رشد بخش معدن و صنایع معدنی برای جایگزینی درآمدهای نفتی
معاون طرح و برنامه و سرپرست معاونت توسعه مدیریت، منابع و امور استانها گفت: جهتگیری کلی وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت حمایت از بازار سرمایه و تقویت عرضه در این بازار است.
به گزارش جهان معدن به نقل ازشاتا؛ سعید زرندی در آیین تودیع و معارفه معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، افزود: موانع ایجاد شده در صادرات نفت، سبب گرایش همه کشور به سمت صادرات غیرنفتی و به طور خاص به سمت معدن و صنایع معدنی شده است.
وی اضافه کرد: معدن ، صنایع معدنی و پتروشیمی کشور در ایام تحریم فعالیتهای بسیار خوبی انجام داده است.
رشد بخش معدن و صنایع معدنی برای جایگزینی درآمدهای نفتی
معاون طرح و برنامه وزارت صمت تصریح کرد: میتوان به بخش معدن و صنایع معدنی برای جایگزینی نفت اتکا کرد و اگر این بخش بخواهد این نقشرا ایفا کند ، باید ده برابر الان و وضعیت فعلی رشد کند و 70 میلیارد دلار ارزآوری برای کشور داشته باشد و این جهتگیری است که ما باید در برنامههای کلان کشور و وزارت صمت داشته باشیم.
زرندی با بیان این که برای رسیدن به این نگاه مترقی در مورد معادن در کشور باید نگاه جدیدی به این بخش ایجاد شود، تاکید کرد: در این فضای موجود، به این هدف نخواهیم رسید و با این زمین پر از دستانداز که در اطراف خود ساختهایم در فکر یک تحول بزرگ نمیتوان بود و باید این نگاه و رویکرد را تغییر دهیم.
رصد قوانین دیگر کشورها در حوزههای اکتشاف و بهره برداری
وی افزود: معاونت معدنی، قوانین کشورهای دیگر را یک بار دیگر مرور کند و کشورهایی که در حوزههای اکتشاف و بهرهبرداری فعالیت کردهاند را دائما رصد نماید.
لزوم نقشآفرینی سازمانهای توسعهای در صنایع معدنی ایران
معاون طرح و برنامه و سرپرست معاونت توسعه مدیریت، منابع و امور استانها با تاکید بر لزوم نقشآفرینی سازمانهای توسعهای وزارت صمت در صنایع معدنی ایران گفت: این سازمانها باید با بحث تغییر ساختاری که وزیر محترم صمت هم ماموریت آن را دادهاند، حرکت کنند.
زرندی با اشاره به ابتکار خوب رزمحسینی در راهاندازی شورای هماهنگی، بیان کرد: 4 شورای صنعت، معدن، بازرگانی داخلی و تجارت خارجی با شخص وزیر جلساتی را برگزار میکنند که در آن جا مباحث مورد بررسی دقیق قرار میگیرند و با یک نگاه جدید و خط و مشیگذاری مشارکتی با همکاری بخش خصوصی برای این بخش برنامه ریزی شود.
جهتگیری کلی وزارت صمت حمایت از بازار سرمایه است
وی گفت: در دوره جدید مدیریت معاونت معدنی ، بحث استفاده از ظرفیت بازار سرمایه و هلدینگهای معدنی باید ادامه یابد و این نقدینگی سرگردان را پشت حوزه معادن بیاوریم.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت همچنین افزود: جهتگیری کلی وزارتخانه حمایت از بازار سرمایه و تقویت عرضه در این بازار است و نگاه کلی ما این است که از بازار سرمایه تا آن جا که مقدور است حمایت کنیم و این ظرفیت فراوان را پشت حوزه تولید کشور بیاوریم.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت، منابع و امور استانها گفت: دکتر اسماعیلی از مدیران خوب کشور هستند که هم در دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی و هم در زمان مسولیت معاونت معدنی، تلاش های زیادی برای بخش معدن و صنایع معدنی کشور کرده اند.
