گسترش توسعه ارتباطات ایمینو با بازیگران اصلی معدن و صنایع معدنی
مجری طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی از برگزاری جشنواره اینوماین 4 در شهریورماه سال جاری خبر داد. مجید وفایی فرد در عین حال خبر داد که ارتباطات ایمینو با بازیگران اصلی معدن و صنایع معدنی، گسترش می یابد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، مجید وفائی فرد، مجری طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی در ششمین رویداد همرسانی دایان از برگزاری چهارمین جشنواره ایده های ارزش آفرین بخش معدن و صنایع معدنی در شهریور ماه خبر داد.
پنج شرکت برگزیده دایان6
وی تصریح کرد: در رویداد دایان 6 با موضوع توسعه بازار و تجاری سازی محصولات و خدمات شرکت های دانش بنیان زنجیره اکتشاف و استخراج، 5 شرکت منتخب برای ارائه محصولات خود به فعالان این بخش برگزیده شدند.
وفائی فرد ضمن اشاره به برگزاری 5 رویداد همرسانی دایان طی سال گذشته از بازخورد و نتایج حاصل از این رویدادها ابراز خرسندی کرد و افزود: برگزاری این رویدادها به امضای قراراداد بین شرکت های دانش بنیان و فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی منجر شد.
وی ضمن تاکید بر اهمیت حوزه اکتشاف در زنجیره معدن و صنایع معدنی، هدف از برگزاری این رویداد را ایجاد ارتباط شرکت های دانش بنیان با صنایع مصرف کننده و فعالان بخش معدن و صنایع معدنی بیان کرد.
مجری طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی از ارتباط گسترده ایمینو با بازیگران اصلی بخش معدن و صنایع معدنی همچون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، خانه معدن و انجمن های تخصصی در سال جدید به منظور تقویت زیست بوم نوآوری در این بخش و ایجاد هم افزایی خبر داد.
وی ابراز امیدواری کرد که برگزاری دایان 6 بتواند برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی مفید واقع شود.
محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران نیز با حضور در این رویداد اظهار کرد: باید فرصت استفاده از شرکت های دانش بنیان را در کنار ثروت های ملی همچون نفت و گاز غنیمت شمرده و از آن در جهت به روز رسانی بخش معدن و صنایع معدنی و حرکت در بازارهای رقابتی بهره گرفت.
حمایت وزارت صمت از توسعه صنایع ماشینآلات
سرپرست وزارت صمت با بیان اینکه حوزه صنایع ماشینآلات و تجهیزات، از حوزههای دارای پتانسیل بالا جهت حفظ منابع انسانی متخصص کشور است، گفت: هدف وزارت صمت، توسعه تولید و اشتغال در صنایع ماشینآلات و تجهیزات و انجمنها و تشکلهای مرتبط با آن است.
به گزارش جهان معدن به نقل ازشاتا، نشست تخصصی «سیدمهدی نیازی» سرپرست وزارت صمت با نمایندگان اتحادیهها و انجمنهای تخصصی حوزههای برق، الکترونیک و مخابرات عصر چهارشنبه در محل وزارت صمت برگزار شد.
در ابتدای این نشست که با حضور «سیدمحمد موسوی» معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات و «عبدالناصر آزادبخت» مدیرکل دفتر صنایع تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی وزارت صمت و بیش از 25 نماینده از اتحادیهها و انجمنهای تخصصی برق، الکترونیک و مخابرات و ... برگزار شد، حاضران بر این موضوع تاکید کردند که تشکلها و انجمنها در حوزههای مختلف، صنعت کشور را اداره کرده و مدافعین اقتصادی کشور هستند، پس نیاز است از آنها برای افزایش تولید در حوزههای مختلف، حمایت کاملی صورت بگیرد.
برگزاری جلسات در کارگروههای کوچک برای دستهبندی و رسیدن به حرفهای مشترک و احصای مشکلات و درنهایت برگزاری نشست نهایی نمایندگان این کارگروهها برای بررسی و نتیجهگیری نهایی، پیشنهادی بود که در این نشست به سرپرست وزارتخانه صمت ارائه شد.
در این نشست، «سیدمهدی نیازی» سرپرست وزارت صمت با بیان اینکه چندین گام مثبت در تغییر رویکردها در وزارت صمت برداشته شده است، گفت: در ساختار وزارت صمت، فضای کار برای مفاهیمی همچون اقتصاد دیجیتال، خدمات فنی و مهندسی و ... ایجاد شد تا در خصوص آنها گفتگو صورت گیرد.
