رکورد ارسال ماده معدنی در "انگوران" شکسته شد
افزایش ۴۶٫۵۴ درصدی ارسال ماده معدنی در سال ۹۹ نسبت به ۹۸ در بخش روباز، رکورد دیگری را در مجتمع سرب و روی انگوران ثبت کرد.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، در سال گذشته با ارسال بیش از ۹۵۵ هزار تن ماده معدنی از بخش روباز معدن سرب و روی انگوران، رکورد ارسال ماده معدنی بعد از ۵ سال در این معدن شکسته شد.
سال ۹۹ همچنین افزایش ۲ هزار درصدی ارسال ماده معدنی از بخش زیرزمینی این معدن نسبت به سال ۹۸ نیز رقم خورد. در این میان بیش از ۱۴۴ هزار تن ماده معدنی نیز از بخش زیرزمینی معدن سرب و روی انگوران حمل شد.
علاوه بر این، استخراج ماده معدنی در بخش زیرزمینی انگوران در سال ۹۹ نسبت به سال پیش از آن، افزایش ۵۸٫۴۰ درصدی را دارا بوده است.
معدن سرب و روی انگوران از مجتمع های تابعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (زیر مجموعه ایمیدرو) در شهرستان ماهنشان و در ۱۳۵ کیلومتری غرب شهر زنجان واقع شده است.
بدون صنایع معدنی، حتماً در تأمین ارز مشکل داشتیم
اگر پتروشیمی و صنایع معدنی نبود سال 99 برای تأمین ارز مورد نیاز کشور حتماً با مشکلات مواجه میشدیم؛ مردم با همه وجود از صنعت پتروشیمی و صنایع معدنی در کشور قدردانی کنند.
به گزارش جهان معدن به نقل ازمس پرس، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهور این مطلب را همزمان با روز جمهوری اسلامی در آیین افتتاح 5 طرح ملی وزارت صنعت، معدن و تجارت در کشور، بیان کرد.
وی گفت: بیشترین میزان تأمین ارز در سال 99 از محل صادرات محصولات پتروشیمی و صنایع معدنی کشور حاصل شده است.
رییس جمهور تصریح کرد: همه صنایع کشور در سال 99 برای آبادانی کشور تلاش مضاعفی کردند، اما صنایع پتروشیمی و معدنی در این بین به عنوان 2 رکن اساسی، بیشترین ارز مورد نیاز کشور را تأمین کردند و با این کار بزرگ خود دشمن را مأیوس و مردم را امیدوار کردند.
دکتر روحانی افزود: امروز بیش از 4 هزار و 500 میلیارد تومان طرح و پروژه افتتاح شد و حدود 1300 نفر با این طرحها مشغول بهکار شدند.
به گفته رییس جمهور، مجریان این طرحها تقاضای افزایش سرمایهگذاری و توسعه تولید داشتند. همه اینها آمادگی دارند برای توسعه بیشتر و برای اینکه شرایط بهتری را داشته باشند.
وی ادامه داد: البته دیگران هم در بخشهای مختلف، در صنایع دارویی، غذایی، صنایع مربوط به لوازم خانگی، خودرو، بخش کشاورزی همه جا سهیم و شریک بودند، همه جا فعالیت بوده و همه جا صادرات بوده است. منتها صادرات در پتروشیمی و صنایع معدنی به عنوان دو رکن اساسی بوده است و اینها بیشترین ارز مورد نیاز ما را تأمین کردند و دستشان درد نکند.
بهره برداری از 4 طرح صنعتی و معدنی در 3 استان
4 طرح صنعتی و معدنی در استان های هرمزگان، کرمان و مازندران با فرمان ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور و با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایمیدرو افتتاح شدند.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، فاز نخست مجتمع گندله سازی 2.5 میلیون تنی مادکوش در منطقه ویژه خلیج فارس، اسکله شماره 5 بندر منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان جنوب در استان هرمزگان با ظرفیت تخلیه و بارگیری 1.2 میلیون تن، واحد 5 میلیون تنی گندله سازی شماره یک شرکت گهر زمین در استان کرمان و پایانه صادراتی محصولات کشاورزی روماک گستر پارس افتتاح شدند.