زرندی افزود: الان فرصت خوبی است که آقای سعدمحمدی که سالها در ذوبآهن و شرکت مس مسئولیت داشتند، و تجربه خوبی در این بخش ها دارند بتواند سیاستهای بخش معدن و صنایع معدنی را هدایت کند
صرفه جویی ارزی 350 میلیون دلاری شرکت های بزرگ معدنی و صنایع معدنی
حسن یونسیان مشاور بومی سازی ایمیدرو خبر داد: میزان صرفه جویی ارزی سیاست های بومی سازی شرکت های بزرگ معدن و صنایع معدنی در حوزه تولید، به 350 میلیون دلار طی نیمه نخست امسال رسید.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، یونسیان تصریح کرد: بر اساس داده های به روز شده، طی مدت مورد بررسی 9 شرکت بزرگ معدن و صنایع معدنی در مجموع 350 میلیون دلار صرفه جویی ارزی تحت راهبری ایمیدرو در سیاست بومی سازی ایجاد کرده اند.
وی یادآور شد: ایمیدرو از ابتدای سال جاری(1399)، سیاست بومی سازی و توسعه ساخت داخل را ابلاغ و اهداف عملیاتی را از شرکت های زیرمجموعه دریافت و پایش می کند.
مشاور رییس هیات عامل در بومی سازی گفت: در این مدت به ترتیب شرکت های معدنی و صنعتی گل گهر، فولاد خوزستان، فولاد مبارکه، ملی صنایع مس ایران، ذوب آهن، فولاد هرمزگان، معدنی و صنعتی چادرملو، فولاد خراسان و آلومینای ایران با تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز از سازندگان داخلی، علاوه بر حمایت از تولیدکنندگان کشورمان، به اجرای برنامه بومی سازی تحت راهبری این سازمان پرداخته اند.
وی تاکید کرد: طبق برآوردهای به عمل آمده این رقم تنها مختص به حوزه "تولید" است و بخش دیگری از سیاست بومی سازی در طرح های توسعه در حال اجرا است، از این رو با احتساب بخش "پروژه های توسعه ای" و به روزآوری اعداد و ارقام، مجموع صرفه جویی ارزی ایجاد شده، افزایش خواهد یافت.
بخش معدن توانایی رفع بخشی از مشکلات کشور را دارد
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: بخش معدن، در صورت استفاده از همه ظرفیت ها در زنجیره، توانایی رفع بخش عمده ای از مشکلات کشور در تولید، صادرات و اشتغال را دارد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، وجیه ا... جعفری امروز در دیدار با اعضای انجمن سنگ آهن ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: کشور ما از مواد معدنی مناسبی برخوردار است و با توجه به رشد نوآوری و فناوری در این حوزه، امکان فرآوری کانی های مختلف وجود دارد.
وی ادامه داد: با در اختیار گرفتن فناوری های جدید، می توان بسیاری از مواد معدنی را با استفاده از دانش و فناوری های جدید استحصال کرد. توسعه اکتشاف و ورود ماشین آلات و تجهیزات مناسب در راستای توسعه فعالیت های این حوزه امری ضروری است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو در بخش دیگری از سخنان خود درباره اصلاح قوانین و مقررات اظهار داشت: باید با ایجاد هماهنگی بیشتر میان دولت و تشکل ها، در زمینه اجرای صحیح قانون، در مسیر اصلاح فرآیند توسعه بخش معدن و صنایع معدنی گام برداریم.
جعفری خاطرنشان کرد: اقدامات انجام شده در انجمن سنگ آهن شامل ایندکس قیمت انجمن سنگ آهن، سامانه آموزشی و سامانه معاملاتی در جلسه تخصصی با حضور معاونان ایمیدرو بررسی می شود.
مهرداد اکبریان، رئیس انجمن سنگ آهن نیز در این جلسه با بیان اینکه مهندس جعفری از مدیران خوشفکر بخش معدن و همراهِ بخش خصوصی بوده است، گفت: در طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک، این تعامل با بخش خصوصی را شاهد بوده ایم و حضور ایشان، پشتوانه ای برای عبور از شرایط دشوار کنونی است.
وی ادامه داد: در این انجمن، همواره تلاش کرده ایم تا ارتباط خود را با ایمیدرو حفظ کنیم و البته حمایت های این سازمان را برای موفقیت انجمن، بسیار موثر می دانیم.
