30 فروردين 1404
RSSFacebookTwitterLinkedinDiggYahooDelicious

کتاب «بیزینس مستری» چراغ راه کسب‌وکارهای جدید

در مراسمی با حضور خبرنگاران و رسانه‌های برتر از کتاب «بیزینس مستری» کتاب منتخب کارآفرینان رونمایی شد.


به گزارش جهان معدن؛ حسین طاهری نویسنده کتاب «بیزنس مستری» در نشست خبری با اصحاب رسانه که عصر امروز در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، با تاکید بر اینکه «بازار نشر در ایران یک بازار سختی است»، گفت: البته من این سخن که گفته می‌شود سرانه مطالعه در ایران پایین است را قبول ندارم؛ زیرا همین کتاب که در حوزه تخصصی کسب‌و‌کار نگارش شده است، ظرف یکسال اخیر با توجه به قیمت بالایی که داشت؛ به چاپ یازدهم رسیده است.
طاهری با بیان اینکه اتفاقا سرانه مطالعه در کشورمان نسبت به سرانه مطالعه در بسیاری از کشورها بالاتر است، تاکید کرد: گواه این سخن حضور ناشران مختلف، فروشگاه‌ها و شهر کتاب‌های متعددی است که طی چند سال گذشته در کشور شکل گرفته و در حوزه انتشار کتاب مشغول به فعالیت هستند.
وی در ادامه با ذکر مثالی در این خصوص گفت: به طور مثال کتابی با عنوان «تکه‌هایی از یک‌ کل منسجم» نوشته خانم پونه مقيمی امروز بیش از یک‌‌میلیون و ۲۰۰هزار نسخه از این کتاب در ایران به چاپ بیش از ۴۷۰ بار رسیده است. یا کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» که آقای عادل فردوسی‌پور ترجمه آن را انجام داده؛ بارها تجدید چاپ شده است. پس چرا باید نویسندگان خارجی را مطرح کنیم.
طاهری در ادامه خاطرنشان کرد: هدف من این بود که نشست معرفی کتاب بعد از دو رقمی شدن دوره چاپ کتاب «بیزنس مستری» برگزار شود که چاپ این کتاب به دوره یازدهم رسید. همچنین این کتاب در سایت آمازون به فروش می‌رسد و انتشارات بارنز اند نوبل که جزو یکی از معتبرترین ناشران فروشگاه‌های زنجیره‌ای کتاب جهان است؛ این کتاب را به ‌صورت فیزیکی می‌فروشد. نکته حائزاهمیت اینکه این کتاب در دسته کتاب‌هایی نیست که بتوان به صورت پی‌دی‌اف یا پادکست مورد استفاده قرار داد و نسخه فارسی آن در 18 کشور وجود دارد. کتاب در سایت هم موجود است.
نویسنده کتاب «بیزینس مستری» با بیان اینکه طی یک ماه اخیر این کتاب توسط یک گروه حرفه‌ای به زبان انگلیسی ترجمه شده و امروز نسخه لاتین آن در دنیا به فروش می‌رود، افزود: هدف این بود که یک آزمون را به ارائه بگذاریم؛ نه یک دستاورد خاص. چراکه این دستاورد تنها متعلق به من‌ نیست و متعلق به تمام کسانی است که طی این ۲۱ سال به من کمک کردند.
طاهری با تاکید بر اینکه من حاصل ۲۱ سال تجربه در حوزه کسب‌و‌کار را در قالب این کتاب درآوردم، گفت: از سال 1387 با اساتید خارجی کار کردم و از آنها می‌خواستم که به ایرانی‌ها آموزش بدهند‌؛ در حالی‌ که این کار دست در جیب هموطن کردن است؛ چراکه ما در ایران کارآفرینان، محققان و نویسندگان بسیار ارزشمندی داریم که از دانش بومی بسیار عالی برخوردارند. بنابراین هدفم این بود که کاری انجام شود تا یک باور فردی و ملی در حوزه کسب‌و‌کار شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه مهم نیست چه کسی کتاب را نوشته است، گفت: امروز مهم این است که نویسنده کتاب «بیزینس مستری» پرفروش‌ترین کتاب حوزه کسب‌وکار در سطح بین‌الملل؛ یک ایرانی اصیل است و این موضوع که فارغ از تمامی توهمات و هیجانات ملی که وجود دارد؛ این مهم بسیار ارزشمندتر و شدنی است.
طاهری همچنین گفت: برای من هم این موضوع خیلی کار سختی نبود و به راحتی اتفاق شد. ضمن‌آنکه ناشر بین‌‌‌المللی این کتاب هم یک ایرانی است که در کانادا زندگی می‌کند و خود ایشان برای ترجمه کتاب پیشقدم شدند.
وی در ادامه در خصوص جهانی شدن کتاب «بیزینس مستری» گفت: باور مردم و باور ملی و باوری که ما از مردم دریافت می‌کنیم؛ سبب جهانی شدن این کتاب شد. در واقع به هیچ عنوان گمان نمی‌کردم که این کتاب روزی جهانی شود، اما تمام سعی خود را کردم که هر کس حتی اگر یک صفحه از این کتاب را مطالعه می‌کند؛ از آن بهره کافی ببرد. به همین دلیل جهانی شدن این کتاب نیز یک‌ اتفاق بود. در واقع حس و نیتی که پشت آن داشتم؛ سبب شد تا این اتفاق رقم بخورد و کتاب جهانی شود. بنابراین هر ایرانی اگر بخواهد یک‌ نگارش جهانی از این تجربیات داشته باشد؛ می‌تواند این کار را به راحتی انجام بدهد. حال که این تجربه سهولت پیدا کرده؛ تصمیم دارم به نویسندگان قدرتمند دیگر کشور که کم هم نیستند؛ کمک کنم تا کتاب‌های آنها هم جهانی شود.
طاهری در پایان با تاکید بر اینکه توهم دانایی از خود دانایی خطرناک‌تر است، گفت: فارغ از تجربه‌های سیاسی ما حرف‌های بسیاری برای گفتن داریم. متاسفانه امروز خودتحریمی‌ها و خود تخریبی‌ها؛ بیشتر از تحریم‌‌ها به کسب‌وکارهای موجود در کشور آسیب زده است.


