30 فروردين 1404
RSSFacebookTwitterLinkedinDiggYahooDelicious

سهام شرکت آتیه‌فولاد امسال در بورس تهران عرضه می‌شود

 

حسین ولی‌بیک، مدیرعامل شرکت آتیه‌فولاد نقش جهان در حاشیه نشست نوروزی مدیرعامل گروه فولاد مبارکه:یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی که در اسفندماه سال گذشته برای شرکت آتیه‌فولاد نقش جهان رقم خورد، پذیرش این مجموعه در بازار دوم بورس تهران بود؛ در سال جاری برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده تا بتوانیم سهم آتیه‌فولاد را در بازار بورس عرضه کنیم؛ ادغام شرکت تاراز با شرکت ورق‌خودرو در راستای استراتژی اصلی گروه فولاد مبارکه و با هدف افزایش سودآوری این مجموعه انجام شد.

 

به گزارش جهان معدن ؛ هدف ما از این اقدام، کاهش قیمت تمام‌شده و حضور بهتر در بازار فروش محصولات گالوانیزه کشور است؛ البته در سال ۱۴۰۳ نیز اقداماتی در این زمینه انجام شد اما هدف‌گذاری ما برای سال ۱۴۰۴، ورود به بورس و تمرکز بر تجمیع و ادغام شرکت‌هایی با فعالیت‌های مشابه است.

 

ما قصد داریم یک سبد سرمایه‌گذاری شکل دهیم تا به نفع همه ذینفعان و سهامداران گروه فولاد مبارکه باشد؛ همچنین، در راستای استراتژی گروه فولاد مبارکه برای توسعه صادرات، شرکت‌های خارجی آتیه‌فولاد مأموریت دارند تا در سال ۱۴۰۴ بازاریابی مؤثری در کشورهای هدف انجام دهند. امیدوارم که آتیه‌فولاد بتواند سهم مناسبی از صادرات محصولات گروه فولاد مبارکه در کشورهای هدف را به دست آورد.

مدیر عامل شرکت سنگ اهن مرکزی ایران: شرکت سنگ آهن مرکزی ایران امسال بورسی می شود

مدیرعامل شرکت سنگ‌آهن مرکزی ایران از برنامه های تحول آفرین سال جدید خبر داد و گفت: مهمترین برنامه های امسال، عرضه سهام شرکت در بورس، اجرای طرح های توسعه ای و اشتغالزایی ۵ هزار نفر در بافق است.

به گزارش جهان معدن و به نقل از  مرکز اطلاع رسانی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، محمد جواد عسکری در جلسه ای که روز گذشته پیرامون چشم انداز شرکت پس از بورسی شدن و اجرای طرحهای توسعه ای با حضور معاونین و جمعی از پرسنل شرکت سنگ آهن مرکزی در سالن همایش اهنشهر بافق برگزار شد با بیان این مطالب، از دستاوردهای چشمگیر سال گذشته، از جمله رشد تولید و سود ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی نیز گفت.
 
وی ضمن تبریک سال جدید، از صبوری و تلاش کارکنان در سال گذشته تقدیر کرد و خطاب به آن ها گفت : رشد تولید محقق شده امرور، نتیجه عملکرد شماست.
 
عسکری با اشاره به تحول مالی شرکت، اظهار کرد: شرکت در سال گذشته با ۶۸۰ میلیارد تومان زیان در اوایل سال، توانست به سوددهی ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی در پایان سال برسد.
 
 
اقدامات کلیدی برای افزایش سرمایه و کاهش بدهی
 
مدیر عامل شرکت از ساماندهی ۸ هزار میلیارد تومان از بدهی های ۴۸ هزار میلیارد تومانی به عنوان یکی از مهم ترین دستاوردها نام برد و گفت: افزایش سرمایه ۱۲ هزار میلیارد تومانی در فولاد آلیاژی و ۴۰۰ میلیارد تومانی در شرکت گوهران چغارت برای طرحهای توسعه ای آهن اسفنجی از دیگر اقدامات موثر سال گذشته بود.
 