معدن و صنایع معدنی نجات دهنده اقتصاد در دوران تحریم بود
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: معدن و صنایع معدنی یکی از بخش های نجات دهنده اقتصاد در دوران تحریم بوده است .
به گزارش جهان معدن به نقل ازشاتا، سعید زرندی در سومین همایش و نمایشگاه چشمانداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران وفناوریهای وابسته با نگاهی به تولید و بازار گفت: در ایام تحریم که از سال ۱۳۹۱ آغاز شده است، حوزه صنایع معدنی با رشد چشمگیری همراه بود و موجب تابآوری شده است، همچنین صنایع معدنی و فلزات اساسی از جمله بخشهای نجات دهنده در این ایام بوده است.
وی گفت : از بین 100 شرکت بزرگ و توانمند کشور، 20 شرکت آن در بخش معدن و صنایع معدنی فعالیت می کنند و این نشاندهنده جایگاه این بخش مهم اقتصادی است.
زرندی افزود: در حوزه تولید مس، آهن و فولاد عملکرد مطلوبی داشته ایم و خوشبختانه کشور روسفید است و به چشمانداز ۱۴۰۴ دست خواهیم یافت.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت تاکید کرد: رشد اقتصادی خوب برخی کشورها به دلیل شکلگیری بنگاههای بزرگ بوده است که متاسفانه ما از آن محروم هستیم و سیاستهای ما اجازه نداده است که بنگاههای بزرگ شکل بگیرد.
زرندی تاکید کرد: بایستی نهادهایی برای توسعه در کشور داشته باشید و دولت نیز در توسعه این شرکتها دخیل باشد و نگاه ما به زنجیره ارزش افزوده بالا لازم است که تغییر یابد.
وی گفت :دو موضوع "نگاه زنجیرهای و تکمیل زنجیره ها" و "شکلگیری بنگاه های بزرگ" از جمله مواردی است که حتما باید در سیاست های کلان اقتصادی کشور شکل بگیرد و وزارتخانه آن را دنبال می کند.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت گفت: چنانچه توجه ویژهای به طلا صورت گیرد، قطعا نتایج مطلوبی در خصوص این فلز گرانبها خواهد افتاد.
زرندی افزود: این ابتکار منجر میشود موضوع صنایع فلزات غیرآهنی با یک نگاه ویژه دنبال شود.
نیاز کشور به ایجاد بنگاههای بزرگ
حوزه صنایع معدنی از جمله بخش هایی است که کمک کرده تا در دوران تحریم بخصوص از سال 91 به این سمت کشور بتواند سرپا بماند.
به گزارش جهان معدن : سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزرات صنعت، معدن و تجارت در سومین همایش غیرآهنی ها با بیان این مطلب و با تاکید بر اینکه خوشبختانه در حوزه مس و فولاد اتفاقات خوبی از لحاظ تولید افتاده است گفت: در دوران تحریم حوزه صنایع معدنی با رشد مواجه بود و توانستند بر سایر بخش ها نیز اثرگذار باشند.
زرندی در ادامه با اشاره به اینکه در بحث سیاست مقوله ای وجود دارد به اسم برجسته سازی که برگزاری چنین همایش هایی زمینه فراهم شدن این مقوله را به وجود می آورد عنوان کرد: ابتکار عمل مجموعه دنیای اقتصاد باعث شد تا ما شاهد پررنگ شدن موضوع صنایع معدنی باشیم، بخصوص در شرایط فعلی که وزارتخونه با موضوعات مختلفی رو برو است و این همایش موجب می شو که نقش بخش معدن در وزارت صنعت، معدن و تجارت پررنگ شود.
معاون طرح و برنامه وزرات صمت در ادامه با اشاره برای رشد اقتصادی باید روی برخی از صنایع تمرکز کرد عنوان کرد: در وزارت صنعت، معدن و تجارت تمرکز اصلی روی صنایع پیشران بود و سعی بر آن شد تا تمام انرژی روی این صنایع گذاشته شود تا در کنار ارزش افزوده بالا بتوانیم به رشد اشتغال نیز دست پیدا کنیم.