بنابراین من سعی کردم که با استفاده از تجربیات دیگران این کتاب را بنویسم تا تجربه جدیدی را در اختیار سایر کارآفرینان و متولیان حوزه کسب‌وکار قرار دهم.
گفتنی است کتاب «بیزینس مستری» (خلق تسلط کسب‌وکار) نوشته حسین طاهری است که در 672 صفحه و در 10 فصل کلیدی حوزه کسب‌وکار طراحی شده است و برای کارآفرینان و متولیان حوزه کسب‌وکار در هر اقتصادی به عنوان نقشه‌راه قابل اجراست.
این کتاب که اسفند 1402 اولین نسخه آن چاپ شده است؛ بعد از یکسال امروز به چاپ یازدهم رسیده است. کتاب بیزینس مستری که نسخه فارسی آن به قیمت یک‌‌میلیون و 390هزار تومان به فروش می‌رسد؛ طی یک ماه اخیر به زبان لاتین ترجمه شده و به فروش می‌رسد.

دعوت به بازدید از نمایشگاه ایران بیوتی ۱۴۰۴؛ شرکت پاکسان در سالن ۳۸ منتظر شماست

به گزارش جهان معدن و  به نقل از روابط عمومی شرکت پاکسان، سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی ایران بیوتی، با محوریت مواد شوینده پاک‌کننده، بهداشتی، سلولزی و ماشین‌آلات وابسته، از تاریخ ۲۱ لغایت ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند هر روز از ساعت ۸ تا ۱۵ از این رویداد تخصصی بازدید نمایند.

در این نمایشگاه، شرکت پاکسان با حضور در سالن ۳۸ و غرفه ۳۴، میزبان بازدیدکنندگان و فعالان صنعت خواهد بود و جدیدترین محصولات و دستاوردهای خود را به نمایش می‌گذارد.

ایران بیوتی ۱۴۰۴ فرصتی ارزشمند برای آشنایی با نوآوری‌ها، تبادل تجربیات و توسعه همکاری‌های تجاری در حوزه مواد شوینده و بهداشتی است.

