد تومان بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل افت 28 درصدی داشت.
ارزش معاملات به تفکیک ابزارهای مالی در این بازار نشان میدهد بیش از 608 هزار میلیارد تومان اوراق بدهی در این بازار دادوستد شده که افت 33 درصدی را نسبت به شهریور 1402 تجربه کرده است.
این در حالی است که طی این مدت نزدیک به 85 هزار میلیارد تومان واحد صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در این بازار خریدوفروش شده که افزایش 47 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.
همچنین ارزش معاملات اوراق گواهی تسهیلات مسکن با دو درصد رشد بیش از 590 میلیارد تومان بوده است.
صنایع پیشرو معاملات؛ شیمیاییها در صدر
در ادامه این گزارش به بررسی صنایع پیشرو معاملات پرداخته شده است.
به این ترتیب طی ماهی که گذشت ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام بیش از 11 هزار و 300 میلیارد تومان بوده که 11 درصد از این معاملات به گروه محصولات شیمیایی اختصاص داشته است.
در مجموع 40 درصد ارزش معاملات خرد بازار سهام فرابورس متعلق به 5 صنعت محصولات شیمیایی، سرمایهگذاریها، خودرو و ساخت قطعات، فلزات اساسی و انبوهسازی، املاک و مستغلات بود.
پایان نیمه اول 1403؛ نگاهی به کارنامه 6 ماهه
بر اساس این گزارش در 114 روز کاری نیمه اول امسال بیش از 715 میلیارد برگه انواع دارایی مالی به ارزش بالغ بر 6.7 میلیون میلیارد تومان در بیش از 20 میلیون نوبت مبادلاتی دادوستد شد.
گفتنی است طی این مدت در حالی حجم و ارزش معاملات در قالب سرمایهگذاری مستقیم نسبت به نیمه اول سال قبل، کاهشی بود که حجم و ارزش معاملات صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله نسبت به شهریور سال 1402 به میزان 8 درصد افزایش داشته که حاکی از اقبال سرمایهگذاران به سرمایهگذاری غیرمستقیم است.
به این ترتیب که در نیمه اول امسال بیش از 362 میلیارد واحد صندوقهای سرمایهگذاری به ارزشی بالغ بر 437 هزار میلیارد تومان مورد خریدوفروش قرار گرفتهاند که افزایش 6 درصدی در حجم و 8 درصدی در ارزش را داشتند.