وی با بیان اینکه انجمنها و تشکلهای سندیکاهای برق، مخابرات و ... در حوزههای مفاهیم تشکلی پیشرفتهای خوبی داشته که نقطه قوت بزرگی است، ادامه داد: وزارت صمت فضا را برای همکاری دوطرفه با انجمنها و تشکلها ایجاد کرده زیرا معتقدیم وزارتخانه باید پشتیبان انجمنها و بخش خصوصی باشد و شما نیز اطلاعات مجموعه وزارتخانه را از فعالیت این بخشها بیشتر کنید.
سرپرست وزارت صمت در ادامه اعلام کرد که یکی از اتفاقات خوب و اقدامات ارزشمندی که در دولت سیزدهم رقم خورد، تشکیل کارگروه اقتصادی دیجیتال بود که درنهایت در دولت تبدیل به کمیسیون شد.
نیازی با بیان اینکه هدفمان توسعه تولید و اشتغال در معاونت صنایع ماشینآلات و تجهیزات و انجمنها و تشکلهای مرتبط با آن است، تاکید کرد: این صنعت و زیرمجموعههای آن، جزو حوزههای دارای پتانسیل بالا جهت حفظ منابع انسانی متخصص کشور است و اگر بتوانیم به خوبی آن را توسعه دهیم، در ممانعت از مهاجرت نیروهای انسانی نقش مهمی را ایفا خواهیم کرد؛ به همین دلیل توسعه فعالیتهای مجموعههایی مانند شما، برایمان بسیار کلیدی و مهم است.
وی در ادامه تاکید کرد: صادرات محصولات تولیدشده در زیرمجموعههای معاونت صنایع ماشینآلات و تجهیزات و انجمنها و تشکلهای مرتبط با آن، میتواند برای کشورمان قدرت اقتصادی ایجاد کند، به همین دلیل توسعه تولید و صادرات در آنها برایمان اهمیت بالایی دارد.
سرپرست وزارت صمت در بخش پایانی این نشست در خصوص اقدامات دیگر این وزارتخانه برای رفع مشکلات ارزی، دریافت مصوبات لازم برای رفع مشکلات قراردادهای بخشهای خصوصی با مجموعههای دولتی و ... توضیحات کاملی را ارائه کرد.
ساختار صنعت گوهرسنگ هدفمند شود
رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: به منظور توسعه حوزه گوهرسنگ، ساختار این صنعت باید هدفمند شود و با کمک بخش خصوصی، برنامه های این حوزه را اجرا کرد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، وجیه الله جعفری که امروز در آئین افتتاح آزمایشگاه گوهرشناسی و گوهرتراشی مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران سخن می گفت، افزود: توسعه در صنعت گوهرسنگ نیاز به جریان سازی و ساختاری شدن تمام ارکان این حوزه دارد.
وی گفت: در این راستا ایمیدرو در بخش های مختلف همچون اکتشاف، آموزش و توسعه مراکز آموزشی این بخش برنامه های در حال اجرا دارد.
تربیت نیروی ماهر
جعفری با بیان اینکه تربیت و جذب نیروی ماهر از الزامات حوزه معدن و صنایع معدنی محسوب می شود، اعلام کرد: در حوزه گوهرسنگ و به منظور اشتغالزایی فراگیر آن، پویایی آموزش از جایگاه ویژه ای برخوردار است و ایمیدرو در جهت توسعه آموزش این بخش، حمایت های مالی لازم را خواهد داشت.
ایجاد جریان نخبگی
رییس هیات عامل ایمیدرو با اعلام اینکه ایمیدرو بسترساز توسعه است، افزود: در مسیر توسعه معدن و صنایع معدنی به دنبال ایجاد جریان نخبگی هستیم و این مهم از راهبردهای مهم توسعه است.
نیروی انسانی؛ سرمایه مرکز تحقیقات
جعفری گفت: سرمایه مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران نیروی انسانی آن است. به هر میزان مقوله آموزش در این مجموعه پویا باشد؛ دستیابی به اهداف تسهیل و تسریع خواهد شد.
مساله یابی و تعریف راه حل
وی تاکید کرد: برای پیشبرد اهداف و تعالی سازمانی، شرایط در مرکز تحقیقات و دیگر مجموعه ها باید به صورتی باشد که عارضه یابی، مسئله یابی و تعریف راه حل در برنامه ها گنجانده شود تا شاهد اقدامات اثربخش باشیم.
افزایش 12 درصدی ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی
صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی در نخستین ماه 1402، از نظر ارزشی 12 درصد افزایش یافت.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، شرکت های بخش معدن و صنایع معدنی در ماه فروردین امسال، 4 میلیون و 688 هزار تن انواع محصول به ارزش حدود 952 میلیون دلار به خارج صادر کردند که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته، از نظر وزنی 55 درصد و از نظر ارزشی 12درصد رشد یافت.