ارائه ۱۶۰ قلم کالا در حراج خرده‌فروشی اموال تملیکی

به گزارش جهان معدن و  به نقل از روابط عمومی سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی، سعید غلامی باغی با تشریح ابعاد برگزاری دومین مرحله حراج برخط خرده‌فروشی این سازمان گفت: در این حراج برخط، ۱۶۰ قلم کالا با دسته بندی لوازم خانگی و تجهیزات نظافت و شست‌وشو در استان‌های تهران و هرمزگان ارائه شده است.

معاون بهره‌برداری و فروش اموال منقول سازمان اموال تملیکی ادامه داد: تاریخ انتشار این کالاها در حراج برخط خرده‌فروشی از امروز ششم فروردین در درگاه اینترنتی سامانه تدارکات الکترونیک دولت و زمان ارائه پیشنهاد نیز از ساعت ۸ صبح یکشنبه دهم فروردین تا ساعت ۱۹ همان روز است.

غلامی باغی در خصوص اعلام زمان برندگان هم گفت: اعلام برندگان همزمان با عید سعید فطر، دوشنبه ۱۱ فروردین انجام خواهد شد.

علیزاده مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن: هدف «ثمسکن» جذب سرمایه‌های مردمی و احداث مسکن باکیفیت و قیمت مناسب است

