راهکار ایمیدرو برای کاهش ارزبری در زنجیره آلومینیوم
رئیس هیات عامل ایمیدرو خبر از تدوین برنامه ای برای کاهش ارزبری در زنجیره آلومینیوم داد. به گفته امیر خرمی شاد، این برنامه ها سبب کاهش 600 میلیون دلاری ارزبری در صنعت آلومینیوم می شود.
به گزارش جهان معدن به نقل ازروابط عمومی ایمیدرو، خرمی شاد با اشاره به ظرفیت تولید شمش آلومینیوم در کشور، گفت: هم اکنون ظرفیت تولید شمش آلومینیوم در کشور به حدود 800 هزار تن در سال رسیده که به منظور تولید این مقدار آلومینیوم نیاز به 1.6 میلیون تن پودر آلومینا داریم، در حالی که کل تولید آلومینای کشور 240 هزار تن است و نیاز است برای تامین خوراک کارخانه های آلومینیوم، واردات انجام شود.
وی با بیان اینکه با فرض واردات 1.4 میلیون تن آلومینا، سالانه 700 میلیون دلار ارز نیاز است، گفت: در چنین شرایطی تولید کنندگان شمش آلومینیوم مجبور به تامین ارز مورد نیاز خود از محل صادرات این محصول هستند و این امر در برخی موارد، باعث بروز کسری عرضه شمش در بازار داخلی و رشد قیمت ها و کاهش رقابت پذیری در صنایع پایین دست می شود، از سویی محدود شدن صادرات نیز کشور را از درآمد ارزی محروم می کند.
خرمی شاد افزود: ضروری است به منظور رفع این مشکل میزان ارزبری صنعت تولید شمش آلومینیوم از طریق افزایش تولید آلومینای کشور -به عنوان پر مصرف ترین نهاده تولید این محصول استراتژیک- کاهش یابد.
دو برنامه کاهش ارزبری
رئیس هیات عامل ایمیدرو درباره راهکارهای ایمیدرو در این صنعت، اظهار داشت: ایمیدور در فاز نخست با تعریف یک واحد 800 هزار تنی آلومینا می تواند سالانه حداقل 300 میلیون دلار صرفه جویی از این طریق ایجاد کند.
وی ادامه داد: تعریف و عملیاتی شدن طرح کک اسفنجی نیز می تواند نیز به میزان نیاز این صنعت، کاهش ارزبری این زنجیره را به میزان 300 میلیون دلار محقق کند.
خرمی شاد تاکید کرد: این دو پروژه نمونه ای از طرح هایی است که در سال جاری آغاز می شود و نمونه دیگر آن طرح تولید ورق الکتریکی موردنیاز ترانسفورماتورها است که به زودی تعیین تکلیف و آغاز خواهد شد.
وی همچنین یادآور شد: پروژه تولید آلومینا از نفلین سینیت نیز می تواند 70 هزار تن آلومینا تولید کند.
برای صادرات باید گامهای بلندتری در بازارهای بینالمللی برداریم
سرپرست وزارت صمت اعلام کرد که ظرفیت ایران برای واحدهای تولیدی داخلی کوچک شده و باید گامهای بلندتری را در منطقه و بازارهای بینالمللی برای صادرات محصولات داخلیمان برداریم.
به گزارش جهان معدن به نقل ازشاتا، «سیدمهدی نیازی» سرپرست وزارت صمت صبح امروز جمعه 29 اردیبهشتماه با حضور در نمایشگاه بینالمللی تهران، از مجموعههای تولیدی و صنعتی شرکت کننده در بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی نفت و گاز، پالایش و پتروشیمی بازدید کرد.
در این برنامه سرپرست وزارت صمت از 6 سالن و بیش از 50 غرفه بازدید و با مدیران شرکتهای حاضر در نمایشگاه دیدار و گفتگو کرد. وی در این بازدید ضمن اطلاع کامل از مشکلات این شرکتها در حوزههای واردات، ارز، تامین مواد اولیه، دریافت تسهیلات بانکی، زیرساختها و ...، راهکارهای لازم برای حل این مشکلات را به آنها ارائه کرد.