 
همسویی با سیاست های کلان کشور
 
وی به افزایش سرمایه و فراخوان تولید کنسانتره که همسو با تأکیدات رهبری بر تولید داخلی است اشاره و تأکید کرد: همواره اعتقاد داشتم اقدامات این شرکت باید مطابق با شعارهای مقام معظم رهبری باشد.
 
مدیر عامل شرکت درباره برنامه های آتی شرکت نیز گفت: با راه اندازی خط کنسانتره ۲.۵ میلیون تنی به روش بیوتی (BOT) که احتمالاً اولین خط بیوتی در ایران خواهد بود و اجرای خط کنسانتره ۱.۵ میلیون تنی سه چاهون که تا پایان خردادماه راه اندازی می شود ، کمبود کنسانتره شرکت رفع خواهد شد.
 
 
عرضه سهام شرکت سنگ آهن در بورس
 
عسکری یکی از اولویت های سال جدید را عرضه سهام شرکت در بورس عنوان کرد و گفت: به همه پرسنل قول می دهم که تمام شهرستان بافق را سهامدار کنیم تا همه از مزایای بورسی شدن شرکت بهره مند شوند.
 
وی در پاسخ به نگرانی ها درباره بیکاری احتمالی کارگران پس از بورسی شدن اطمینان داد که با اجرای طرحهای توسعه ای بیش از ۵هزار فرصت شغلی جدید در ۳ الی ۴ سال آینده ایجاد خواهد شد.
 
عسکری به مزایای بورسی شدن از جمله شفافیت مالی اشاره کرد و گفت: هر تغییری در شرکت باید در بورس ثبت شود و گزارش های ماهانه منتشر خواهد شد.
 
وی وعده داد: در صورت بورسی شدن در یک سال اینده، ابتدا حقوق کارگران، سپس حقوق شهرستان و در نهایت حقوق مردم بافق پرداخت خواهد شد.
 
وی همچنبن به ارزش سهام پرسنل پس از بورس اشاره و بیان کرد: اگر امروز کارکنان سهام خود را در بورس عرضه می کردند، ارزش آن به ۳۰۰ میلیون تومان می رسید.
 
 
پرداخت وام های قرص الحسنه از خردادماه
 
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی همچنین از خرید نقدی تجهیزات به جای خرید نسیه و کاهش هزینه ها خبر داد و گفت : وام های قرض الحسنه ۱۰۰ میلیون تومانی نیز تا پایان خردادماه، به متقاضیان پرداخت خواهد شد.
 
وی همچنین تصریح کرد: با عرضه سهام در بورس، کارکنان دیگر نیازی به وام نداشته باشند، زیرا از طریق خرید و فروش سهام می توانند درآمد مناسبی کسب کنند.
 
مدیر عامل شرکت در پایان، سال ۱۴۰۴ را سالی چالش برانگیز خواند اما اظهار امیدواری کرد که با ادامه روند مثبت، شرکت بتواند بدهی ها و مطالبات مردم را پرداخت کند و در ۳ ماه آینده شرایط بهتری ایجاد شود.
 
 
 
 
 
 
 
 

مدیرعامل بورس تهران در آستانه ششمین همایش تامین مالی اعلام کرد: بازار سرمایه، شریان تازه تامین مالی

مدیرعامل بورس تهران، بازار سرمایه را مسیر نوین تامین مالی در حوزه‌های مختلف تولید و صنعت معرفی کرد.

به گزارش جهانن معدن و به نقل ازمدیریت ارتباطات بورس تهران و به نقل از دبیرخانه "ششمین همایش تامین مالی از طریق بازار سرمایه" محمود گودرزی، مدیرعامل بورس تهران با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته عمده تامین مالی در حوزه‌های مختلف از مسیر بازار سرمایه انجام می‌شود، گفت: در ایران از این ظرفیت به میزان کافی بهره برداری نشده است و عمده تامین مالی به روش‌های سنتی و از کانال بازار پول انجام می‌شود، با این حال در نمونه‌های موفقی شاهد استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه در حوزه تامین مالی در واحدهای تولیدی و صنعتی هستیم.