با راه اندازی این طرح ها- که 8520 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده- برای 1360 نفر اشتغال ایجاد شده است. با بهره برداری از 2 کارخانه گندله سازی مذکور، 14 درصد به ظرفیت تولید گندله در کشور افزوده شد.
۵۰ درصد طرح های افتتاح شده طی ۲ سال گذشته مربوط به صنایع معدنی بوده است
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: ایمیدرو به دنبال تسهیل شرایط و تشویق بخش برای سرمایه گذاری است.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، وجیه اله جعفری که امروز در مراسم آغاز عملیات اجرایی طرح احداث کارخانه کربنات کلسیم رسوبی و آهک هیدراته داراب سخن می گفت، تصریح کرد: طبق تفاهم انجام شده با بانک صنعت و معدن، ۴ تا ۱۲ هزار میلیارد تومان برای توسعه، تکمیل و ایجاد مجموعه های جدید در بخش معدن و صنایع معدنی اعتبار فراهم شده است.
وی ادامه داد: همچنین، صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی درصددافزایش سرمایه از ۳۵۰ به یک هزارمیلیارد تومان است که کمک به توسعه این بخش است. جعفری همچنین گفت: کمک به توسعه زیرساخت های معادن اژ طریق طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن، از دیگر بسترسازی های است.
به گفته وی، ایمیدرو برای توسعه اکتشاف هیچ محدودیتی قائل نیست. معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنانش گفت: اگر به دنبال شرایط پایدار برای تامین رفاه برای مردم هستیم، با ایجاد اشتغال می توانیم این ارامش و اطمینان بخشی را ایجاد کنیم و این مهم با سرمایه گذاری محقق می شود.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری نیز بافراهم کردن بسترهای آن اتفاق می افتد. جعفری تصریح کرد: از جمله برنامه های مجموعه ایمیدرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت، تسهیل شرایط سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی است
رئیس هیات عامل ایمیدرو درباره جایگاه معدن و صنایع معدنی یادآور شد: حدود ۲۵ درصدارزش بازار سرمایه در بورس و ۲۳ درصد صادرات کشور، بخش معدن و صنایع معدنی است. وی گفت: به ازای هر نفر اشتغال مستقیم در زنجیره معدن و صنایع وی امعدنی، ۴ تا ۱۷ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد می شود
جعفری یادآور شد: در زمان حضور در شرکت تهیه و تولید مواد معدنی، از سال ۹۶ اقدام به انجام اکتشافات در استان فارس به صورت جدی کردیم و طی ۲ سال اخیر نیز این روند شتاب گرفت. وی افزود: امیدواریم نتایج آن در سال آتی مشخص و ذخایر جدید به توسعه استان کمک کند و درنتیجه، گام های توسعه ای بعدی در استان آغاز شود.
جعفری تصریح کرد: این برنامه در همه کشور با مساحت بیش از ۶۶۰ هزار کیلومتر مربع نجام می شود. به گفته وی، اکتشافات نقطه شروع مناسبی برای سرمایه گذاری است که پس از انجام فاز شناسایی، مراحل بعدی استخراج، فرآوری و ... انجام شود.
وی درباره طرح جدید سیمان داراب گفت: سیمان داراب از فرآوری یک ماده معدنی تولید می شود. جعفری افزود: طبق گفته مسئولان، ۵۰ درصد طرح های افتتاح شده طی ۲ سال گذشته مربوط به صنایع معدنی بوده است. از جمله این طرح ها، آلومینیوم جنوب، توسعه کارخانه های فرآوری سنگ آهن ( کنسانتره و گندله) در سنگان، ذوب مس، فولاد و کربنات سدیم بود. وی تاکید کرد: انتظار داریم مسئولان حمایت کنند تا سرمایه گذاری ها گرفتار بروکراسی ها نشوند و طرح ها زودتر به تولید برسد.