نیازی در ادامه در جمع خبرنگاران، در خصوص برگزاری نمایشگاه بینالمللی نفت و گاز، پالایش و پتروشیمی، گفت: این نمایشگاه امسال با ابعاد وسیعیتری برگزار و با استقبال خوبی از سوی واحدهای تولید و صنعتگران روبرو شد که نشاندهنده آن است که تولید داخلی به لحاظ فنی و زیرساختی، آمادگی کامل را برای تامین نیازهای کشور در حوزههای مختلف را دارد.
وی با بیان اینکه سیاست ما قانع بودن به بازار داخلی نبوده و صادرات را به شکل جدی دنبال میکنیم، افزود: معتقدیم ظرفیت ایران برای واحدهای تولیدیمان کوچک شده و باید گامهای وسیعتری در منطقه و بازارهای بینالمللی برداریم. این مساله در دستور کارمان است که اقدامات خوبی صورت گرفته و باید از آنها پشتیبانی کنیم.
تغییر برخی از اولویتهای تخصیص ارز به نفع تولید
سرپرست وزارت صمت با اشاره به اینکه مسائل و مشکلاتی که از سوی بسیاری از شرکت کنندگان در این نمایشگاه مطرح شد، مرتبط با سایر دستگاههای خارج از وزارت صمت است، در مورد مشکل تخصیص ارز، اظهار کرد: در این رابطه، مذاکرات و نشستهای بسیاری را با بانک مرکزی انجام دادیم و برخی از اولویتهای تخصیص ارز را به نفع تولید تغییر دادیم که این مساله با همکاری کامل دوستان بانک مرکزی همراه شد.
وی اضافه کرد: ممکن است تاخیرهایی در تامین ارز واحدهای تولیدی اتفاق افتاده باشد که هفته گذشته در خصوص آن، نشستهای مختلفی برگزار شد، لذا علاوه بر پیگیری موضوعات ارزی در کوتاه مدت دنبال روشهای جدید، بهتر و سادهتر هستیم تا مشکلات تامین ارز مورد نیاز تولیدکنندگان جهت تامین مواد اولیه و قطعات با شرایط بهتری پیگیری شود.
ترخیص 90 درصدی مواد اولیه
نیازی در مورد ترخیص کالا در گمرک هم تاکید کرد: با مدیران گمرک در این خصوص مذاکره کردیم و بحث ترخیص 90 درصدی عملیاتی شده تا هرکالای مواد اولیه و واسطه ای که در گمرک موجود است و اسناد و مدارک از سمت ذینفع خارجی در اختیار واردکننده و تولیدکننده وجود داشته باشد، بهصورت 90 درصد ترخیص شود.
وی با بیان اینکه همیشه واحدهای تولیدی مشکل نقدینگی داشتهاند، ادامه داد: از سال گذشته روشهای جدیدی در خصوص تامین مالی به روش زنجیرهای شروع کردیم که هنوز بهشکل کامل از سوی بانکهای عملیاتی نشده است. اگر این مساله را در شبکه مالی عملیاتی کنیم، امیدواریم بخش قابل ملاحظهای از مشکل تامین نقدینگی بنگاهها برطرف شود.
ناترازی انرژی، ناترازی مهم در کشور
سرپرست وزارت صمت در مورد برنامه وزارت صمت در مورد بهینهسازی مصرف انرژی در حوزه صنایع چه برنامهای دارد، خاطرنشان کرد: یکی از ناترازیهای مهمی که در کشور وجود دارد، ناترازی انرژی است که الزاما نباید با تولید بیشتر انرژی حل شود.
وی ادامه داد: یکی از رویکردهای مهمی که همیشه در دنیا وجود داشته و باید بهشکل جدی به آن ورود کنیم، بحث بهینهسازی مصرف در همه حوزهها است. بهینهسازی مصرفمان در حوزههای ساختمان، محصولات صنعتی (خوردرو و لوازم خانگی و ...)، کشاورزی و ... به ما کمک میکند که سیر انرژی و انرژیهای ذخیره شده را برای سایر حوزههای مولد استفاده کنیم زیرا بخش تولید در تابستان با محدودیت برق و در زمستان با محدودیت گاز روبروست.