گودرزی از برنامه بورس تهران برای توسعه بازار سرمایه به منظور تامین مالی واحدهای تولیدی و صنعتی در کشور خبر داد و گفت: این ظرفیت وجود دارد که تامین مالی واحدهای خرد وکلان صنعتی و تولیدی از کانال بازار سرمایه انجام شود.

وی با اشاره به مشکلاتی که در بازار پول از بابت تامین مالی وجود دارد، به محدودیت منابع دولت در این زمینه اشاره کرد و افزود: با وجود آنکه پس از بروز بحران‌های جهانی عمده کشورها به سمت تامین مالی از مسیر بازار سرمایه حرکت کردند اما هنوز در ایران تغییر رویکرد تامین مالی از بازار پول به بازار سرمایه رخ نداده است و سهم بازار سرمایه در فرآیند تامین مالی در اقتصاد کشور ناچیز است.

مدیرعامل بورس تهران سهم ایران در فرآیند تامین مالی از مسیر بازار سرمایه را حدود 11.5 درصد اعلام کرد و گفت: این سهم در کشورهای موفق دنیا در عرصه تامین مالی از 50 درصد فراتر رفته است و حتی در برخی کشورها مانند آمریکا به بیش از 85 درصد رسیده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در حوزه تامین مالی از مسیر بازار سرمایه، گفت: ابزارهای مختلفی برای رفع مشکل تامین مالی و سرمایه در گردش وجود دارد که توسعه بازار سرمایه و انتقال تمرکز تامین مالی از بازار پول و بانک‌ها به بازار سرمایه می‌تواند منجر به استفاده از این ظرفیت‌ها برای رشد و توسعه اقتصاد کشور شود، از جمله این ابزارها می‌توان به صندوق‌های پروژه‌محور و صندوق‌های بدهی اشاره کرد.

گودرزی با اشاره به ضرورت ایجاد زیرساخت‌های قانونی برای توسعه بازار سرمایه در ایران، افزود: واقعیت آن است که حوزه تامین مالی در تمام دنیا در حال حرکت به سمت بازار سرمایه و استفاده از سرمایه‌های سرمایه‌گذارها و خانوارها در طرح‌های نیازمند تامین مالی است. در ایران هم با توجه به مجموعه شرایط چاره‌ای جز توسعه بازار سرمایه و تمرکز بر این بازار نداریم.

وی خاطرنشان کرد: در کشور نیز نمونه‌های موفقی از تامین مالی از مسیر بازار سرمایه وجود دارد که می‌توان با توسعه این روش‌ها و تسری آن به سایر حوزه‌ها و پروژه‌ها، الگوها و نمونه‌های موفق دیگری نیز در حوزه‌های صنعتی و ... را ایجاد کرد. بنا براین گزارش در ششمین همایش تامین مالی از طریق بازار سرمایه و فرصت های تامین مالی دردولت چهاردهم محمود گودرزی مدیر عامل بورس تهران در پنل فرصت های تامین مالی از طریق پذیرش شرکت ها در بازار سرمایه حضور خواهد داشت. ششمین همایش تامین مالی از طریق بازار سرمایه با محوریت فرصت های تامین مالی در دولت چهاردهم با مشارکت کمیسیون تامین مالی و سرمایه گذاری اتاق ایران روز یکشنبه ۱۴ بهمن در آستانه پنجاه و هفتمین سالگرد تاسیس بورس در اتاق بازرگانی ایران برگزار می شود.

 

نماد شرکت‌های پتروشیمی باز می‌شود

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار از بازگشایی نماد شرکت‌های پتروشیمی خبر داد.