جعفری اظهار داشت: برای توسعه سرمایه گذاری، سرمایه گذاران سود حاصله را صرف سرمایه گذاری کنند و نگاه ویژه ای به مسئولیت اجتماعی در منطقه داشته باشند. همچنین طرح هایی را اجرایی کنند که توجیه اقتصادی مناسبی داشته باشد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه تولید جهانی طی دوران کرونا ۴-۵ درصد کاهش یافته است، گفت: این در حالی است که مجموع تولیدات بخش معدن و صنایع معدنی در ایران ۲ تا ۱۶ درصد افزایش یافت.
توسعه شبکه سازی تخصصی و تقویت ایده پردازی در بخش معدن و صنایع معدنی نوآور
مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا و فعال سازی معادن کوچک اعلام کرد: با امضای تفاهم نامه میان این طرح و پارک علمی فناوری استان سمنان، درصدد توسعه شبکه سازی تخصصی و تقویت ایده پردازی در بخش معدن و صنایع معدنی نوآور هستیم.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، سیدرضا عظیمی امروز در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه طرح احیا و فعال سازی معادن کوچک و پارک علمی فناوری استان سمنان ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: یکی از روش های ارتقای علمی معدن، توسعه شبکه سازی تخصصی است تا بتوانیم در صنایع نوآور و پیشرو، ایده پردازیهای مرتبط با زمینه معدن را در محیط مناسب تقویت کنیم.
وی ادامه داد: پارک های علمی فناوری در این زمینه می توانند کمک زیادی کنند. در این زمینه، چنانچه شبکه های تخصصی حمایت شوند، این موضوع نیز در زمینه معدن تقویت خواهد شد.
مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا و فعال سازی معادن کوچک خاطرنشان کرد: امضای این تفاهم نامه، گام مناسبی برای حمایت از معدنی ها و افرادی است که ایده های نو در بخش معدن دارند.
وی افزود: امضای تفاهم نامه یاد شده با هدف ایجاد مشارکت و همکاری برای راه اندازی"مرکز نوآوری معدن و صنایع معدنی" در این پارک، جهت استقرار گروههای فناور و نوآور و حمایت از ارایه محصولات و خدمات جدید و مجموعههای دانش بنیان در چارچوب برنامههای نوآورانه، امضا شد.
افزایش 5.3 درصدی صدور پروانههای بهره برداری معدنی
784 پروانه اکتشاف معدنی در 10 ماهه امسال صادر شد که با احتساب صدور 770 پروانه در مدت مشابه پارسال، حاکی از افزایش 1.8 درصدی در این حوزه است.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، دادهها و آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از رشد دسته جمعی مجوزهای معدنی از جمله تعداد پروانه اکتشاف، گواهی کشف و پروانه های بهره برداری است. صدور گواهی کشف معدنی یک درصد افزایش داشته است و بر این اساس در 10 ماه امسال 425 فقره گواهی کشف صادر شد که این تعداد در 10 ماههسال گذشته، 421 فقره بوده است.
همچنین در 10 ماهه امسال 512 فقره پروانه بهره برداری معدن صادر شد که با احتساب صدور 486 فقره در مدت مشابه پارسال افزایش 5.3 درصدی را در این حوزه شاهد بودیم.
اشتغال
اشتغال پروانه های بهره برداری معدنی در 10 ماهه امسال 4 هزار و 160 نفر و در 10 ماهه سال گذشته 3 هزار و 935 نفر بوده است که در این بخش نیز رشد 5.7 درصدی را داشته ایم.
افزایش هزینه عملیات اکتشاف
همچنین هزینه عملیات اکتشاف نیز 10 درصد افزایش داشته است. بر این اساس هزینه عملیات اکتشاف در 10 ماهه امسال یک هزار و 19 میلیارد ریال و در 10 ماهه سال گذشته 927 میلیارد ریال بوده است.