علیزاده مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در این مجموعه؛ از برنامه‌های پیش‌رو ثمسکن خبر داد و در پایان پاسخگوی سوالات خبرنگاران بود.
به گزارش جهان معدن ؛ محسن علیزاده مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن در این نشست خبری با تاکید بر اینکه پروژه‌های نهضت ملی مسکن تحت اجرای این مجموعه از کیفیت بالایی برخوردار است، گفت: پروژه‌های اجرا شده توسط «ثمسکن» در قالب نهضت ملی مسکن با بالاترین استانداردهای کیفی اجرا می‌شوند که به عنوان نمونه می‌توان به پروژه‌های در حال ساخت در شهرکرد اشاره کرد که از نظر کیفیت و استانداردهای ساخت در سطح بالایی قرار دارند.
وی در ابتدا با اشاره به تاریخچه تاسیس این مجموعه گفت: گروه سرمایه‌گذاری مسکن در سال‌های پایانی دهه ۱۳۶۰ تأسیس شده و امروز با ۱۷شرکت تابعه در سراسر کشور فعالیت‌های گسترده‌ای را در حوزه ساخت‌وساز انجام می‌دهد. در همین راستا از میان ۱۷شرکت تابعه؛ ۷شرکت در بورس فعالیت دارند.
علیزاده با تاکید بر اینکه بر اساس رتبه‌بندی‌های تخصصی شرکت سرمایه‌گذاری مسکن به ‌عنوان برترین شرکت انبوه‌ساز بورسی شناخته می‌شود، گفت: البته ما بگویم مدعی بزرگترین شرکت انبوه‌ساز کشور نیستیم، اما قطعاً معتبرترین آن هستیم؛ چراکه بانک مسکن به ‌عنوان یک رکن ضامن از ابتدای شکل‌گیری این مجموعه در کنار ما بوده است.
وی همچنین گفت: ناگفته نماند سایر سهامداران همچون گروه مالی بانک صادرات و دیگر بازیگران بازار سرمایه نیز از این مجموعه حمایت‌هایی داشته‌اند. در همین راستا اعتماد مخاطبان و مشتریان به شرکت سرمایه‌گذاری مسکن باعث استقبال گسترده از املاک عرضه ‌شده توسط این شرکت شده که البته این میزان استقبال به علت کیفیت بالای ساخت‌وساز و اطمینانی است که طی سال‌های گذشته در این خصوص ایجاد شده است.
مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن همچنین با تاکید بر اینکه هدف گروه سرمایه‌گذاری مسکن جذب سرمایه‌های مردمی و احداث مسکن باکیفیت و با قیمت مناسب است، گفت: ما در این مجموعه نسبت به طرح‌های دولتی مانند مسکن مهر و طرح نهضت ملی مسکن ماموریت‌های متفاوتی داریم؛ این در حالی است که شرکت سرمایه‌گذاری مسکن از بدو تأسیس در اغلب استان‌های کشور فعالیت داشته و پس از ورود به بازار سرمایه نیز شرکت‌های تابعه خود را برای توسعه فعالیت‌ها تأسیس کرده است.
وی در ادامه بر ضرورت پیش‌بینی دقیق وضعیت پروژه‌ها در زمان تکمیل تأکید کرد و افزود: ما باید در کنار اجرای پروژه‌ها یک برآورد دقیق از وضعیت آنها در زمان تکمیل داشته باشیم. این امر به ما کمک می‌کند که مدیریت بهتری بر منابع و برنامه‌های خود داشته باشیم و روند اجرای پروژه‌ها را بهینه‌سازی کنیم.
به گفته وی گروه سرمایه‌گذاری مسکن همچنان در مسیر تحقیق ‌و توسعه مأموریت خود برای ساخت مسکن باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه گام برمی‌دارد و به ‌عنوان یکی از بازیگران اصلی بازار مسکن کشور به روند رو به رشد خود ادامه خواهد داد.
علیزاده در ادامه به برنامه‌های پیش‌روی این مجموعه اشاره کرد و گفت: برای تکمیل ۳میلیون متر مربع پروژه در دست اجرا و تحقق اهداف سال آینده؛ نیاز به منابع مالی قابل‌توجهی داریم. در همین راستا طی سالجاری تنها ۶۰۰هزار متر مربع پروژه جدید در کمیته سرمایه‌گذاری گروه مصوب شده است، اما انتظار داریم که این رقم در سال ۱۴۰۴ به یک میلیون متر مربع افزایش یابد.
وی با بیان اینکه برای تکمیل پروژه‌های در دست اجرا به سرمایه‌ای بین ۱۵۰ تا ۲۰۰هزار میلیارد تومان نیاز داریم، با تاکید بر اینکه دریافت چنین تسهیلاتی از شبکه بانکی کشور عملاً امکانپذیر نیست، خاطرنشان کرد: به همین دلیل در سال ۱۴۰۴ تمرکز ما بر تأمین مالی از طریق جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه خواهد بود.
علیزاده با تاکید بر اینکه در ابتدای سال آینده ۲۰بسته سرمایه‌گذاری جدید رونمایی و ارائه خواهد شد، به پروژه‌های در دست اجرای این مجموعه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بین ۲.۵ تا ۳میلیون متر مربع پروژه در دست ساخت داریم که به تناسب زمان و شرایط تعداد آنها متغیر است. در همین راستا تاکنون حدود ۷۰ تا ۷۵هزار واحد مسکونی توسط این شرکت احداث و تحویل داده شده است و پیش‌بینی می‌شود که در سال آینده بین ۶ تا ۱۱هزار واحد مسکونی جدید تکمیل و به متقاضیان ارائه شود.
مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن با بیان اینکه تحقق این هدف بستگی به تأمین مالی موردنیاز شرکت‌های تابعه دارد، در ادامه به طرح فروش متری مسکن اشاره کرد و گفت: البته این روش‌ها قبلا نیز در کشور مطرح بوده، اما متاسفانه با چالش‌هایی از جمله ایرادات شورای‌فقهی سازمان بورس مواجه شد. خوشبختانه امروز این ایرادات برطرف شده و موضوع برای تصویب نهایی در دستور کار هیات‌مدیره سازمان بورس قرار دارد.