به گزارش جهان معدن  و به نقل از روابط‌عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار، ولی‌اله جعفری گفت: با توجه به این‌که صورت‌های مالی منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳ اغلب شرکت‌های پتروشیمی افشا شده و نحوه برخورد با نرخ سرویس‌های جانبی در آن مشخص شده است، عطف به این موضوع که رویکرد سازمان بورس صیانت از حقوق سهامداران و کمتر بودن زمان بسته بودن نمادها است، با بازگشایی نمادها با رعایت شروط تعیین‌شده موافقت شد.

او ادامه داد: شروط مدیریت نظارت بر ناشران برای بازگشایی نماد پتروشیمی‌ها این بوده است که نماد معاملاتی شرکت‌های پتروشیمی پس از انتشار اطلاعات تکمیلی و برگزاری کنفرانس اطلاع‌رسانی مورد بازگشایی قرار گیرد.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار تأکید کرد: با توجه به این که ابهام موجود هنوز به طور کامل رفع نشده است، خریداران و فروشندگان در معاملات خرد ریسک‌های حاکم را لحاظ و بیانیه ریسک را تکمیل کنند.

توقف معاملات مولیبدن در بورس کالا به دلیل گرانی

متقاضیان سولفور مولیبدن به دلیل رشد بی رویه قیمت این محصول در بورس کالا موفق به خرید نشدند.

به گزارش جهان معدن ؛این محصول در پایان آذرماه با قیمت 950 الی 960 هزار تومان درهر کیلو مبادله شد اما در دی ماه به یک باره با اعلام مبادلات با نرخ ارز توافقی، قیمت پایه سولفور مولیبدن تا یک میلیون و 160 تومان نیز پیش رفت که حاکی از رشد 22 درصدی طی یک هفته بود.
موضوعی که متقاضیان مولیبدن را نگران ساخته روند رو به رشدی بوده که این محصول از ابتدای سال کنون طی کرده ، سولفور مولیبدن که به عنوان یک ماده موثر و آلیاژ کاربرد دارد از ابتدای سال تاکنون بیش از 70 درصد رشد داشته است .
این محصول که توسط شرکت ملی صنایع مس ایران در بورس کالا عرضه میشود بر اساس میانگین قیمت هفتگی اکسید مولیبدن که از سوی نشریه پلتز منتشر می شود و با لحاظ تخفیف یا همان ارزش افزوده 25 درصدی و درصد مولیبدن محتوای سولفور و قیمت ارزهر هفته در بورس کالا قیمت گذاری می شود ، اما به دلیل نوسان قیمت ارز در کشور نرخ این کالا نیز صعودی بوده است.
شرکت ملی صنایع مس ایران رشد قیمت سولفور مولیبدن را به دلیل رشد بهای ارز عنوان کرده اما سایر محصولات این شرکت نظیر مس کاتدی از ابتدای سال تاکنون 33 درصد رشد داشته در حالیکه قیمت پایه سولفور مولیبدن طی یک هفته 22 درصد افزایش یافته است که این موضوع از نظر خریداران این کالا غیر منطقی بوده و باعث متوقف شدن معاملات این محصول در بورس کالا شده است.
نکته ماجرا این است که قیمت سولفور مولیبدن در نشریه پلتزکه به عنوان منبع قیمت گذاری مولیبدن بشمار میرود وجود نداشته بلکه قیمت محصول نهایی که همان اکسید مولیبدن است ، در این نشریه درج می شود لذا شرکت مس حدود 25 درصد را به عنوان ارزش افزوده لحاظ کرده و تحت عنوان تخفیف برای قیمت گذاری محصول سولفور مولیبدن در بورس کالا لحاظ می کند که تولیدکنندگان داخلی امکان صادرات و رقابت در بازار های جهانی را پیدا کنند اما با رشد قیمت ارز و تغییر فاز قیمت گذاری از نیما به نرخ توافقی این فاصله قیمتی را از بین برده و تولیدکنندگان دیگر قادر به تولید با شرایط فعلی نیستند.
این محصول به عنوان آلیاژ در صنعت به کار برده می شود لذا رشد قیمت آن علاوه بر اینکه صادراتش را تحت شعاع قرار خواهد داد بر قیمت تمام شده محصولات فولادی و صنایعی که بکار می رود نیز تاثیر گذار خواهد بود

عملکرد 9 ماهه فولاد خراسان: صعود در فروش داخلی فخاس

فولاد خراسان کارنامه 9 ماه امسال خود را در سامانه کدال بورس منتشر کرد.