به گفته زرندی؛ در این خصوص با هر فرمولی که ارزیابی کردیم صنایع معدنی یا در رده اول قرار داشتند و یا در رده دوم که این امر نشان می دهد که باید نگاه ویژه ای به این صنایع داشته باشیم.
معاون طرح و برنامه وزرات صمت در ادامه با اشاره به اینکه سال گذشته حدود 7 میلیارد دلار صادرات محصولات معدنی داشتیم عنوان کرد: بسیاری معتقدند که باید بخش معدن جایگزین نفت شود در این خصوص باید این نکته را مدنظر قرار داد که برای جایگزینی معدن باید رقم صادراتی به 50 میلیارد دلار برسد که این امر نیازمند بستر سازی گسترده ای است.
زرندی در ادامه با گلایه از نبود بنگاههای بزرگ در کشور عنوان کرد: یکی از ضعف های کشور ما نبود بنگاههای بزرگ است، در دنیا بحثی وجود دارد به اسم شرکت های تک شاخ در کشور ما نیز باید این نگاه استراتژیک شکل گیرد تا نهادهایی برای توسعه داشته باشیم.
حمایت از ایجاد صنایع معدنی در استان قزوین
رئیس سازمان صمت استان قزوین گفت: با حمایت از ایجاد صنایع معدنی و رفع چالش های این بخش می توانیم از فرصت ارزشمند معادن برای رونق اقتصادی و اشتغال استان بخوبی استفاده کنیم.
به گزارش جهان معدن به نقل ازشاتا، عزیز اله افضلی در جلسه شورای معادن استان افزود: با دعوت از سرمایه گذاران در حوزه پلی متال ها به دنبال خلق فرصتی به منظور استفاده از پتانسیل ها و ذخائر موجود در استان از جمله معادن سرب و روی هستیم.
دبیر شورای معادن استان قزوین گفت: باید معادن را یک فرصت بدانیم و از آن برای رونق اقتصادی استان بخوبی استفاده کنیم و برنامه ریزی ما به گونه ای باشد که همه مردم بویژه ساکنان محدوده معادن از منافع آن برخوردار شوند.
وی اضافه کرد: باید در حوزه معادن استان دنبال مدل هایی باشیم که توسعه اقتصادی، اشتغال و بهروری را افزایش داده و به رونق تولید هم کمک کند.
رئیس سازمان صمت استان قزوین یادآورشد: شاید در برخی مواقع هم ضعیف عمل کرده و نقاط منفی هم در کار دیده شود اما این ایرادها نباید همه شمول شده و برای چند مورد از ضعفها همه نقاط قوت را نادیده بگیریم.
در این جلسه گزارش جامعی از میزان تاثیرات زیست محیطی و درصد آلایندگی معادن استان و نیروگاه شهید رجایی و کارخانه سیمان در شهرستان آبیک توسط اداره کل محیط زیست ارائه شد.
در این جلسه موضوع تعیین و تکلیف محدوده های معدنی شهرستان آبیک موسوم به پیغمبرکوه و درخواست شرکت کاسپین بتن سپند الوند معدن سنگ لاشه آبیک بالا، درخواست تمدید پروانه اکتشاف و بخشودگی تبصره 3 ماده 6 به دلایل موارد خارج از اختیار صاحب معدن، سلب صلاحیت معدن خاک صنعتی الکسر و فلدسپات ینگی کهریز، بررسی درخواست تعطیلی موقت معادن از قبیل: خاک صنعتی تراتون، مخلوط کوهی حصار آبدره، مخلوط معمولی خررود آسیان، مس قوشچی، مس نجف آباد و مخلوط کوهی شرق آشنستان مورد بررسی قرار گرفت و تصمیماتی اتخاذ شد.
هشتمین دوره جایزه بهره وری معادن و صنایع معدنی سال 1400 برگزار می شود
هشتمین دوره جایزه بهره وری معادن و صنایع معدنی در سال 1400 توسط ایمیدرو برگزار می شود.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، از اهداف این جایزه می توان به افزایش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت بهره وری و کیفیت، حرکت به سوی نظام مدیریت کیفیت جامع با در اختیار قرار دادن یک متدولوژی علمی، امکان خودارزیابی نظاممند توسط سازمانها و شناخت نقاط قوت و زمینههای قابلبهبود با تمرکز بر کیفیت و بهرهوری در انجام کارها و همچنین امکان مقایسه با سایر شرکتها در بخش رویکردها و شاخصهای نتایج، اشاره کرد.