علیزاده همچنین به روش‌های تأمین مالی پروژه‌های اجرا شده و در دست اجرای این مجموعه اشاره کرد و گفت: تأمین مالی این پروژه‌ها عمدتاً از محل سرمایه‌گذاری‌های داخلی شرکت یا تسهیلات بانکی انجام شده است، اما متأسفانه باید بگویم که کمتر از 5درصد سرمایه‌گذاری‌های انجام ‌شده در گروه سرمایه‌گذاری مسکن از محل بازار سرمایه تأمین شده است که این موضوع برای شرکتی که خود در بورس حضور دارد و یکی از بزرگترین شرکت‌های انبوه‌ساز کشور محسوب‌ می‌شود؛ نقطه ضعف است.
وی در ادامه افزود: از زمانی که بنده در این مجموعه حضور دارم؛ تمرکز اصلی ما در این شرکت بر این است که علاوه بر بهره‌گیری از بازار پول بتوانیم از ظرفیت‌های موجود در بازار سرمایه نیز برای تأمین مالی پروژه‌ها استفاده کنیم.
مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن با بیان اینکه ما باید از تمام ظرفیت‌های بازار سرمایه برای تأمین مالی پروژه‌ها استفاده کنیم و روش‌های جدید را مورد آزمایش قرار دهیم، خاطرنشان کرد: اگر مدعی هستیم که بزرگترین شرکت انبوه‌ساز بورسی هستیم؛ باید در استفاده از روش‌های نوین تأمین مالی نیز پیشگام باشیم.
علیزاده در ادامه به روش‌های نوین تأمین مالی اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از روش‌هایی که در حال بررسی آن هستیم؛ فروش متری مسکن است که در گذشته توسط برخی شرکت‌های انبوه‌سازی اجرا شده، اما در مقاطعی نتوانسته اطمینان کافی را برای مشتریان ایجاد کند. موضوع فروش ملکی و توکنیزه کردن دارایی‌ها مدت‌هاست که در کشور مطرح است. بنده نیز زمانی که به ‌عنوان ناظر در شورایعالی بورس فعالیت می‌کردم؛ این موضوع را دنبال می‌کردم، اما در آن زمان شورای فقهی سازمان بورس به این روش ایراداتی وارد کرد. اخیراً اعلام شده که این ایرادات برطرف شده و این موضوع در دستور کار هیات‌مدیره سازمان بورس قرار گرفته تا مراحل نهایی تصویب خود را طی کند.  
وی به دغدغه‌های نظارتی در این زمینه اشاره کرد و افزود: برخی نهادهای نظارتی در کشور نیز نگرانی‌هایی درباره این روش داشتند که البته قابل‌درک است؛ زیرا عدم‌دقت کافی می‌تواند زمینه‌ساز سوءاستفاده و حتی کلاهبرداری شود. اما پس از مذاکراتی که با سازمان بورس و سایر دستگاه‌های نظارتی داشتیم؛ پذیرفته شد که گروه سرمایه‌گذاری مسکن با توجه به سابقه و جایگاه خود می‌تواند به ‌عنوان آغازگر رسمی این روش در کشور فعالیت کند.
علیزاده در ادامه به ورود سرمایه‌گذاران خارجی به پروژه‌های گروه سرمایه‌گذاری مسکن اشاره کرد و افزود: به منظور جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی مذاکرات اولیه‌ای با برخی طرف‌های خارجی برای ورود سرمایه به بخش مسکن انجام شده و امیدواریم در این حوزه پیشگام باشیم.
وی افزود: برای تثبیت برند باید از روش‌های نوین فروش و صنعتی‌سازی مسکن استفاده کنیم. متأسفانه طی سال‌های گذشته به صنعتی‌سازی در صنعت ساختمان توجه کافی نشده است، اما گروه سرمایه‌گذاری مسکن از دهه ۱۳۷۰ پیشگام این حوزه بوده و برای اولین بار قالب تونلی را در پروژه‌های خود به ‌کار گرفت. در دهه ۸۰ نیز در پروژه‌های مسکن مهر از این روش بهره بردیم و در یک نمونه ۱۴۰۰ واحد مسکونی را در اراک ظرف ۱۸ ماه تکمیل و تحویل دادیم.
مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن همچنین به ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین در طراحی و اجرای پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: در تمامی پروژه‌های خود الزام کرده‌ایم که از فناوری مدیریت اطلاعات ساختمان (BIM) استفاده شود تا پیش از تکمیل پروژه، تمامی الزامات و نیازهای آن شناسایی و مدیریت شود. این فناوری در برخی از شرکت‌های پیشرفته اجرا شده است، اما ما آن را به‌ عنوان یک الزام در تمامی پروژه‌های خود اعمال خواهیم کرد.
مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن با اشاره به استراتژی‌های شرکت در حوزه پروژه‌های اقتصادی و لوکس اظهار داشت: طی سال‌های گذشته تمرکز اصلی ما بر بخش اقتصادی بوده است، اما در کنار آن به دنبال توسعه پروژه‌های لوکس نیز هستیم. با این حال یکی از مهمترین مأموریت‌های ما مشارکت در نهضت ملی مسکن به‌ عنوان بخشی از مسئولیت اجتماعی شرکت است.
علیزاده در پایان با بیان اینکه حضور در این طرح سودآوری چندانی برای شرکت ندارد، گفت: ما به‌ عنوان یک شرکت پیشرو در صنعت انبوه‌سازی خود را موظف به همکاری با دولت در این طرح می‌دانیم. اگرچه مشارکت در پروژه‌های نهضت ملی مسکن نمی‌تواند سود مالی قابل‌توجهی برای ما داشته باشد، اما آن را یک وظیفه اجتماعی و ملی می‌دانیم.