 به گزارش جهان  معدن و به نقل از روابط عمومی فولاد خراسان ، فولاد خراسان با نام بورسی "فخاس" در 9 ماه منتهی به 30 آذر 1403 توانسته 672 هزار و 521 تن محصول را به فروش برساند. در مقایسه با مدت مشابه پارسال، فخاس توانسته حدود 36 درصد محصول بیشتری به فروش برساند.

 

فولاد خراسان همچنین با ثبت رقم بالغ بر 16 هزار و 300 میلیارد تومان، رشد حدودا 57 درصدی را در درآمد داخلی فروش تجربه کرده است.

"توسعه نیشکر و صنایع جانبی" در صف عرضه اولیه فرابورس

مدیرعامل هلدینگ آینده پویا از عرضه اولیه سهام شرکت "توسعه نیشکر و صنایع جانبی" در آینده‌ نزدیک خبر داد.

به گزارش جهان معدن  و به نقل از روابط عمومی شرکت مدیریت طرح و توسعه آینده پویا، دکتر افشار فتح‌الهی در حاشیه جلسه بررسی بودجه سالیانه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، از عرضه اولیه سهام این شرکت در آینده نزدیک خبر داد.

وی اظهار کرد: با هماهنگی‌های به‌عمل آمده با شرکت فرابورس ایران، بانک ملی ایران و شرکت گروه سرمایه‌گذاری سپهر صادرات به‌عنوان سایر سهامداران، در یکسال اخیر اقدامات موثری جهت درج نماد، ارزش‌گذاری و تعیین قیمت پایه سهام شرکت مذکور صورت پذیرفته است.

مدیرعامل شرکت مدیریت طرح و توسعه آینده پویا ادامه داد: در آینده نزدیک شاهد عرضه اولیه سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خواهیم بود.
لازم به ذکر است شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با مزارعی هوشمند در وسعت  حدود 90 هزار هکتار در استان خوزستان، با انجام روش‌های نوین در «داشت، کاشت و برداشت» به طور متوسط بالغ بر 700 هزار تن در سال، بخش عمده‌ای از شکر مورد نیاز کشور را تامین می‌نماید و از پسماند آن نیز محصولات استراتژیکی نظیر الکل طبی، خمیرمایه، کاغذ، ام. دی. اف، نئوپان، خوراک دام و انواع شکرهای دارویی و طعم‌دار تولید می‌شود که با این حجم از تولید،  کام بورس شیرین خواهد شد.

آخرین جزئیات عرضه اولیه کربندومین نشست خبری عرضه اولیه سهام شرکت «کانی کربن طبس» با حضور مدیران این شرکت برگزاری شد.

دومین نشست خبری عرضه اولیه سهام شرکت «کانی کربن طبس» با حضور مدیران این شرکت برگزاری شد.

به گزارش جهان معدن  ؛ رضا طاهرخانی رئیس هیات مدیره شرکت کانی کربن طبس به معرفی شرکت باما پرداخت و گفت: شرکت باما شرکتی با بیش از ٧ دهه قدمت، مشهور در فعالیت های صنعت سرب و روی است. در سال‌های گذشته شرکت باما دارای ریسک تامین مواد معدنی بود که از اواسط دهه گذشته تا کنون موفق به کشف حدود ۲۵ میلیون تن ماده معدنی شده که باعث تضمین فعالیت شرکت برای ۳۰ سال آینده خواهد شد.