بیشترین صادرات محصولات در زنجیره های فولاد (492 میلیون دلار)، گندله (125.3 میلیون دلار)، مس (58.4 میلیون دلار)، زغال سنگ و کک (43 میلیون دلار) روی (35.2 میلیون دلار)، کنسانتره آهن (34 میلیون دلار)، سیمان (27 میلیون دلار)، آلومینیوم (23 میلیون دلار)، سنگ آهن دانه بندی (16.4 میلیون دلار)، آهن اسفنجی (13.6 میلیون دلار) و انواع سنگ (11.4 میلیون دلار) بود.
در زنجیره های دیگر نیز همچون انواع فرو، مولیبدن، سرب، کاشی و سرامیک، کروم، آلومینا، آنتیموان، هر کدام کمتر از 10 میلیون دلار صادرات انجام شد.
افزایش 21 درصدی واردات محصولات معدنی
همچنین طی فروردین 1402، بیش از 281.4 میلیون دلار انواع محصولات بخش معدن و صنایع معدنی برای تامین نیاز صنایع داخلی وارد شد که از نظر ارزشی، 21 درصد و از نظر وزنی، 19 درصد افزایش یافت.
ارایه گزارش های به روز شده صنایع معدنی در پورتال ایمیدرو
دفتر صنایع معدنی ایمیدرو، گزارشی به روز شده از بخش های مختلف صنایع معدنی را منتشر کرد. فایل این گزارش در پورتال ایمیدرو در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، این گزارش دربرگیرنده بخش هایی برای زنجیره های فولاد و آلومینیوم است به طوری که طرح هایی در استان های کردستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان (کک نفتی)، یزد (الکترود گرافیتی)، آذربایجان شرقی (آلومینا) و فولادهای استانی را شامل می شود.
در این مجموعه گزارش ها مشخصاتی همچون میزان ظرفیت تولید طرح ها، محل اجرا، سرمایه گذاران و ... به روز رسانی و اعلام شده است. طرح های فولادی استانی شامل سفید دشت، شادگان، نی ریز، میانه، قائنات، بافت و سبزوار است.
حمایت ایمینو از 25 شرکت دانش بنیان بخش معدن و صنایع معدنی در سال 1401
مجری طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی اعلام کرد: ایمینو از 25 شرکت دانش بنیان بخش معدن و صنایع معدنی در سال 1401 حمایت کرد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، مجید وفایی فرد ضمن بیان این مطلب گفت: ایمینو با هدف شناسایی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان توانمند در بخش معدن و صنایع معدنی، برنامه برگزاری سلسله رویدادهای دایان را اجرایی و طی امسال، 5 رویداد را در حوزه های فولاد، ماشین آلات و تجهیزات، بهداشت، ایمنی و محیطزیست، فرآوری مواد معدنی و انقلاب صنعتی چهارم برگزار کرد.
وی افزود: در فرآیند برگزاری رویدادهای دایان، پس از غربال اولیه شرکتهای دانشبنیان توسط مدیران و کارشناسان ایمینو، یک نشست با حضور افراد شاخص و صاحبنظر در زمینه رویداد برگزار شده و پس از داوری، بین 5 تا 6 شرکت دانشبنیان برای ارائه محصولات فناورانه خود در رویداد اصلی انتخاب میشوند.
برنامه ایمیدرو برای حمایت از دانش بنیان ها
مجری طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی با بیان اینکه از جمله شاخص های مهم توسعه کشورهای پیشرفته، اختصاص قابل توجه افزایش جی دی پی به ابداعات و اختراعات است، گفت: در ایران نیز در سیاستهای کلی علم و فناوری در افق ۱۴۰۴، سهم تعیینشده تولید ناخالص داخلی از فناوری و اقتصاد دانشبنیان، ۵۰ درصد (10 درصد فناوریهای پیشرفته و ۴۰ درصد سایر فناوریها) است.
وی ادامه داد: ایمیدرو در تلاش است با اجرای طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی و درنتیجه، حمایت مالی و معنوی از شرکت های دانش بنیان، حضور این شرکت ها را در توسعه بخش معدن و صنایع معدنی پررنگ تر سازد.
450 شرکت دانش بنیان در بخش معدن و صنایع معدنی
وفایی فرد با بیان اینکه از میان 8124 شرکتهای دانش بنیان ثبت شده در معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، 450 شرکت فعال در حوزه معدن و صنایع معدنی شناسایی شده است، گفت: از این میان، 108 شرکت در زنجیره صنعت فولاد، 45 شرکت در زنجیره مس و 117 شرکت در حوزه ساخت ماشینآلات و تجهیزات هستند.