نیازی در ادامه یادآور شد: شورایعالی انرژی به ریاست رئیس جمهور محترم در هفته جاری برگزار شد و تصمیمات و راهبردی مناسبی در این موارد اتخاذ شد.
تولید محصولات کممصرف ماموریت وزارت صمت است
وی اضافه کرد: در حوزه تولید محصولات کممصرف که ماموریت وزارت صنعت، معدن و تجارت است، مانند حوزههای لوازمخانگی، حوزه خودرو و محصولات دیگر که مصرف کننده انرژی هستند، برنامه جامعی برای آن خواهیم داشت. البته در حوزه تولید محصولات الکتریکی مانند یخچال و لواز خانگی، عموما گریدهای بالای بهرهوری انرژی تولید میشود اما این بهمعنای توقف فعالیت ها در این حوزه نیست زیرا باید بهرهوری مصرف انرژی در این حوزهها را ارتقا دهیم.
سرپرست وزارت صمت َهمچنین یادآور شد پروژه بازسازی و نوسازی صنایع بزای افزایش بهرهوری انرژی در خطوط تولید از سال گذشته شروع شده و امسال نیز با ابعاد وسیعتری اجرایی میشود.
افزایش 12 درصدی ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی
صادرات محصولات بخش معدن و صنایع معدنی در نخستین ماه 1402، از نظر ارزشی 12 درصد افزایش یافت.
به گزارش جهان معدن به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، شرکتهای بخش معدن و صنایع معدنی در ماه فروردین امسال، 4 میلیون و 688 هزار تن انواع محصول به ارزش حدود 952 میلیون دلار به خارج صادر کردند که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته، از نظر وزنی 55 درصد و از نظر ارزشی 12درصد رشد یافت.
بیشترین صادرات محصولات در زنجیرههای فولاد (492 میلیون دلار)، گندله (125.3 میلیون دلار)، مس (58.4 میلیون دلار)، زغال سنگ و کک (43 میلیون دلار) روی (35.2 میلیون دلار)، کنسانتره آهن (34 میلیون دلار)، سیمان (27 میلیون دلار)، آلومینیوم (23 میلیون دلار)، سنگ آهن دانه بندی (16.4 میلیون دلار)، آهن اسفنجی (13.6 میلیون دلار) و انواع سنگ (11.4 میلیون دلار) بود.
در زنجیرههای دیگر نیز همچون انواع فرو، مولیبدن، سرب، کاشی و سرامیک، کروم، آلومینا، آنتیموان، هر کدام کمتر از 10 میلیون دلار صادرات انجام شد.
افزایش 21 درصدی واردات محصولات معدنی
همچنین طی فروردینماه سال 1402، بیش از 281.4 میلیون دلار انواع محصولات بخش معدن و صنایع معدنی برای تامین نیاز صنایع داخلی وارد شد که از نظر ارزشی، 21 درصد و از نظر وزنی، 19 درصد افزایش یافت.
امضای ۸۵۰ میلیون دلار قرارداد با غرب آفریقا
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه صادرات ایران به آفریقا ۲ برابر شد، گفت: هدف ایران توازن و تعادل در روابط با آفریقا است و در بخشهای صادرات خودرو، صنعت ساختمانسازی، نفت و گاز و خدمات فنی و مهندسی میتوانیم با کشورهای غرب آفریقا تعامل داشته باشیم.
به گزارش جهان معدن به نقل از ایرنا، سید رضا فاطمی امین در اجلاس بینالمللی همکاریهای علمی، اقتصادی ایران و کشورهای غرب آفریقا با بیان اینکه ایران و این قاره از نظر فرهنگی، سیاسی و تاریخی روابط گستردهای دارند، اظهار کرد: روابط اقتصادی بهاندازه حوزههای دیگر گسترش نداشته است و این کار وظیفه بر عهده ما است تا در این زمینه اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم این اجلاس نقطه عطفی برای توسعه روابط بین ایران و کشورهای غرب آفریقا باشد، افزود: یکی از رویکردهای ایران با کشورهای مختلف رشد همگام و تعالی جامعه بشری است و از سوی دیگر در روابط تجاری باید مکمل یکدیگر باشیم، بر همین اساس وزارت صمت به دنبال همکاری متقابل با کشورهای دیگر است.