وی افزود: در همین راستا شرکت باما تصمیم گرفت با سرمایه‌گذاری در شرکت جلگه های آسمانی در حوزه مس ورود کند. موفق به کشف مس به میزان ۶٨٧ میلیون تن در شرکت جلگه های آسمانی شده ایم. این گستردگی زنجیره فعالیت برای شرکت باما کافی نبود در نتیجه تصمیم گرفته شد تا در حوزه ذغال سنگ نیز ورود کند.

طاهرخانی تاکید کرد:‌ مذاکراتی انجام شد و شرکت کانی کربن طبس به زنجیره گروه باما اضافه شد و در حال حاضر موضوع عرضه اولیه این شرکت در حال انجام است. سیاست شرکت باما رعایت شفافیت و اصول حاکمیت شرکتی بوده و همیشه سعی شده بین شرکت های گروه رویه های منصفانه رعایت شود.

وی ادامه داد:علاوه بر سرب و روی، باما به حوزه مس و زغال سنگ هم ورود کرده و در حال فعالیت است. گستردگی زنجیره فعالیت باما باعث ورود این مجموعه به حوزه زغال سنگ شد و در این راستا شرکت کانی کربن طبس به زنجیره فعالیت گروه باما افزوده شد که در آستانه عرضه اولیه سهام کانی کربن طبس در فرابورس هستیم.

رئیس هیئت‌مدیره شرکت کانی کربن طبس در ادامه این نشست خبری با تاکید بر اینکه رعایت شفافیت و اصول حاکمیت شرکتی برای گروه باما همیشه اولویت است، افزود:سرمایه باما در حال حاضر به ۳هزار میلیارد تومان رسیده است که پشتوانه قوی و مستحکمی است. از نظر دلاری سرمایه شرکت ۵ برابر شده است. این شرکت به همراه سایر شرکت های همگروه که شرکت های خصوصی بورسی هستند دارای ۵ هزار نیروی مستقیم است که تمرکز بر بیشتر حمایت از تولید خواهد بود.

طاهرخانی در خصوص جزئیات عرضه اولیه کربن، گفت:کانی کربن طبس بزرگ‌ترین معدن زغال‌سنگ حرارتی کشور است و با توجه به شفافیت این مجموعه، تصمیم بر این شد که این شرکت را در فرابورس پذیرش کنیم.

وی ادامه داد: تعهد سهامداران عمده در عرضه اولیه حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است و روش عرضه هم در ادامه مشخص خواهد شد.

طاهرخانی به معرفی شرکت کانی کربن طبس پرداخت و گفت: شرکت کانی کربن طبس اشتغال آفرینی در منطقه را ایفا کرده و حدود ۵٠٠ نیرو به صورت مستقیم در حال فعالیت هستند. با توجه به اینکه برآورد بر این اساس است که شرکت با ۴ P/E عرضه می‌شود، به نظرمی‌رسد سرمایه گذاری در شرکت و خرید سهام این شرکت می‌تواند یک سرمایه گذاری منطقی و اقتصادی باشد در نتیجه در شرکت باما سعی شده تا پس از عرضه اقدامات مدیریت شده انجام شود.

وی ادامه داد:‌ استراتژی شرکت پس از عرضه و منابع آن مشخص است. مجموعه باما همیشه به دنبال سرمایه‌گذاری بوده و دو هدف دارد که یکی حمایت از سهام و دیگری سرمایه گذاری های جدید در قالب گروه است.

رئیس هیات مدیره شرکت کانی کربن طبس در پایان به دلایل نبود و زیان صادرات اشاره کرد و گفت: با توجه به تحولات جهانی زمانی که جنگ اوکراین شروع شد افزایش قیمت جهانی ذغال سنگ را شاهد بوده ایم و بعد از رفع موضوعات قیمت جهانی آن افت کرد و همین امر باعث شد تا برای صادرات تصمیم گرفته نشود و دلیل آن زیان صادرات کاهش قیمت جهانی ذغال سنگ بوده است. ذخیره احتمالی به میزان ۴ میلیون و ٨٠٠ تن است. همچنین بخش بزرگی از مجموعه هنوز کشف نشده است.