با حضور معاون وزیر صمت برگزار شد: نخستین نشست شورای سیاستگذاری و ارزیابی محصولات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

به گزارش جهان معدن و به نقل از  روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، نخستین نشست شورای سیاستگذاری و ارزیابی محصولات این سازمان با حضور دکتر داریوش اسماعیلی معاون وزیر صمت و رئیس این سازمان برگزار شد و احکام اعضای این شورا تحویل ایشان شد.

بر اساس این گزارش؛ رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در این نشست گفت: این شورا با تدوین آیین نامه جدید به منظور سیاستگذاری در امر تولید محصولات سازمان که شامل نقشه‌ها، گزارش‌ها، کتاب‌ها و اطلس‌ها و هر آن چه توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور برون‌سپاری و بررسی و ارزیابی می‌شود، تشکیل شده و جلسات آن به صورت منظم و با هدف کوتاه شدن دوره ارزیابی برگزار خواهد شد. 

دکتر داریوش اسماعیلی به اهمیت شورای سیاستگذاری و ارزیابی محصولات سازمان متبوع خود اشاره کرد و در ادامه وظایف کمیته فنی سازمان  زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در دوره مدیریت جدید سازمان را تشریح کرد.

وی در ادامه افزود: نیاز است تا پژوهش‌های مرتبط با علوم زمین هدفمند شود و با پروژه‌های کلان علمی و به روز جهانی، اقدامات مورد نیاز برای اکتشافات جدید و بزرگ معدنی انجام شود

معاون وزیر صمت از آمادگی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور جهت ارتقای سطح فنی دانشجویان و برگزاری بازدیدهای علمی زمین‌شناسی با همکاری دانشگاه‌های بزرگ به صورت هدفمند خبر داد.

شایان ذکر است؛ در این نشست اعضای شورای سیاستگذاری و ارزیابی محصولات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با حکم رئیس این سازمان به مدت دو سال منصوب و اعلام شدند.

بر همین اساس، دکتر مهدی بادپا عضو هیات علمی زمین‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان دبیر شورا و رئیس کمیته فنی و سه معاون اکتشافات، زمین‌شناسی و برنامه‌ریزی، توسعه منابع و پشتیبانی سازمان زمین‌شناسی، دکتر راضیه لک رئیس پژوهشکده علوم زمین، دکتر هاشم امامی و مهندس بهروز برنا (از زمین‌شناسان پیشگام و با سابقه سازمان زمین‌شناسی)، دکتر علی کنعانیان عضو هیات علمی زمین‌شناسی دانشگاه تهران، دکتر فریبرز مسعودی عضو هیات علمی گروه علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی، مهندس بهرامن رئیس خانه معدن ایران، مهندس مرتضی شیخ رئیس مرکز پژوهش‌های کاربردی علوم‌زمین و مهندس عبدالحمید سرتیپی رئیس مرکز زمین‌شناسی استان آذربایجان شرقی به عنوان اعضای کمیته معرفی شدند.

دلیل تعطیلی بخش خصوصی

به گزارش جهان معدنن و به نقل از روابط عمومی سازمان زمین‌‌‌شناسی؛ داریوش اسماعیلی در مراسم افتتاحیه سومین کنفرانس اکتشافات معدنی، با اشاره به نقش دولت‌‌‌ها در ایجاد پیش‌نیازهای توسعه، این پیش‌نیازها را شامل پیش‌نیازهای ساختاری، پیش‌نیازهای فرهنگی و پیش‌نیازهای روان‌شناختی عنوان کرد و گفت: ایجاد شفافیت، افزایش اعتماد عمومی و فردی، رشد اقتصادی، حکمرانی موثر و کاهش تعارض منافع، مجموعه مواردی هستند که در توسعه سرمایه‌‌‌های اجتماعی حاصل می‌شوند؛ یعنی اگر بتوانیم این سرمایه‌‌‌ها را توسعه دهیم این موارد حاصل خواهد شد.