وی افزود: علاوه بر این، 54 شرکت در حوزه فرآوری، 54 شرکت در زنجیره اکتشاف و استخراج، 18 شرکت در زنجیره سرب و روی، 22 شرکت در حوزه محیط زیست، 14 شرکت در زمینه استحصال فلزات گرانبها و 18 شرکت در سایر زمینهها مشغول به فعالیت هستند.
مذاکره مستقیم با 130 شرکت دانش بنیان
به گفته مجری طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی، ایمینو به عنوان یکی از واحداهای تابعه ایمیدرو، تلاش کرده تا سهم دانش بنیان ها را در اقتصاد بخش معدن و صنایع معدنی بهبود بخشد و از این رو، تاکنون موفق به برقراری ارتباط مستقیم با 130 شرکت دانشبنیان شده و از نزدیک، چالش های پیش روی این شرکت ها را بررسی کرده است.
شرایط برای واردات ماشین آلات معدنی فراهم است
معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت گفت: هم اکنون هیچ معدن دار و واردکنندهای مشکلی برای واردات ماشین آلات معدنی حتی مستعمل ندارد و امکان واردات ماشین آلات مستعمل تا ۵ سال عمر، برای بازرگانان فراهم شده است.
به گزارش جهان معدن به نقل ازخبرگزاری صدا و سیما؛ سیدمحمد موسوی افزود: از آنجا که معاونت صنایع ماشین آلات و تجهیزات به همه حوزهها و صنایع خدمات ارائه میکند، در نخستین اقدام با برگزاری جلسات مختلف با فعالان حوزه معدن نیازمندیها و کمبودهای این صنعت احصا شد.
وی گفت: به طور مثال مطالعات ما نشان میدهد حدود ۱۵ هزار ماشین آلات فرسوده با ۲۰ سال عمر در کشور وجود دارد، یعنی به مدت ۱۰ سال به جای این که سالانه ۵ هزار ماشین آلات از محل تولید و واردات تأمین شود، هزار تا هزار و ۵۰۰ دستگاه تأمین و وارد شده و برخی شرکتها مانند هپکو دچار مشکل بودند و چه بسا جلوی واردات نیز گرفته شده بود.
معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت با بیان این که برای رفع این مشکل با ۲۴ شرکت تولیدی ایرانی مذاکره کردیم، ادامه داد: در این مدت ما حدود ۱۱۰ درصد افزایش تولید داشتیم و تولید امسال تاکنون به حدود ۲ هزار و ۵۶۰ دستگاه رسیده، اما این تعداد نیز کافی نیست و باید همزمان از ظرفیت واردات نیز استفاده شود که این موضوع را نیز تسهیل کردیم و تاکنون ۲ هزار ثبت سفارش انجام شده است.
موسوی گفت:، اما هم اکنون موضوعی که برای معدن داران مشکل ساز شده، بدون شک تأمین ارز برای ثبت سفارش با توجه به بالا بودن نرخ ارز است که میتواند در واردات مانع جدی ایجاد کند، اما در بخش دیگر میتوان با وضع قوانین و مقررات جدید، مسیر واردات را کمی سخت کرد. البته در کنار این موضوع صندوق بیمه فعالیتهای معدنی نیز با ارائه تسهیلاتی خرید از داخل را فراهم کرده است تا معدنیها بتوانند از این طریق نیز نیاز به ماشین آلات را تأمین کنند.
افزایش ۳ برابری حجم مبادلات تجاری ایران و بلاروس
معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت در جریان سفر به بلاروس، از افزایش ۳ برابری حجم مبادلات تجاری ایران و این کشور اروپایی خبر داد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازشاتا، «سیدمحمد موسوی» معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت، طی سفر به بلاروس با وزیران صنایع و حمل و نقل و معاون وزیر ارتباطات کشور بلاروس ملاقات کرد تا مشکلات اجرای تفاهمنامهها و توافقات فیمابین را پیگیری کند.
موضوع نقشه راه همکاری دو کشور که در سفر قریبالوقوع رئیسجمهور بلاروس به ایران نهایی و امضا خواهد شد، موضوع دیگری بود که در این سفر پیگیری شد.
لازم بهذکر است مسئولیت کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و بلاروس بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و با پیگیری موثر این وزارتخانه، حجم مبادلات تجاری دو کشور نسبت به سال گذشته ۳ برابر شده است.