امکان شناسایی دستاوردهای موفق سازمانها در زمینه بهبود بهرهوری و کیفیت و معرفی آنها به سایر سازمانها به منظور الگوبرداری و ترویج این دستاوردها با استفاده از امکانات رسانهای و مراسم جایزه و همچنین ایجاد انگیزه رقابت در سازمانها و شرکت ها از دیگر اهداف این دوره به شمار می رود.
مزایای در نظرگرفته شده برای شرکت ها
شرکتهایی که در این دوره جایزه بهر وری شرکت میکنند میتوانند از مزایایی همچون برگزاری دورههای آموزشی آشنایی با مدل، روشهای خودارزیابی و منطق رادار بهصورت رایگان برای نمایندگان شرکتها، ارزیابی شرکت توسط ارزیابان خبره بهصورت رایگان و ارائه مشاوره رایگان به شرکتها برای تعریف پروژههای بهبود متناسب با نتایج ارزیابی در قالب جلسات رودررو بعد از ارزیابی، بهره مند شوند.
همچنین شناسایی و برجسته کردن موفقیتهای شرکت با استفاده از امکانات رسانهای و ترویجی و مراسم جایزه از دیگر فرصت هایی است که متوجه شرکت ها خواهد بود.
ایمیدرو جایزه بهرهوری معادن و صنایع معدنی را به عنوان "نخستین جایزه دارای تاییدیه سازمان ملی بهرهوری ایران" از سال 91 برگزار کرده که تاکنون هفت دوره از این رویداد با موفقیت برگزار شده است.
از شرکت های فعال بخش معدن و صنایع معدنی دعوت میشود در صورت علاقمندی به حضور در فرایند ارزیابی جایزه، با مراجعه به آدرس پایگاه اطلاع رسانی جایزه (http://imidro.gov.ir/bahrevari ) قسمت ثبت نام، ضمن کسب اطلاعات بیشتر، نسبت به دریافت، تکمیل و ارسال فرم ثبت نام حداکثر تا 20 دی ماه جاری اقدام کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر با دبیرخانه جایزه بهره وری معادن و صنایع معدنی ایران (تلفن: 88829619) تماس حاصل فرمائید.
تاکید وزیر صنعت بر حضور سازمان گسترش در پیمانکاری صنایع معدنی
وزیر صنعت، معدن و تجارت حضور سازمان گسترش و نوسازی صنایع در پیمانکاری صنایع معدنی از جمله فولاد و مس را خواستار شد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازخبرگزاری فارس، علیرضا رزم حسینی در بازدید از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با اشاره به تجربه و دانش انباشته این سازمان در انجام پیمانکاریهای بزرگ به ویژه در دو دهه اخیر، بر توسعه این فعالیتها با رویکرد توانمندسازی زنجیره پیمانکاران فرعی و افزایش ضریب داخلیسازی اقلام و کالاهای مورد استفاده در پروژههای عظیم کشور تاکید کرد.
وی در این بازدید از آخرین وضعیت اجرای فاز ۱۴ پارس جنوبی به وسیله ایدرو و کنسرسیوم پیمانکاران تمام ایرانی این پروژه گازی کسب اطلاع کرد و ضمن ابراز خرسندی از داخلی سازی ۶۵ درصدی اقلام مورد نیاز فاز خشکی و دریا در این فاز، تقویت این رویکرد از طریق تعامل ایدرو با شرکتهای دانش بنیان و پیمانکاران فرعی را اولویت و ضرورت مستمری برشمرد که در سایر طرحهای پیش رو نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
رزمحسینی همچنین حضور رقابتی و کیفیت افزای ایدرو در پیمانکاریهای بزرگ بخشهای مهم دیگر از جمله صنایع معدنی از قبیل فولاد و مس را خواستار شد.
در این بازدید محسن صالحی نیا رئیس هیات عامل ایدرو و بازارگان معاون پروژههای کلان این سازمان گزارشی از فعالیتهای ایدرو در این حوزه ارائه کردند.