وزیر صمت با اشاره به ظرفیتهای بسیار خوب به کشورهای آفریقایی و بخصوص غرب آفریقا، اظهار داشت: در ایران نیز ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزههای نفت، گاز، صنایع پزشکی، دارو، کشتیرانی، ماشینآلات و غیره وجود دارد و این موضوع میتواند زمینه کار مشترک را فراهم کند.
فاطمی امین با بیان اینکه برای فعالسازی ظرفیتهای مشترک دو اصل را مبنا قرار میدهیم، تصریح کرد: نخست در راستای همکاری متقابل باید تراز تجاری متوازن داشته باشیم و موضوع دوم اینکه باید روابط اقتصادی مانند صادرات و واردات را به سمت سرمایهگذاری مشترک حرکت دهیم.
وی با اشاره به ظرفیتها و ذخایر معدن در قاره آفریقا، تاکید کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود در ایران میتوان در خصوص استخراج و فرآوری معادن با کشورهای آفریقایی مشارکت داشته باشیم؛ زیرا روابط فراتر از تجارت است و به دنبال توسعه صنعت در کشورهای مقابل هستیم.
رشد قابل توجه تجارت با کشورهای آفریقایی
وزیر صمت تاکید کرد: در سال گذشته و در سال جاری رشد قابل توجهی در خصوص تجارت با کشورهای آفریقایی داشتیم.
فاطمی امین با بیان اینکه خط کشتیرانی بین ایران و آفریقا ایجاد شده، ولی باید گسترش یابد، خاطرنشان کرد: ارتباط در سطح دولتها لازم است، اما دیپلماسی سیاسی باید برای توسعه روابط تجاری شرایط را فراهم کنند و برای توسعه روابط تجاری باید شرایط توسعه کسب و کارها را فراهم شود.
وی در حاشیه برگزاری این اجلاس نیز، گفت: یکی از کانونهای توجه ما قاره آفریقا است که دارای ظرفیتهای بالایی است. میزان صادرات کالاهای ما به آفریقا امسال ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
وزیر صمت ادامه داد: همایش ایران و کشورهای غرب آفریقا که به مدت سه روز برگزار میشود، از اولین همایشها است که در این سطح برگزار شده است. در این همایش مسئولان و فعالان اقتصادی از ۱۰ کشور غرب آفریقا حضور دارند.
امضای ۸۵۰ میلیون دلار قرارداد و یک میلیارد دلار تفاهمنامه با غرب آفریقا
فاطمی امین با اشاره به توسعه تجارت با کشورهای غرب آفریقا، تاکید کرد: در اجلاس ایران و کشورهای غرب آفریقا ۸۵۰ میلیون دلار قرارداد و بیش از یک میلیارد دلار تفاهمنامه امضا خواهد شد. بر اساس برنامهریزهای انجامشده هیات ۵۰ نفری از مسئولان و فعالان اقتصادی کشورهای آفریقایی که در این اجلاس حضور دارند از واحدهای تولیدی کشور مانند فولاد، کشتیسازی، نفت و گاز و... بازدید خواهند کرد و از توانمندیهای اقتصادی ایران اطلاع کاملی به دست آورند.
وی افزود: کشورهای غرب آفریقا ظرفیتهای خوبی در معادن دارند و شرکتهای ما نیز توانمندیهای بالایی در زمینه معدن دارند که میتوان از این ظرفیتها برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای غرب آفریقا استفاده کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص مهمترین دستاوردهای ارتباط با کشورهای غرب آفریقا و برنامهریزیهای ایران برای توسعه تجارت با این کشورها، اظهار کرد: یکی از کانونهای توجهمان در نقاط بینالمللی، قاره آفریقاست. این قاره ظرفیت بسیار بالایی دارد.
فاطمی امین با بیان اینکه در بخشهای مختلفی از جمله صادرات خودرو به کشورهای آفریقا و بحث کشتی، ساخت قایق و در بخشهای مختلف صنعت ساختمان قراردادهای همکاری خوبی میان ایران و این کشورهای آفریقایی منعقد میشود، گفت: در مورد تجهیزات پزشکی، دارو، صنایع نفت و گاز، ماشینآلات کشاورزی، خدمات مهندسی مانند راه، جاده و سد و ساختمان، ظرفیتهای بسیار خوبی وجود دارد که میتوانیم در این حوزهها، همکاری خوبی میان ایران و این کشورهای آفریقایی داشته باشیم.