ضرورت بازنگری در راهکارهای رونق صادرات صنایع معدنی
یک فعال صنعت سنگهای تزئینی و ساختمانی گفت: امروز تحریمهای داخلی بیش یا همپای خارجی به روند صادرات کشور آسیب میزند و باید نسبت به برنامههای اجرایی دستگاههای خدماتی در ارتباط با رشد صادرات بازنگری لازم به عمل آید.
به گزارش جهان معدن به نقل ازخبرنگار اقتصادی ایرنا، «سپنتا دانشمند» روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: جمهوری اسلامی ایران در بین پنج تولید کننده شاخص سنگ تزئینی و نمای ساختمانی در جهان جای دارد، اما در زمینه صادرات تاکنون نتوانسته ایم جایگاهی متناسب با قابلیت ها و توانمندی های خویش بدست آوریم.
وی خاطرنشان ساخت: نزدیکی به مبادی صادراتی امروز از فاکتورهای مهم است و در دنیا هزینه های ترابری و حمل و نقل نقش تاثیرگذار در رقابت تجاری دارد.
بازاری بیش از ۲۰ میلیارد دلاری
این فعال بازار سنگ های تزئینی و ساختمانی خاطرنشان ساخت: بررسی ها نشان می دهد ارزش تجارت جهانی بازار این بخش سالیانه بیش از ۲۰ میلیارد دلار است، اما ایران متناسب با ظرفیت ها و توانمندی خود از این بازار بهره نمی گیرد.
آمارهای غیر رسمی گویای ظرفیت ۳۰ میلیون تنی ایران در تولید سنگ های خام (کوپ) که اکنون حدود یک سوم ظرفیت تولید دارد.
دانشمند تصریح کرد: چین بزرگترین سهم را در بازار سنگ های تزئینی و نما دارد که افزون بر ۳۵ درصد است، اما برای ایران برآورد یک درصد شده است.
ارزش صادرات سنگ ایران
وزارت صنعت، معدن وتجارت آمار رسمی از ارزش صادرات سنگ تزئینی و نما ایران ارایه نداده، اما برآورد ارقام ۲۰۰ تا ۳۵۰ میلیون دلار می شود که در شرایط تحریم و کرونا این میزان هم کاهشی است.
دانشمند اضافه کرد: تنوع سنگ ایران از لحاظ رنگ و کیفیت آن همواره به عنوان یک فاکتور در بازارهای جهانی بوده، اما بدرستی از این قابلیت ها بهره گیری نشده و فرصت های پیش رو به رقبا واگذار شده است.
معادن سنگ و کارخانه های فرآوری
ایران دارای بیش از دو هزار معدن سنگ تزئینی و نماست که بیش از یکهزار و ۲۰۰ معدن فعال و بقیه بنابر دلایل مختلف تعطیل شده اند، ضمن اینکه شمار کارخانه های فرآوری سنگ هم حدود ۶ هزار و ۵۰۰ واحد است که حدود ۱۵ درصد این واحدها بدلایلی از قبیل فرسودگی ماشین آلات و دیگر موضوع های مرتبط تعطیل شده اند.
دانشمند تصریح کرد: ایران توانایی دارد که سالیانه پنج میلیون متر مربع سنگ فرآوری به بازارهای جهانی عرضه کند، اما تحقق این مهم نیازمند بستر سازی که یکی از فاکتورهای مهم حمایت از سرمایه گذاری است.
وی گفت: لازمه رقابت در بازارهای بین المللی برخورداری از فاکتورهای مورد پذیرش دنیاست که از مهمترین آنها داشتن استانداردها و بهره گیری از ماشین آلات روز است.
سرمایه گذاری در مناطق آزاد تجاری
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی پیش از این گفته بود: تدوین مشوق ها و بسته های ویژه سرمایه گذاری، کمک به بخش خصوصی و اعتماد به توانمندی سرمایه گذاران از اولویت های تعیین شده برای رسیدن به شاخص مطلوب در تولید کالای ایرانی است.