رئیس سازمان زمین‌‌‌شناسی و اکتشافات‌‌‌معدنی کشور مقایسه‌‌‌ای بین ریسک و هزینه‌‌‌های مختلف در بخش اکتشاف انجام داد و افزود: اگر این فرآیند را به ۷بخش تقسیم‌‌‌بندی کنیم، ریسک‌‌‌ها شامل ریسک و هزینه‌‌‌های بخش‌‌‌های مختلف، ریسک بخش شناسایی و انتخاب بیش از ۵۰‌درصد و میزان هزینه آن حدود ۳‌درصد برآورد می‌شود.

پروانه بهره‌برداری منطقه ویژه اقتصادی لامرد صادر شد

پس از سالیان متمادی و با پیگیری‌‌‌های فشرده مسوولان منطقه ویژه اقتصادی لامرد، پروانه بهره‌‌‌برداری این کانون صنعتی و معدنی صادر شد.

به گزارش جهان معدنن و به نقنل از روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی لامرد،مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اعلام خبر صدور مجوز پروانه بهره‌‌‌برداری منطقه ویژه اقتصادی لامرد تصریح کرد: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در راستای تدوین برنامه و اهدافشان نیازمندند که ابتدا طرح جامع را از دبیرخانه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دریافت کنند، سپس طرح جامع و طرح تفصیلی را تهیه و به دنبال آن جواز بهره‌‌‌برداری از اراضی را مجدد از دبیرخانه می‌‌‌گیرند.

 مهندس فتاحی یادآور شد: اخذ مجوز منوط به مشخصات و مختصات وجود فنس کامل منطقه به همراه امنیت لازم، وجود گمرک در منطقه و سایر ویژگی‌‌‌هایی است که توسط کارشناسان دبیرخانه ارزیابی می‌شود.

لازم به ذکر است در چند ماه گذشته کارشناسان در این منطقه حضور یافته و پس از آنکه شرایط را مطلوب دانستند نسبت به صدور مجوزها و پروانه بهره‌‌‌برداری ویژه اقتصادی لامرد اقدام کردند.

 

نکته حائز اهمیت اینکه با توجه به شروع فعالیت مناطق ویژه اقتصادی در بخشی از محدوده‌‌‌هایی که زیرساخت‌‌‌های آنها در حال آماده‌‌‌سازی است، بر اساس تعهداتی که سازمان‌های مسوول مناطق ویژه اقتصادی دارند در بخش آماده‌‌‌سازی شده توسط دبیر‌خانه شورای عالی پروانه بهره‌‌‌برداری صادر می‌شود.

بر این اساس منطقه ویژه اقتصادی لامرد که سازمان مسوول آن  سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است در بخش‌‌‌هایی از محدوده که زیرساخت‌‌‌های آن توسط سازمان مسوول آماده شده است، پروانه بهره‌‌‌برداری صادر می‌شود؛ پس از صدور پروانه بهره‌‌‌برداری، سازمان مسوول منطقه می‌تواند نسبت به جذب سرمایه‌گذار و واگذاری زمین برای سرمایه‌گذاری در محدوده منطقه بر اساس طرح جامع اقدام کند.

 

با توجه به تصویب این طرح جامع و ایجاد زیرساخت‌های مطرح شده، پروانه بهره‌‌‌برداری فاز اول منطقه ویژه اقتصادی لامرد به مساحت ۵۵۰۰ هکتار صادر خواهد شد.

امروز با چالش نیروی انسانی متخصص در رشته‌های علوم زمین و اکتشاف در کشور مواجهیم

به گزارش جهان معدن و به نقل از پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ دکتر داریوش اسماعیلی رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی در سومین کنفرانس تخصصی اکتشاف ذخایر معدنی که صبح امروز در هتل پارسیان استقلال برگزار شد، با اشاره به سرمایه اجتماعی بخش معدن گفت: در این وضعیت ایجاد شده دولت، حاکمیت و بخش خصوصی همگی مقصر هستند.

معاون وزیر صمت با تاکید بر اینکه اعتماد، شبکه‌ها و هنجارها سه بعد اصلی مؤلفه‌های سرمایه اجتماعی را تشکیل می‌دهند، گفت: نقش دولت در تامین پیش‌نیازهای توسعه سرمایه اجتماعی است که شامل پیش نیازهای ساختاری، فرهنگی و روانشناختی می‌شود و می‌تواند تقویت اعتماد عمومی، همبستگی اجتماعی و مشارکت اجتماعی را به دنبال داشته باشد.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: نتایج مورد انتظار توسعه اجتماعی در بخش معدن به شفافیت، افزایش رفاه فردی و عمومی، حکمرانی موثر، رشد اقتصادی و کاهش تعارض منافع خواهد انجامید.