صدور بیش از 11 میلیارد دلار محصولات معدن و صنایع معدنی تا پایان بهمنماه
ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی طی یازده ماه امسال از 11 میلیارد دلار عبور کرد.
به گزارش جهان معدن به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، از ابتدای فروردینماه تا پایان بهمنماه 1401 با توجه به کمبودهای تامین انرژی، ارزش صادرات این حوزه به 11 میلیارد و 89 میلیون دلار رسید که از نظر وزنی رشد 4 درصدی و از نظر ارزش افت 5 درصدی پیدا کرد.
طی این مدت زنجیره فولاد سهم 5.19 میلیارد دلاری را از رقم فوق در اختیار داشت. پس از آن زنجیره مس با سهم 1.42میلیارد دلاری در جایگاه دوم قرار گرفت. زنجیره آلومینیوم نیز با سهم 937 میلیون دلاری در رتبه سوم صادرات معدن و صنایع معدنی طی مدت مورد اشاره جای گرفت. بخش روی نیز با صدور 552 میلیون دلاری در جایگاه بعدی ایستاد.
واردات 4.4 میلیارد دلاری
از سوی دیگر ارزش واردات معدن و صنایع معدنی به 4 میلیارد و 474 میلیون دلار رسید که 23 درصدی از نهر ارزش و 4درصدی از نظر وزنی پیدا کرد.
همچنین زنجیره فولاد سهم یک میلیارد و 445 میلیون دلاری از رقم واردات را کسب کرد. ارزش واردات آلومینیوم به 312 میلیون دلار و زنجیره مس و صنایع پایین دستی به 25 میلیون دلار رسید.
حذف عوارض صادراتی محصولات خام و نیمهخام نفتی، گازی و پتروشیمی
کمیسیون تلفیق در بررسی لایحه بودجه، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی را از عوارض صادرات مواد خام و نیمهخام معاف کرد.
به گزارش جهان معدن به نقل از تسنیم، دولت در لایحه بودجه که کلیات آن در مجلس شورای اسلامی رای آورد، به منظور اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان و توسعه زنجیره ارزش تولید و عبور از خام فروشی، صادرات کلیه مواد و محصولات معدنی، فلزی و غیر فلزی مندرج در لیست آیین نامه اجرایی بند (ص) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ در تمام نقاط کشور مشمول مالیات بر درآمد شده و از ابتدای سال ۱۴۰۲، حداقل نیم درصد (۰.۵) درصد از ارزش صادراتی این کالاها به عنوان عوارض صادراتی اخذ خواهد شد. میزان دقیق این عوارض در دستورالعملی که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت نفت و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و به تصویب هیات وزیران می رسد تعیین خواهد شد.
همچنین طبق این تبصره، وزارت امور اقتصاد و دارایی موظف است نسبت به وصول منابع حاصل از این بند، مالیات بر درآمد موضوع بند (ص) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور مصوب ۱۴۰۰/۱۲/۲۵ و نیز حقوق ورودی مطابق قانون امور گمرکی مصوب ۱۳۹۰/۸/۲۲ و اصلاحات بعدی آن، کلیه ماشین آلات و تجهیزات، قطعات، مواد اولیه و واسطه ای تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی حقوق گمرکی آن به ماخذ یک درصد محاسبه میشود.
گفتنی است که با توجه به بند ن تبصره ۶ لایحه بودجه (که در بالا ذکر شد) افزایش عوارض صادرات مواد خام و نیمه خام نفت، گاز، پتروشیمی و محصولات معدنی پیشبینی شده بود.
گفتنی است در تغییراتی که کمیسیون تلفیق در این تبصره به وجود آورد، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی از عوارض صادرات مواد خام و نیمهخام حذف شده است.