مرتضی بانک یادآور شده بود، ساختار و برنامه های مناطق آزاد به منظور افزایش تولید و توسعه صادرات عملیاتی خواهد شد و بکارگیری روش های نوین را موجب درآمدزایی پایدار در مناطق آزاد دانست.
وی، فاصله گرفتن از فروش زمین و چشم پوشی از دریافت عوارض با جایگزینی روش های نوین را موجب امنیت فعالیت های اقتصادی و سرمایه گذاری ارزیابی کرد.
دانشمند پیرامون سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار توضیح داد: برنامه ریزی برای ایجاد کارخانه برش سنگ با ظرفیت سالیانه یک میلیون متر مربع که ۸۰ درصد آن به بازارهای صادراتی راه یابد و بقیه در داخل مصرف شود، سرمایه گذاری به میزان ۵۲ میلیون یورو با مشارکت طرف های ایتالیایی پیش بینی شده بود که در شهریورماه ۱۳۹۶ بالغ بر ۹ هکتار زمین تخصیص یافت.
وی افزود: میزان اشتغال برای فعالیت این واحد ۱۲۵ نفر مستقیم در نظر گرفته شد و ۲۵۰ نفر غیر مستقیم بود که هدف تعریف شده برای جذب ۷۵ درصد نیروی بومی با مشخصه ۵۰ درصد بانوان بود.
مزیت های چابهار
دانشمند تصریح کرد: انتظار می رفت این واحد صنایع معدنی از زمان واگذاری زمین ظرف ۲۴ ماه تکمیل و به بهره برداری برسد، اما شرایط بین المللی موجب خروج طرف ایتالیایی از این طرح شد.
وی گفت: انتظار این بود که چابهار از دایره شمول تحریم خارج باشد و اتصال به سرزمین اصلی و فاکتور مهم حمل ونقل و ارتباط به اقیانوس از مزیت سرمایه گذاری برخوردار باشد، اما مشکلات تامین انرژی، موضوع سرمایه گذاری ارزی و بعد سرمایه گذاری از منابع داخلی و سلسله موانع پیش روی در این ارتباط بود.
این فعال صنعت سنگ تزئینی ونما اضافه کرد: قصد براین بود که وام این پروژه ارزی باشد و بازپرداخت آن نیز ارزی انجام گیرد، اما این مهم محقق نشد و ارجاع به تسهیلات منابع داخلی از جمله بانک صنعت و معدن پاسخگو نبود.
وی خاطرنشان ساخت: بروکراسی اداری برای تامین منابع از سوی سیستم بانک سبب شد زمان زیادی تلف شود و ابزاری برای شتاب بخشیدن به این مهم در اختیار نبود.
دانشمند گفت: اکنون با سپری شدن مدت زمان بیش از سه سال از زمان واگذاری زمین و به نتیجه نرسیدن این طرح شنیده شده که سازمان چابهار از فسق قرار داد، سخن به میان آورده، درحالی که مشکلات پدید آمده برای مجموعه تجارت تات مکران خارج از حیطه اختیار بوده و این واقعیتی است که پیش روی قرار دارد.
بنابه این گزارش ، چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران، یکی از نقاط کلیدی در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان بوده و در کریدور شمال – جنوب جایگاه مهمی دارد. این بندر در مسیر ترانزیتی شرق – غرب قرارگرفته و فوریتهای مختلف اقتصادی و جغرافیایی در زمینه ترانزیت و ترانشیب دارد.
خیز سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در سال جدید
سی و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنگره بینالمللی علومزمین صبح امروز با حضور متخصصان و استادان داخلی و خارجی از کشورهای فرانسه، سوئد، ایتالیا و چین به صورت بینالمللی و به وبینار آغاز به کار کرد.
به گزارش جهان معدن به نقل از سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور ، معاون وزیر صنعت و معدن و تجارت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ضمن خوش آمدگویی به حاضران در این نشست گفت: به خاطر شرایط خاص بیماری کووید ۱۹ امسال نحوه برگزاری گردهمایی با سالهای گذشته برای حفظ سلامتی افراد شرکتکننده و تکتک مردم عزیز تغییر کرده و به صورت وبینار برگزار میشود.