وی یادآور شد: در بخش‌های مختلف اکتشاف که به تولید ثروت ملی و منفعت عمومی خواهد انجامید؛ با ریسک سرمایه‌گذاری در مقیاس فنی مواجهیم و در این میان شناسایی و پی‌جویی وظیفه حاکمیت و دولت است.

وی ادامه داد: امروز با چالش نیروی انسانی متخصص در رشته‌های علوم زمین و اکتشاف در کشور مواجهیم.

رئیس سازمان زمین‌شناسی اضافه کرد: امروز تعداد شرکت‌های گریددار ما کمتر از یک سوم نیازهای بخش است؛ به طوری که شرکت‌های گرید یک از هشت شرکت تجاوز نمی‌کند، تعداد شرکت‌های گرید ۲ بین ۲۲ تا ۲۳ شرکت است و در شرکت‌های با گرید ۳ نیز همین وضعیت را داریم.

وی با تاکید بر اینکه تعداد این شرکت‌ها هر روز در حال کاهش و این شرکت‌ها در حال ضعیف‌تر شدن هستند، گفت: خود شرکت‌ها هم در این ضعیف شدن مقصر بودند؛ به طوری که شرکت‌ها به جای انجام فعالیت‌های اکتشافی و عملیاتی روی معدنداری و سرمایه‌گذاری متمرکز شدند.

معاون وزیر صمت در ادامه با اشاره به توافق سه جانبه ایمیدرو، معاونت معدنی و سازمان زمین‌شناسی گفت: در راستای تولید داده‌های پایه تهیه نقشه‌های ۵۰ هزارم را دنبال می‌کنیم و در هر کجای کشور که بتوان چنین محصولی را تولید کرد؛ اقدام خواهیم کرد.

اسماعیلی بیان داشت: این مهم در سه فاز دنبال خواهد شد که در فاز نخست ۴۲۰ نقشه با سه لایه یعنی ۱۲۶۰ پروژه اجرایی می‌شود و در همین راستا ۸۰ درصد کار را برون‌سپاری خواهیم کرد و بخش خصوصی را تقویت می‌کنیم.

وی اضافه کرد: در سال آینده تولید ۱۲۰ نقشه (۳۶۰ پروژه) را در دستور کار داریم و در این راستا از پتانسیل دانشگاه‌ها، شرکت‌ها و سازمان نظام مهندسی معدن استفاده خواهیم کرد و حتما دست‌‌کم ۱۰۰نقشه (۳۰۰ پروژه ) را برون‌سپاری خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه انجام دو میلیون کیلومتر خطی حفاری در برنامه هفتم بر عهده ما گذاشته شده است، گفت: این مهم با استفاده از پتانسیل بخش خصوصی انجام خواهد شد. در همین راستا اولین تفاهمنامه همکاری بین سازمان زمین‌شناسی و شرکت چادرملو هفته گذشته رونمایی شد و به همین ترتیب تفاهمنامه‌هایی با مبارکه، گل‌گهر و غیره نیز در دستور کار است.

اسماعیلی با بیان اینکه متاسفانه عمده داده‌ها و گردش اطلاعات مهم بخش معدن در کشوها مانده و خاک می‌خورد، گفت: در همین راستا پایگاه جامع داده‌های علوم زمین راه‌اندازی شده و تقویت آن به عنوان یکی از اهداف کلان ما در دستور کار قرار دارد.

رئیس سازمان زمین‌شناسی اضافه کرد: هوشمندسازی، استفاده از پتانسیل هوش مصنوعی، ایجاد بستر اطلاعاتی برای تصمیم‌سازان و توسعه سرمایه‌گذاری‌ها دیگر اقداماتی است که در دستور کار این سازمان قرار دارد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در حال تدوین برنامه ۵ساله سازمان زمین‌شناسی هستیم که این مهم به دانشگاه تهران محول شده است که استراتژی تا تعریف پروژه را شامل خواهد شد.

صفحه1 از199