این در حالی است که به موجب ماده ۶۸ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت وضع عوارض جزو اختیارات دولت است و در لایحه نیز این اختیار به دولت داده شده بود تا با توجه به کالاهای صادراتی و شرایط عوارض آن را تعیین کند. لذا تعیین ۵ درصد عوارض صادراتی به صورت قطعی برای محصولات معدنی و صنایع معدنی به صورت خام و نیمه خام، علاوه بر تحدید اختیارات دولت، موجب نارضایتی صادرکنندگان را فراهم خواهد ساخت و کاهش صادرات را در پی داشته و ایجاد تبعیض و بی عدالتی در اخذ عوارض صادرات خواهد شد.
دستور ویژه وزیر صمت به شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی برای عرضه ارزهای صادراتی
وزیر صمت در جلسه با مدیران شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی، ضمن تقدیر از همراهی این شرکتها با سیاستهای ارزی کشور، تاکید کرد که شرکتها ارزهای صادراتی خود را در مرکز مبادله ارز و طلا عرضه کنند.
به گزارش جهان معدن به نقل ازشاتا، سید رضا فاطمی امین در جلسه ویژهای که امروز جمعه با حضور مدیران شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی و مسئولان ارزی بانک مرکزی در وزارت صمت برگزار شد، تاکید ویژه دولت بر پیگیری بازگشت ارزهای صادرکنندگان بزرگ و عرضه آن در مرکز مبادله ارز و طلا را ابلاغ کرد.
فاطمی امین با اشاره به اینکه همه ارکان دولت مکلف به حمایت از بسته جدید ارزی هستند، تاکید کرد که شرکتهای زیرمجموعه وزارت صمت نیز موظفند ارزهای صادراتی خود را در مرکز مبادله ارز و طلا عرضه کنند.
به گفته وزیر صمت، این شرکتها تاکنون نیز در زمینه بازگشت ارزهای صادراتی به کشور عملکرد مناسبی داشتهاند و از این پس باید همکاری کاملی انجام دهند.
بر اساس تاکید وزیر صمت، تمام شرکتهای صنعتی و معدنی صادراتمحور مکلفند در چارچوب بسته جدید ارزی بانک مرکزی، نسبت به فروش ارز خود در مرکز مبادلات ارز و طلا طبق مکانیسم قیمتی آن اقدام نمایند.
گرههای صادرات فولاد باز شود از واردکننده به صادرکننده فولاد تبدیل شده ایم
محمد آقاجانلو مدیرعامل شرکت فولاد ایران با بیان اینکه باید گره های صادرات فولاد باز شود، گفت: از وارد کننده فولاد در ۱۰ سال گذشته به صادر کننده فولاد تبدیل شده ایم.
به گزارش جهان معدن به نقل از ایسنا، آقاجانلو امروز در نخستین همایش ارزیابی عملکرد مجتمع های هفتگانه فولادی کشور که در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: رتبه دهم تولید فولاد در دنیا و رتبه هفتم ظرفیتی را در دنیا داریم. طی ۱۰ سال گذشته با تمام ناملایمات داخلی و خارجی رشد ظرفیت و تولید فولاد کشور به طور متوسط حدود ۸ تا ۱۲ درصد رقم خورده است.
وی افزود: طی ۱۰ سال گذشته ایران از وارد کننده بودن شمش و محصولات فولادی به صادرکننده عمده تبدیل شده و خام فروشی کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت فولاد ایران با بیان اینکه شرکت فولاد خوزستان یکی از بازوهای اصلی تولیدکننده فولاد کشور است، گفت: اگر بحث های انرژی امسال اجازه می داد تولید بسیار بیشتری در واحدهای تولیدکننده فولادی کشور محقق می شد.
صادرات در مرز 7 میلیون تن
آقاجانلو عنوان کرد: از حدود ۳.۵ میلیون تن واردات فولاد در ۱۰ سال گذشته اکنون به عدد صفر رسیده ایم. این در حالی که از صادرات نزدیک به صفر گذشته، در حال دستیابی به صادرات ۶ یا ۷ میلیون تنی هستیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه کشور در حال رسیدن به ظرفیت بالای تولید فولاد است همه باید کمک کنند تا مشکلات صادرات مرتفع شود. با توجه به ظرفیت ۵۰ میلیون تنی فولاد کشور و تولید ۳۰ میلیون تنی، باید به صادرات فولاد توجه جدی شود.