به گفته علیرضا شهیدی، درست است امسال از در کنار بودن پیشکسوتان علومزمین محروم هستیم ولیکن این نیز خود تجربهای جدید در برگزاری این همایش بزرگ ملی و بینالمللی است.
وی در ادامه ضمن ارائه برنامههای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران در سال آینده گفت: سال آینده سال بسیار مهمی است و پایان برنامه پنجساله ششم توسعه کشور و همچنین پایان یک قرن و ورود به قرن جدید را شاهد خواهیم بود که امیدواریم ما در این سازمان بتوانیم منشاء خیر و برکت برای کشور باشیم.
معاون وزیر صنعت و معدن و تجارت ضمن اشاره به برنامههای پیشروی سازمان متنبوع خود در بخش زمینشناسی تصریح کرد: ادامه برنامههای سالهای گذشته در تولید اطلاعات پایه زمینشناسی که به صورت نقشههای زمینشناسی چاپ و منتشر میشود و همچنین تغییر مقیاس اطلاعات تولیدی در تمامی برداشتها به مقیاس یکپنجاه هزارم را در دستور کار خواهیم داشت.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ادامه داد: بهروزرسانی اطلس نقشههای ملی مخاطرات در زمینههای زلزله، سیل، فرونشست، آب و زمینلغزش و همچنین توجه جدی به بحث تغییرات اقلیم، تولید نقشههای ساحلی ژئوتوریسم و نقشههای آلایندههای زیستمحیطی سواحل کاسپین، دریای عمان و خلیجفارس، احیای کمیته ملی چینهشناسی، دریافت کرسی یونسکو در بحث مقالات مخاطرات سواحل و آغاز تهیه نقشههای نسل دوم زمینشناسی همگام با کشورهای پیشرو از دیگر برنامههای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در بخش مطالعات زمینشناسی در سال جدید خواهد بود.
شهیدی، درباره فعالیتهای جاری سازمان متبوع خود در بخش اکتشاف گفت: آغاز برداشتهای اکتشافی به صورت سیستماتیک در کشور که در این روش در هر سلول یکپنجاه هزارم اکتشافی 4 لایه فلزی، غیرفلزی، عناصر نادر خاکی و سنگهای غیرقیمتی برداشت میشود.
وی، تصحیح و بهروزرسانی نقشههای ژئوشیمی را از دیگر برنامههای پیشروی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در سال آینده یاد کرد و گفت: واگذاری محدودههای معدنی این سازمان به بخش خصوصی جهت رونق بخشیدن به این بخش، آزادسازی محدودههای سازمان در راستای سیاستهای مقام عالی وزارت صمت جناب آقای مهندس رزمحسینی، توسعه همکاری با بخش خصوصی در زمینه اکتشاف مواد معدنی و برداشتهای ژئوفیزیک هوایی در جهت کمک به اکتشافات ذخایر پنهان نیز از دیگر دستورالعملهای سازمان در سال جدید در بخش اکتشاف است.
معاون وزیر صنعت و معدن و تجارت در ادامه درباره بخش منابع نیروی انسانی و برنامههای پیشروی این سازمان در این زمینه گفت: آموزش همکاران، توجه به دریافتیها و بالابردن بودجه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و بازسازی سازمان در بخش زیرساختهای کلان را در دستور کار داریم.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با بیان اینکه آزمایشگاه آنالیز نمونههای معدنی را به روزرسانی خواهیم کرد، افزود: ظرفیت آزمایشگاههای آنالیز نمونههای معدنی را از ۱۰ هزار عنصر به یکصد و ده هزار عنصر را افزایش خواهیم داد.
به گفته شهیدی، در بخش بینالملل نیز انعقاد قرارداد با دانشگاه سوربن فرانسه جهت آموزش نیروی انسانی و همچنین تهیه نقشه 3D زمینشناسی کشور را شاهد خواهیم بود.